Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6382
De la 07 Ianuarie 2003
123658368

Soţii Alexa s-au sinucis, cine-s vinovaţii?

  • 20 August 2013, 23:00

Necazurile continuă să stea aproape de familia Olga şi Dorin Alexa. După ce în urmă cu şase luni Olga Alexa, angajată a Direcţiei Finanţelor Publice, s-a spânzurat în podul casei, ieri dimineaţă, soţul ei, Dorin (foto 1), şi-a pus capăt zilelor. Angajat al Direcţiei de Dezvoltare Rurală, Dorin Alexa, de 54 de ani, lucra ca expert cadastral la primăria comunei Mihăileni.
Am reuşit să reconstituim actul sinuciderii, fiind ajutaţi de vecina celui ce-a fost Dorin Alexa, doamna Catinca Puşcaşu. Ea locuieşte la etajul doi al blocului, chiar sub apartamentul familiei Alexa, sau mai bine zis ce-a mai rămas din aceasta. Catinca a afirmat că de când este colocatară cu Alexa, n-a intrat niciodată în conflict cu acesta. Dimpotrivă, s-au înţeles foarte bine.
"A fost un vecin bun, nu am avut certuri cu el mai ales că locuia mai mult la Mihăileni. Azi dimineaţă, am auzit paşi dupăind la el în apartament, după care am văzut o umbră căzând prin faţa ferestrei. L-am văzut căzut pe ciment şi m-am dus să văd ce i s-a întâmplat. Era conştient, încă, s-a uitat la mine. Apoi am urcat la el în apartament să văd dacă are gazul deschis", a declarat Catinca Puşcaşu.
Ea a mai spus că în balconul familiei Alexa a găsit un scaun, folosit de Dorin Alexa pe post de trambulină. Tot Puşcaşu a fost cea care a anunţat şi salvarea. Vecinii sinucigaşului susţin că acesta era o fire tăcută, comportament ce l-a caracterizat şi în ultimele zile. Ambulanţa sosită la faţa locului l-a găsit pe bărbat în stare de inconştienţă şi cu mai multe politraumatisme.
"Când am ajuns, l-am găsit pe sol şi l-am imobilizat pentru a fi transportat la spital. Era politraumatizat prin cădere de la înălţime fiind în stare de comă", a fost declaraţia medicului de la Serviciul de Ambulanţă, ajuns la faţa locului. Aflat în stare gravă, de la unitatea de primire a urgenţelor bărbatul a fost trimis imediat la secţia de reanimare a Spitalului Judeţean "Mavromati", fiind supus unei intervenţii chirurgicale. Dorin Alexa a murit pe masa de operaţie.
Surse neoficiale indică drept cauză a decesului producerea unui stop cardiac fără putinţă de resuscitare. Pentru că sinuciderea lui Dorin Alexa rămâne deocamdată învăluită în mister, am încercat să descoperim câte ceva. Un telefon la Primăria Mihăileni, locul de muncă al lui Alexa, ne-a pus în legătură cu Maria Huţu, fostă primăriţă de Vf. Câmpului, actualmente funcţionară la această instituţie.
"L-am cunoscut ca specialist şi pot spune că era un om integru, avea un comportament bun cu cetăţenii. Deşi era în concediu de odihnă, a venit la serviciu atât luni cât şi marţi, spunând că vrea să facă ordine în acte. Am observat un comportament mai deosebit în sensul că era foarte tăcut şi lucra întruna. Părea că este afectat de un lucru, pe care nu vroia să-l spună nimănui, nu vroia să ştie nimeni de suferinţa lui", a declarat şi ing. Maria Huţu, angajată la primăria comunei Mihăileni, colegă cu Dorin Alexa.
De remarcat este şi faptul că sâmbătă, 11 septembrie a.c., Dorin Alexa a făcut praznicul de şase luni de la moartea soţiei. În tot acest timp el s-a manifestat reticent faţă de cei din preajmă şi a devenit tot mai tăcut. Unele informaţii indică faptul că Dorin ar fi luat la cunoştinţă despre unele noi aspecte legate de moartea soţiei sale. Curios este că cercetările în dosarul sinuciderii prin spânzurare a Olguţei Alexa n-au avansat aproape deloc.
Tăcerea domină peste acest dosar, deşi în presă s-a scris că în împingerea Olguţei la sinucidere au participat nume sonore şi cu funcţii importante. De exemplu, poliţiştii nici până la ora actuală n-au clarificat ce implicaţii a avut Olguţa Alexa în denaturarea contabilităţii unor firme cu acţionari străini şi care au fost relaţiile de serviciu ale acesteia, în zilele premergătoare sinuciderii, cu directorul general al Finanţelor Publice Botoşani, Gheorghe Maga şi Gabriela Nanu, director adjunct în aceiaşi instituţie.
Se ştie că în preziua morţii Olguţei, aceasta a fost vizitată acasă de către generalul Gheorghe Maga. Ce anume au vorbit cei doi, de ce directoarea adj. Nanu s-a certat cu Olguţa cu o zi înainte de a pleca de la birou, sunt aspecte din dosarul Olguţei la care Poliţia n-a dat până acum nici un răspuns. Şi acestea pot fi nişte cauze pentru care Dorin Alexa a ales să-şi pună capăt zilelor. Apoi mai este de consemnat şi atitudinea fiului lui Alexa, care ieri se afla chiar în balconul de unde tatăl său a sărit în gol şi ţipa la vecini să nu dea presei nici un fel de relaţii. Oare ce-o fi având de ascuns fiul lui Alexa?
(Mihai RĂCNEA & Bogdan CALINIUC) JDB 16.09.2004

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Business is business
Procurori grăbiţi sau judecători corupţi?
Ciupercile lui Beju
Adevărata faţă a noilor parlamentari (I)
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog