Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
2192
De la 07 Ianuarie 2003
123125763

pnl

Comportament sălbatic al unui poliţist din cadrul Poliţiei Flămânzi

  • Ioan Rotundu
  • 20 December 2016, 23:00

La Poliţia Oraşului Flămânzi, de câţiva ani încoace se întâmplă lucruri care n-au nimic în comun cu statul de drept, cu libertăţile democratice. Seria de reportaje televizate realizate la Lumea lu’ Rotundu au evidenţiat cazuri de abuzuri ale poliţiştilor greu de acceptat că ele s-au produs într-un stat de drept.
Violenţa manifestată de poliţiştii din Flămânzi are loc pe două direcţii. Există un comportament violent al şefilor faţă de subalterni, cel mai mediatizat caz fiind al ofiţerului Mihai Cliveţ, fost şef al Secţiei de Poliţie Rurală Flămânzi, care şi-a lovit subalternii şi i-a obligat să comită acte de corupţie. Acum Cliveţ este ofiţer de cercetare penală în cadrul Poliţiei Judeţului Botoşani şi-şi anchetează colegii pentru acte de indisciplină sau pentru comiterea unor ilegalităţi..
A doua direcţie este comportamentul abuziv al poliţiştilor cu cetăţenii din oraş şi cei aflaţi în trecere, oraşul Flămânzi fiind traversat de o şosea europeană cu circulaţie intensă.
Săptămâna trecută la Flămânzi a avut loc un nou abuz al poliţiştilor. Vineri seară, în jurul orei 21.00, un poliţist s-a deplasat cu maşina din dotare la domiciliul lui Mihai Martiniuc, locuitor pe strada 1907 nr. 58. Poliţistul era însoţit şi de o ambulanţă. Ce se întâmplase? Mihai
Martiniuc a plecat la muncă în Italia prin luna octombrie a acestui an. I-a trimis soţiei, spre păstrare, suma de 1.700 euro. Numai că soţia, cunoscută ca femeie de moravuri uşoare, a cheltuit cea mai mare parte din bani iar când Martiniuc a venit recent din Italia a mai găsit doar suma de 250 euro. S-au certat iar soţia a sunat la 112, fără ca apelul ei să fi fost luat în serios. Pentru că soţia continua să fie violentă prin limbaj, familia având şi un copil de 14 nani cu handicap fizic de grad I, imobilizat în cărucior, de această dată la 112 a sunat Mihai. Între timp a dispărut de acasă şi soţia care, se pare, că s-a dus la Poliţie, precum cea cu jalba în proţap. Doar aşa se explică prezenţa la domiciliul lui Mihai Martiniuc a unui agent de poliţie care a intrat în curte şi a încercat să-l încătuşeze.
Acesta s-a refugiat în casă, poliţistul după el. Ajuns în casă, poliţistul a scos din buzunar în spray şi l-a paralizat. Mihai care a căzut lângă patul pe care se afla băiatul cu handicap.

Poliţistul l-a încătuşat deşi Mihai, care şi-a revenit din paralizie, i-a spus că are mâna operată şi introdusă o tijă cu 7 şuruburi. Acest lucru nu l-a impresionat pe poliţistul care după ce l-a încătuşat l-a lovit la coaste şi în stomac, l-a trântit cu capul de lemnul patului şi apoi de tocul uşii, l-a dus la ambulanţă şi l-a mai trântit cu capul de pereţii acesteia sub privirile şoferului Gică Iftode şi a asistentului medical Silviu Feraru.
Din dispoziţia poliţistului ambulanţa s-a deplasat cu Mihai Martiniuc, deja plin de sânge, la Unitatea de Urgenţe Botoşani. La UIPU Botoşani i s-a refuzat internarea pe motiv că nu este cazul. Ambulanţa l-a transportat apoi la secţia de Psihiatrie pe motiv că ar fi bolnav psihic. Sâmbătă, dimineaţa, când a fost consultat de medicul de specialitate, Martiniuc a fost declarat perfect sănătos şi trimis acasă.
Între timp soţia sa a luat copilul şi s-a dus la părinţii săi din satul Băbiceni, comuna Durneşti. Luni Martiniuc s-a dus la Poliţia Flămânzi pentru a afla numele poliţistului şi a întreba cum este posibil ca acesta să aibă un asemenea comportament. Poliţiştii au refuzat să-i spună numele pe motiv că nu este şeful lor în sediu. Mai mult, poliţiştii l-au abandonat fără a-i oferi vreo explicaţie.
Martiniuc nu s-a lăsat tratat cu asemenea dispreţ şi s-a adresat conducerii IJP Botoşani. Nici aici n-a fost luat în serios, nu s-a deplasat nimeni la domiciliul său să constate petele de sânte rămase pe pat, pe tocul uşii şi pe pereţii ambulanţei, semne ale violenţei sălbatice manifestată de poliţist.
În final Mihai Martiniuc a apelat la Jurnalul şi Lumea lu’ Rotundu pentru a fi ajutat să i se facă dreptate. Nici noi n-am putut face mare lucru. La Poliţia Flămânzi şef este un anume Cluci, numit provizoriu, şef care este greu de găsit. Între Poliţia Flămânzi şi Primărie nu există o colaborare pusă în slujba cetăţeanului, fiecare instituţie lucrând după cum îi este interesul.
De vreme ce oraşul este condus la al doilea mandat de primarul Dan Oloeru, şi el condamnat pentru acte de violenţă (a mutilat în bătaie o tânără pentru că nu i-a cedat), la Flămânzi dreptatea a dispărut înghiţită de poliţişti corupţi şi violenţi şi de un primar infractor.
Poate că totuşi cineva din conducerea IJP Botoşani va efectua o anchetă pentru a stabili adevărul şi pentru a afla şi noi ce nume poată poliţistul care a pătruns într-o locuinţă la o oră când Constituţia îi interzice aşa ceva şi mai ales să răspundă pentru manifestările sale violente. Am în vedere că poliţistul cu comportament animalic este plătit din banul public, că el este în slujba noastă şi nu invers.
Ca să înţelegeţi mai bine ce se întâmplă în Poliţia Flămânzi vizionaţi acest reportaj în care sunt filmate mărturiile unor agenţi de poliţie care au încercat să fie corecţi în profesia lor şi care, după difuzarea reportajului, au fost identificaţi şi daţi afară din sistem..


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscopul zilei de 21.12.2016
Bancul zilei: Logica lui Bulă
Prima sedinta de plen a noilor deputati: de la Imnul National la colindatorii ascultati de Liviu Dragnea
Premierul slovac Robert Fico: Europa isi pierde rabdarea in privinta migratiei,
oamenii se asteapta pe buna dreptate la masuri mai dure
Politia austriaca va distribui 6.000 de alarme de buzunar
pentru a preveni agresiunile sexuala in noaptea de Anul Nou
Vlad Voiculescu si-a prezentat bilantul: Au fost momente in care presiunea via canale politice a fost mare.
Cu siguranta voi ramane aproape de sistemul sanitar
Rusia, Siberia: Bilantul intoxicarii cu ulei de baie baut pe post de alcool a ajuns la 58 de morti
Dorinta de a consuma alcool este starnita de o parte a emisferei drepte a creierului
Ministerul Educatiei a sesizat DNA in legatura cu 13 cazuri ce vizeaza evaluarea CV-ului
Guvernul PSD-ALDE: Nume noi de potentiali candidati pentru ministerele Justitie si Externe
Liviu Dragnea i-a propus prim-viceguvernatorului BNR, Florin Georgescu, functia de premier
Acesta ar fi refuzat deja propunerea, PSD insista
O grupare de hackeri rusi a furat 7 miliarde de dolari
- venituri din reclame care nu au fost vazute de nicio persoane - printr-o retea de roboti care imitau ultilizatorii umani
Varianta de lucru: Un guvern cu mandat limitat
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog