Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Religie
Publicitate
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
11341
De la 07 Ianuarie 2003
118490567

Dany Ema – dovada că ţepele duc la faliment

  • 20 February 2009, 23:00

Despre societatea Dany Ema Botoşani s-a scris mult în presa locală. Cel puţin noi, aproape că i-am adus pe cititori în pragul disperării, tot scriind despre modul în care această societate îşi ţepuieşte clienţii. Patronul ei, un anume Daniel Buliga, aparţine unui cult religios, dar acest lucru nu l-a împiedicat să-şi păcălească partenerii de afaceri, să-i ducă în eroare, să le ia banii fără a se ţine de cuvânt cu termenele de executare a lucrărilor sau cu respectarea calităţii.
Prima ţeapă, ca să fie dovada indubitabilă a modului său de lucru, societatea a dat-o chiar Prefecturii Botoşani. După ce a licitat noul sediu al permiselor la preţul de 11 miliarde lei, l-a terminat de executat la un preţ de peste 34 miliarde. În ce priveşte termenul de execuţie, l-a lungit cu vreo doi ani. N-a păţit nimic, aşa că şi-a continuat seria ţepelor începute cu cea mai de frunte instituţie a judeţului.
Ultima ispravă a acestei societăţi, despre care noi am scris, a fot ţepuirea Primăriei Dobârceni, în cursul anului 2007, pe vremea primăriţei Niculina Chiteală. Societatea a încasat banii pentru pietruirea uliţelor din satul Pădureni. A aruncat câteva maşini de piatră, după care n-a mai dat prin sat. Aşa s-a ajuns să rămână lucrări restante de executat de peste un miliard lei vechi.
În această săptămână am fost rugaţi de către primarul comunei Ştiubieni, Ionel Merticariu, să trecem pe la el, că are o serie de probleme cu investiţiile. Ne-am dus, că acesta ne este rostul muncii. Aşa am aflat de la primar că are în derulare trei importante investiţii: un pod la Negreni, în valoare de 800 mii lei, un cămin cultural în valoare de 700 mii lei şi o şcoală generală de 800 mii lei. În total, investiţii de 2,3 milioane lei sau 23 miliarde lei vechi.
Ghinionul primarului a fost că licitaţia pozalicitaţia a câştigat-o societatea Dany Ema. Cum de-a ajuns să câştige aceste lucrări o societate deja cunoscută ca ţepuitoare, primarul Merticariu, care este liberal, a recunoscut că la mijloc sunt învârteli politice, dar că el este prea mic în acest angrenaj, ca să se fi putut opune.
În momentul de faţă societatea Dany Ema este în faliment. Fraţii Vasilică, Dănuţ şi Cristi Petrariu, care au lucrat în echipă cu patronul Daniel Buliga, l-au părăsit pe acesta. Numai că, la Ştiubieni, investiţiile stagnează. Şantierele societăţii Dany Ema sunt pustii. Noroc că primarul a fost isteţ şi n-a decontat societăţii decât lucrările executate efectiv. Buliga a insistat să i se facă plăţi anticipate, dar Merticariu a intrat la bănuială şi n-a dat curs rugăminţilor acestuia.
Problema stresantă este continuarea lucrărilor, mai ales la podul Negreni, unde are probleme cu vreo trei cetăţeni pe a căror proprietate trece acum drumul. A organiza o nouă licitaţie, înseamnă timp şi nu-şi poate permite. Singura soluţie ar fi ca societatea Dany Ema să facă o cesiune de contracte în favoarea unei alte societăţi de construcţii.
Interesată s-a arătat a fi societatea Victor Construct, dar primarul a simţit că şi aici miroase tot a afacere politică, patronul Victor Mihalachi fiind într-o bună colaborare cu actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani, Mihai Ţâbuleac. Îi este teamă să nu intre într-o altă belea. Practic, primarul nu ştie ce să facă şi cum să iasă din încurcătura în care se află. I-am spus că problema nu se va putea rezolva decât tot politic. Este primar liberal, să adauge în faţă noţiunea de „democrat”, să renegocieze „comisionul pieţei” şi va ieşi din rahatul în care a intrat, sau a fost băgat politic. În ce priveşte societatea Dany Ema, falimentul n-o va opri să mai ţepuiască doi, trei fraieri. Are balta peşte! (Ioan Rotundu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Boc creează funcţii de înalţi reprezentanţi ai Guvernului
pentru Basarabia şi românii din afară
Comuniştii de la Chişinău impun SIS-ului metodele KGB-iste
Autonomia maghiară îşi ia avânt la Cluj
Sinodul Mitropolitan de la Cluj îl interpelează pe Băsescu
în problema paşapoartelor biometrice
Depresia - "duşmanul invizibil al Uniunii Europene"
Inundaţiile – cel mai mare risc al botoşănenilor
Comunicat de presă E.ON
Locuitorii cătunului Balta Roşie vor pătrunde, în sfârşit, în mileniul trei
Horoscop
Doar cu proteza… mai poate
Răfuiala femeilor PSD - PC
O vânzare barosană
Masoneria botoşăneană
Românul şi picătura de fericire
Pulpă de porc marinată
Conţac a fost demis pentru că a fost slobod la gură faţă de presă
SC Urban Serv se roagă să nu ningă!
Ţâbuleac vrea să resusciteze ATOP-ul
Urmărită internaţional pentru trafic de persoane încarcerată la Botoşani
Deţinuţii îşi vor putea face cumpărături cu cardul
Ţigări contrafăcute descoperite de poliţiştii de frontieră
Tratamentul infertilităţii va continua să coste
În privinţa pensiilor minime, Boc a minţit din nou
Va creşte plafonul pensiilor nesupuse impozitării?
Din nou au fost uitaţi la leafă
Incendiu de proporţii în Botoşani
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă