Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
12253
De la 07 Ianuarie 2003
120748894

Botoşani: Scandalul cărnii de cal s-a mutat la firma familiei Ţurcanu din Dracşani

  • 20 February 2013, 23:00

Firma lui Florea Ţurcanu (foto), tatăl şefului CJ şi al PNL Botoşani, a fost acuzată că a livrat carne de cal în loc de carne de vită. Florin Ţurcanu susţine că totul este o făcătură şi că în realitatea carnea de cal a fost livrată de o firmă din Alba-Iulia uneia din Ilfov care a pus pe carne eticheta firmei familiei sale.
Preşedintele CJ Botoşani afirmă că abatorul familiei sale nu a sacrificat niciodată carne de cal.
Potrivit jurnaliştilor de la România TV, cu ajutorul unui material cu camera ascunsă arată, că peste 100 de kilograme de carne de cal au fost descoperite într-un depozit frigorific de la marginea Capitalei.
Doctorii de la DSV au găsit carnea de cal într-un depozit situat pe şoseaua de Centură. Marfa a fost imediat sigilată. Achim Irimescu, secretar de stat în ministerul Agriculturii, a declarat la România TV că este greşeala comerciantului care a preluat carnea, a cumpărat-o şi a reetichetat-o.
"Ancheta este în curs, e greu să spunem (dacă au mai fost abateri n.r.). Important este că autorităţile veterinare îşi fac datoria şi că au reuşit să identifice această fraudă", a mai spus acesta.
Carnea provine de la ferma lui Florea Ţurcanu, tatăl preşedintelui ANSVSA, dar şi al şefului Consiliului Judeţean Botoşani. "Vă pot asigura că ANSVSA îşi face treaba, iar dacă se vor găsi vinovaţi vor fi pedepsiţi în modul cel mai drastic posibil", a declarat preşedintele ANSVSA.
Preşedintele CJ Botoşani Florin Ţurcanu a declarat că dezvăluirile făcute în presa centrală nu sunt adevărate , dorindu-se să se lovească în el şi fratele său.
„Este o făcătură. Este chitit să lovească în mine şi fratele meu. Carnea este la Alba Iulia a modificat eticheta a şi recunoscut. Fratele meu a trimis acolo poliţia sunt de la DSVSA, de la ministerul agriculturii” a spus Florin Ţurcanu.
Minodora Vasiliu, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, s-a autosesizat de la ştirile TV în cazul scandalului cărnii de cal în care este implicată firma familiei Ţurcanu. Aceasta a declarat că au fost începute controalele la Dracşani.
„Ne-am autosesizat de la ştirile de la TV şi am început verificările la firma care este implicată în acest caz. După ce vom avea primele rezultate le vom da publicităţii”, a declarat Minodora Vasiliu. Mihai Ţurcanu, şeful ANSVSA a precizat că administratorul depozitului din Alba "a recunoscut că falsifica etichete" şi că era "un joc de documente între două firme".
"De două-trei săptămâni ANSVSA a demarat controale la unităţi din toată ţara. Am recoltat probe din depozite. Una dintre probe a ieşit pozitivă (carnea de cal era etichetată drept carne de vită n.n.). Carnea a fost livrată de la un depozit din Alba Iulia. Inspectorii ANSVSA au găsit grave abateri la Alba Iulia. Unitatea a fost închisă", a declarat Ţurcanu.
Preşedintele ANSVSA a spus că l-a informat deja pe ministrul Agriculturii despre acest caz. Întrebat dacă pe etichete apare numele unei firme a tatălui său, aşa cum s-a vehiculat în presă, şeful ANSVSA a arătat că "tatăl meu este persoană publică, poate avea orice activitate vrea el". "Mulţi nu mă iubesc, noi am demarat controale în toată ţara, odată cu scandalul cărnii de cal. Cineva a încercat să arunce cu noroi în mine", crede Ţurcanu.(Adrian Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Foloase trase din „secretul scrisorii”
Gastronomie: cGulaş cu carne de porc
Un membru BCE insistă pentru austeritate fiscală, în pofida creşterii economice slabe
Nemţii îşi vând bisericile, românii şi le înalţă
Magnatul rus Vladimir Potanin îşi donează jumătate din averea de 12 miliarde de dolari
O alt㠄javră ordinară”
Ioan Rotundu
Petru BOGATU: Gorniştii şi bocitoarele
Ipocrizia lui Liviu Dragnea privind regionalizarea
Un document care costă 2 milioane RON şi care- nu-i bun de nimic
Ţurcanu, coada de topor botoşăneană a lui Crin Antonescu
Rapacitatea celor de la HSR va fi sancţionată penal
Primarul Portariuc continuă să braveze cu promisiuni
Botoşani: 40 de profitori ai banilor de la APIA cercetaţi penal
Tânărul care a înjunghiat un taximetrist încă nu a fost prins
Percheziţie a poliţiştilor soldată cu confiscări importante
Spitalele botoşănene nu mai pot organiza licitaţii la
Posturile vacante din învăţământ ies la iveală
Damian a devenit manager printr-un concurs lipsit de glorie
Pintilii s-a dumerit ce are de făcut cu procesului câştigat
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă