Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
11309
De la 07 Ianuarie 2003
120806582

Gripa atacă!

  • 20 January 2009, 23:00

Semnele că nu vom scăpa de gripă în această iarnă au început să apară. Doi bolnavi internaţi în Secţia de boli contagioase a Spitalului Judeţean prezintă simptomele de gripă iar medicii au consemnat că au de-a face cu suspiciune de gripă.
"Deocamdată nu sunt cazuri confirmate. Au fost trimise probele prelevate la analize pentru confirmare la Institutul Cantacuzino. Dar este perioada în care, de regulă, se înregistrează primele cazuri de gripă. În ţară au fost consemnate îmbolnăviri", spune Lidia Onofrei (foto), purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani. Reprezentanţii instituţiei care coordonează activitatea în sistemul sanitar botoşănean susţin că în situaţia în care vor apărea primele cazuri de gripă în judeţ nu există totuşi pericolul izbucnirii unei epidemii.
"S-a vaccinat antigripal aproape un sfert din populaţia judeţului. Au beneficiat de vaccinul gratuit antigripal acele categorii ale populaţiei cu risc de a dezvolta complicaţii în urma îmbolnăvirii de gripă. În aceste condiţii, gripa, chiar dacă este produsă de o tulpină mai virulentă, nu ameninţă cu izbucnirea unei epidemii", a mai spus reprezentanta DSP Botoşani. Dacă despre prezenţa virusului gripal în judeţ urmează să se pronunţe specialiştii de la Institutul Cantacuzino, în schimb, despre viroze se poate spune cu certitudine că sunt într-o perioadă de vârf a manifestării lor. Ultima raportare săptămânală transmisă de epidemiologii botoşăneni la Ministerul Sănătăţii arată că aproape 1000 de persoane au trecut în ultimele şapte zile pragul cabinetelor medicale şi ale unităţilor de urgenţă din spitale pentru că s-au îmbolnăvit de viroze respiratorii. De asemenea, aproape 550 de persoane au primit îngrijiri medicale pentru că s-au îmbolnăvit de pneumonii. Cele mai multe îmbolnăviri, atât în cazul virozelor cât şi al pneumoniilor s-au înregistrat la copii, în special la cei din grădiniţe. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

România stat poliţienesc?
Decorat post mortem cu Steaua României în grad de Mare Cruce
Asta este Rusia pe care o doresc parteneră unii politicieni din România?
Poliţia a reconstituit accidentul în care a fost implicat Grigore Vieru
Inteligenţa românilor - nu doar un mit
Badea Gheorghe şi… America
Horoscop
Obama vs. Băsescu
Vizită de lucru a delegaţiei ucrainene Suceava, la Prefectură
Mecenatul Vioricăi!
20 de botoşăneni au fost tăiaţi de la subvenţii la încălzire
Minoră care şi-a prădat mama
Se întorc botoşănenii cu faţa către Termica?
Are o mare problemă, nu-şi poate vinde...
Românul şi nemulţumirile (sale)
Dialize în sistem privat, dar pe banii CJAS
Proces până la final
Frigul din clase
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă