Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
32300
De la 07 Ianuarie 2003
108621124

Ţâbuleac se laudă cu un buget record

  • 20 January 2011, 23:00

Potrivit preşedintelui Mihai Ţâbuleac, Consiliul Judeţean dispune în acest an de un buget aproape dublu faţă de cel din anul precedent. Astfel, dacă în 2010 acesta s-a ridicat la 169,03 milioane lei în 2011 acesta este de 335,67 milioane de lei. Creşterea substanţială are la bază demararea implementării unor programe ample cu finanţare europeană.
„Am pregătit un portofoliu destul de mare pentru judeţ. Am şi promovat aceste proiecte, am ajuns în stadiul de finanţare şi chiar execuţie propriu-zisă şi acest lucru se află în proiectul de buget care în acest moment se află în dezbatere publică”, a declarat Mihai Ţâbuleac. Printre investiţiile care vor fi derulate în 2011 în Botoşani se regăseşte proiectul privind reabilitarea Spitalului Mavromati Botoşani, care deocamdată este inclus, cu ceea ce s-a estimat că se poate executa în 2011, cu suma de 34, 8 milioane de lei. Restaurarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, pe scurt proiectul Casa Ventura, pentru care există şi contract de execuţie şi lucrările trebuie să înceapă, a primit 8,7 milioane de lei.
„Apoi avem trei proiecte în domeniul asistenţei sociale: Unul este la Centrul de Asistenţă Socială Adăşeni, alocat 3,4 milioane, Centrul de Plasament Prietenia, 2,9 milioane de lei, apoi UAMS Mihăileni, 1,1 milioane. Am prins în buget şi diferenţa de capital social pe care trebuie să o vărsăm în contul noului operator de apă şi canalizare Botoşani. Am vrut să facem asta anul trecut, dar venise rectificare negativă şi nu ne-am mai permis acest lucru. Am alocat 2,7 milioane lei pentru acest lucru. Pentru proiectul Sistem Integrat de management al deşeurilor în judeţul Botoşani pentru care am încheiat deja un contract şi am depus prima cerere de prefinanţare, aici estimăm că vom putea cheltui 82 de milioane de lei. Pentru proiectul SMURD 3.9 milioane de lei” a precizat Mihai Ţâbuleac.
Acesta a adăugat că, în acest an, este prevăzut termen de finalizare pentru două proiecte de modernizare de drumuri judeţene. „Alocăm bani, corelat şi cu ceea ce primim de la Uniunea Europeană, atfel încât să putem finaliza proiectul de modernizare a drumului Lozna- Dersca – Mihăileni, pentru care alocăm 8,4 milioane, precum şi cel de la Mihălăşeni, 1,3 milioane. Primul drum trebuie finalizat mai –iunie, iar cel de la Mihălăşeni, februarie – martie. 21,8 milioane de lei am alocat pentru un nou drum judeţean, cel d ela Cristineşti – Suharău – Oroftiana. Aici suntem în procedură de achiziţie şi urmează să se încheie contractul de execuţie”.
Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani a mai precizat că în această săptămână au fost transmise la Ministerul Dezvoltării un număr însemnat de proiecte pentru a fi incluse la finanţare. „ Am trimis la Bucureşti o maşină întreagă de acte. 26 de proiecte se referă la reabilitare drumuri, 10 proiecte pentru alimentarea cu apă a localităţilor, iar pentru îmbunătăţirea vieţii rurale 35 de proiecte” a precizat preşedintele Mihai Ţâbuleac. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Muniţie de infanterie găsită în grădina unui localnic din Vorniceni
Campioni în materie de tulburarea activităţii preşedintelui CJ
Un milion de lei pentru zilele negre ale botoşănenilor
Ţurcanu nu se lasă ademenit de PSD
Horoscop
Bancul zilei: Pedeapsa judecătorului pentru avocat
Divergenţe de opinie între Mimor şi Huţuleac
„S-a umplut paharul” – este concluzia medicilor de familie
Societatea CONREC renunţă la 140 de salariaţi
Situaţie incertă a clădirii Grădiniţei nr. 24 Botoşani
De ce n-are Marcu lipici la Ţurcanu
Caricatura zilei: Colivă la schimb cu ajutorul social
Antonescu cere PSD paritate pe liste la alegerile locale şi parlamentare
Piaţa neagră a ciber-criminalităţii este în plin avânt
doi dolari pentru un card, 15 dolari pentru închirierea unui botnet
PDL va dispărea in 2012 dacă măsurile de austeritate nu vor echilibra economia naţională
Centrul Bucureştiului va fi cel mai frumos din Europa, după Praga
Două românce la petrecerile lui Berlusconi
O româncă din Basarabia printre cei zece copii geniali din lume
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă