Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6373
De la 07 Ianuarie 2003
123769589

Botoşani: „Teroriştii” din Primăria Frumuşica

  • Ioan Rotundu
  • 20 January 2015, 23:00

Gelu Anuşcă din satul Storeşti, comuna Frumuşica, a ţinut ca neapărat să vină Lumea lu’ Rotundu şi la el pentru că are mari necazuri cu familia Anton care, în opinia sa, terorizează nu numai aparatul Primăriei dar şi pe cetăţeni.
A mai ţiunut Gelu Asnuşcă, soţia acestuia, fiica şi ginerele să ne dezvăluie faptul că Brândușa Anton (foto 1), soţia secretarului Primăriei, Petru Anton (foto 2), în calitatea sa de inspector care se ocupă şi de oficierea stării civile solicită anumite sume de bani pentru munca prestată deşi nu are nici un temei legal.
Printre altele, familia Anuşcă susţine că Brândușa Anton, pentru a-i întocmi nurorii sale dosar pentru plata alocaţiei de stat i-a solicitat şi primit suma de 400 lei pe care i-a justificat-o ulterior cu o chitanţă eliberată de un spital din Iaşi. Fiica lui Anuşcă, care anul trecut şi-a luat starea civilă, susţine şi ea că Anton i-a cerut bani pentru oficierea evenimentului, fără a-i impune o anumită sumă. Pentru că familia Anuşcă este vecină cu locuinţa primarului Costel Rădeanu, l-au întrebat pe acesta dacă oficierea trebuie plătică iar primarul le-a spus că nhu. A doua zi, când fiica lui Anuşcă s-a dus la primărie să plătească, Anton i-a spus că nu mai este nevoie.
Filmările s-au efectuat luni, 19 ianuarie, iar la Primăria Frumuşica am găsit-o pe funcţionara Brândușa Anton care, după ce i-am prezentat în rezumat acuzaţiile ce i le aduc cei din familia Anuşcă, a negat că acestea ar fi adevărate. Ea a recunoscut că nora lui Anuşcă, care a născut în Spania, a venit la ea să-i întocmească dosarul pentru alocaţie dar că nu i-a cerut şi nu a primit de la ea nici un ban. În ce priveşte pozaapariţia chitanţei de la un spital din Iaşi cu suma de 400 lei, bani pe carte familia Anuşcă susţine că iar fi cerut şi primit Anton, funcţionara n-a putut să ne explice rostul apariţiei acestei chitanţe.
În schimb, ea ne-a declarat că a depus plângere penală împotriva nurorii lui Anuşcă pentru că s-a folosit de o chitanţă falsă, fără a ne putea explica legătura dintre falsul chitanţei, atribvuţşiuunile sale de serviciu şi suma de bani vehiculată că i-ar fi fost dată. Dosarul, susţine Anton, este în anchetă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani, respectiv la procurorul Atomei.
Numai că din familia Anuşcă, ni s-a spus că procurorul Atomei ar fi ameninţat-o pe noră că dacă nu declară că acea chitanţă este reală şi că a stat internată la un spital din Iaşi, o trimite în puşcărie. Nora, care la data filmării se afla la soţ în Italia, ar fi cedat ameninţărilor procurorului şi a semnat o declaraţie.
Poveste este una destul de încurcată şi tot firul roşu este o chitanţă eliberată de un spital din iaşi pe care familia Anuşcă susţine că nora a primit-o de la Anton ca justificare oficială pentru că a primit suma de 400 lei. Rămâne de văzut care vor fi concluziile oficiale ale procurorului Atomei, deşi Anton era foarte sigură pe ea când afirma că procurorul a stabilit că vinovată este nora lui Anuşcă. Din familia Anuşcă ni s-a spus că familia Anton este foarte influentă şi cu multe relaţii şi că ar fi viciat cercetările în defavoarea nurorii lor.
O lumină a aruncat asupra investigaţiilor noastre viceprimarul Dumitru Baciu (foto 3), primarul fiind plecat la Botoşani împreună cu secretarul Petru Anton, soţul Brândușei Anton, cea reclamată de familia pozaAnuşcă. Viceprimarul ne-a explicat că secretarul Antgon are un comportament de reclamagiu, că ameninţă lucrătorii din Primărie, că îi pândeşte în activitate pentru a avea motive să-i reclame, că se comportă total nepoliticos cu cetăţenii care apelează la serviciile sale.
Aproape nici un funcţionar din Primărie n-a scăpat atenţiei secretarului Petru Anton care obişnuieşte să-i ameninţe că-i dă afară din serviciu, deşi el nu are competenţe în a angaja şi desface contractul de muncă al personalului din Executivul Primăriei. Fiind un personaj cu un comportament dur faţă de cetăţeni, cei cu care noi am intrat în contact când aflau că ne interesăm de familia Anton refuzau să dialogheze spunându-ne că „Nu-l căutaţi pe dracu’ că-l veţi găsi în Anton”.
Pentru că atmosfera din primăria Frumuşica este una tensionată, oamenii având frică de modul în care se manifestă secretarul Anton, este în obligaţia primarului Costel Rădeanu şi în competenţa consilierilor locali să găsească căile de rezolvare a situaţiei pentru ca funcţionarii din instituţie, cetăţenii din sat să fie respectaţi şi trataţi în mod civilizat, chiar dacă secretarul petru Anton este un caracter de om veşnic nemulţumit şi se simte bine când îi reclamă pe cei din jur.
Şi mai avem o întrebare pentru juriştii din Prefectura Botoşani: Nevasta lui Anton oficiind stări civile iar soţul fiind secretar, nu cumva avem o stare de incompatibilitate de funcţie între soţi? Întrebăm şi noi, nu dăm cu băţul.
În ce priveşte conflictul dintre familia Anuşcă şi funcţionara Brândușa Anton, noi tragem nădejde că procurorul de caz va face lumină şi va cântări dreptatea cu balanţa Justiţiei pe a cărei taleri n-a pus nimeni nimic. Reportajul va fi difuzat sâmbătă, 24 ianuarie, ora 19.00, pe Tele’M Botoşani.
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Siţia vânătorului
Reţeta zilei: Pilaf bulgăresc
Horoscopul zilei
The Guardian: Serviciile secrete britanice au spionat e-mailurile mai multor jurnalisti importanti
Jurnalistii, potentiala amenintare la adresa securitatii"
Misteriosul mormant antic de langa Salonic a scos la iveala ramasitele a cinci oameni
Radu Mazare, "deranjat ca e aratat cu degetul pentru esecul lui Ponta si Dragnea
Fostul secretar de stat in Ministerul Justitiei Ovidiu Putura, adus la DNA
Este suspectat de trafic de influenta si luare de mita
Flămânzi: Cum sunt dinamitaţi directorii de şcoală competenţi din oraş
mârşăviile sunt puse la cale în sediul IŞJ şi PSD din Botoşani
Ucraina: Kievul lanseaza un nou val de mobilizare militara. Luptele continua in estul separatist
Franta: 5 cetateni rusi suspectati de pregatirea unui atentat au fost arestati
Calin Popescu Tariceanu: Nu vad posibila o interventie care sa salveze situatia celor care au credite in franci elvetieni
Asistam la o serie de abordari care merg in zona populista
Să nu uiţi Costică, nimic să nu uiţi”!
Ioan Rotundu
Creatori de speranţe şi iluzii deşarte
Ioan Rotundu
Seful PSD Gorj acuza ca un deputat al formatiunii face oferte in numele viitorului partid al lui Mircea Geoana
Prognoza meteo pentru miercuri si joi in tara si in Bucuresti
Oana Mizil si consiliera lui Mircea Geoana cer la OSIM inregistrarea marcii Partidul Social Democrat Independent
Partidul lui Sebastian Ghita se va numi Partidul Progres Romania
Victor Ponta va trebui sa livreze un partid de tineri, nu de bosorogi comunisti
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog