Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
11389
De la 07 Ianuarie 2003
118210475

Gospodari, dar pe jumătate

  • 20 July 2007, 23:00

Ieri, noi am publicat ştirea că cei de la societatea Apa Grup „Vor sărbători Ziua Gospodarului la Lacul lui Eminescu”. Conform declaraţiei directorului Florin Nicolau, salariaţii acestei societăţi s-au deplasat zilele trecute în zona lacului şi l-au curăţat de mizeria adunată de la turiştii indiferenţi cu natura. Ca o recompensă a muncii lor, conducerea societăţii a hotărât ca ziua de ieri, numită şi Ziua Gospodarului, să fie sărbătorită în cadrul natural din preajma celebrului lac eminescian. Curiozitatea ne-a împins să verificăm spusele directorului general Nicolau, pentru că nu de puţine ori am fost fraieriţi cu fel de fel de declaraţii, ce le-am luat drept adevărate, iar ele erau minciuni gogonate.
Aşa că, în jurul orei 13.00, ieri am fost prezenţi la lacul „Eminescu”. Aleea de acces spre lac, într-adevăr fusese curăţată de peturi şi resturile de plastic, ambalaje metalizate. Numai că, lipsa de civilizaţie a început să-şi pună din nou amprenta, alte resturi de ambalaje aruncate la întâmplare devenind vizibile. Apa lacului a fost curăţată de sticlele de bere din plastic, de pungi, de cutii din plastic de la îngheţată etc.. Chiar şi insula din mijlocul lacului a fost primenită. Podeţul de acces spre insulă a fost consolidat şi vopsit în culorile galben şi albastru.
După ce-am cutreierat şi împrejurimile, mai că eram hotărât să scriu un articol de laudă, cum n-am mai scris de mult. Însă, iarăşi experienţa de viaţă m-a învăţat să fiu circumspect. Prea părea totul ca la carte, ca să nu fiu mai atent şi să nu fac înconjurul lacului, deşi a necesitat ceva timp. Şi bine am făcut.
Într-un colt mai retras al lacului, printre copaci, am descoperit sacii de rafie şi plastic în care se adunase toată mizeria din lac şi împrejurimile acestuia. Din comoditate, din pozadin lipsă de timp sau din alte motive, cei care au făcut curăţenie n-au mai cărat sacii până în parcarea de unde se porneşte spre lac, şi de aici să fie transportaţi la groapa de gunoi a localităţii Cătămărăşti Vale. I-au dosit în pădure, în speranţa că alţii vor desăvârşi lucrarea începută de ei. Nu i-a cărat nimeni, în schimb au trezit curiozitatea copiilor care au început să golească sacii în căutarea a numai ei ştiu ce.
Aşadar, muncă în zadar, pentru că gunoaiele adunate sunt din nou dispersate. Iar dacă tot am ajuns la lac, a fost firesc să observăm şi alte curiozităţi ale turiştilor ce calcă zona. Un grup de vasluieni şi-au amenajat loc de popas şi de grătar în chiar mijlocul poieniţei, unde au fost montate colivii pentru păsările de pădure. Bietele păsări s-au refugiat din faţa zgomotului şi a fumului.
Un alt grup de copii, gălăgios, cu vârste între cinci şi vreo cincisprezece ani, printre care şi două fetiţe de vreo şapte ani, trăgeau vârtos din sticlele de bere Burger, de doi litri. Nu le-a fost jenă când le-am făcut observaţia că nu-i bine ca la vârsta lor să consume bere. Mi s-a recomandat, de către doi dintre ei, mai şmecheri, să-mi văd de treabă. În preajma lacului, pe pături, am descoperit familia col. Constantinică, fostul şef al Poliţiei Botoşani. Oamenii voiau să se delecteze cu frumuseţea locului, dar tihna le era tulburată de către grupurile de tineri fără căpătâi.
Pentru că cei de la Apa Grup nu veniseră încă să sărbătorească Ziua Gospodarului, iar timpul ne alerga din urmă, am părăsit locul pentru a scrie rândurile de faţă. Concluzia mea a fost că angajaţii Apa Grup au demonstrat că sunt gospodari, dar numai pe jumătate. (Ioan Rotundu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Comentariu la comentarii (CXLIX)
(Ioan Rotundu)
Program TELE’M
Horoscop
Cum a convins Nastase găina să voteze PSD
(povestire din preajma alegerilor din 2004)
Citate şi cugetări din Vietnam
Vor să vă cânte la nunţi, botezuri...
Anunţ important
Comunicat de presă E.ON Moldova
Nicolau zice că vom bea apă pe săturate
Mai cu fereală şi sub pseudonim, poliţiştii scriu poezii
"Album de familie- antologie de versuri în uniformă"
Apa Grup speră ca Guvernul să-i facă o reanimare, scutind-o de datorii
Cei care angajează elevi trebuie să încheie o convenţie cu AJOFM
Deocamdată a rămas fără identitate
Minorul Iulian a fost găsit
Reţinut pentru mai multe furturi şi fapte penale
Neatenţia l-a costat pe un medic veterinar
Municipalitatea vrea strategie de transport local
Ciuştea vrea să devină salvatorul Spitalului Judeţean
Măsuri suplimentare pentru diminuarea efectelor caniculei
Primării prinse pe picior greşit de ISU
Municipalitatea depune primul proiect european
WC-ul public din parc va fi dat curând în folosinţă
După ce l-a parfumat profesional, l-a stropit cu lichid de sconcs
Câmpanu îşi dă arama pe faţă
Liberalii vor să fie generoşi cu cinci burse de sprijin
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă