Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
17178
De la 07 Ianuarie 2003
112807404

S-a dat startul la promisiuni electorale

  • 20 July 2008, 23:00

Liderul social democrat botoşănean, Constantin Conţac a expus în cadrul unei conferinţe de presă câteva din obiectivele propuse în oferta electorală comună cu cea a Partidului Conservator. Ofertă pe care cele două formaţiuni politice doresc să o avanseze electoratului, în ideea obţinerii unui rezultat cât mai bun la alegerile parlamentare din toamnă. „Avem o ofertă electorală menită a răspunde cât mai bine cerinţelor electoratului. Vrem să lansăm un mesaj despre cum am vedea noi o guvernare de stânga în România”, a declarat Constantin Conţac.
Printre obiectivele cuprinse în oferta politică a PSD+PC pentru perioada 2008-2012 menţionăm majorarea salariului minim brut pe ţară corelat la valoarea coşului minim de consum, la 1.000 lei, acordarea celei de-a 13-a pensii, dublarea pensiilor pentru agricultori, introducerea unui tarif social la consumul de energie electrică, reducerea TVA la alimentele de bază la 5%, alocarea din PIB a unui procent de 6% pentru educaţie şi 5% pentru sănătate. De asemenea, social democraţii şi conservatorii garantează construirea a 1.000 creşe şi tot atâtea grădiniţe.
Scăderea impozitului pe dividende, aplicarea a două cote diferenţiale de impozitare a veniturilor din salarii, respectiv 10% pentru salariile mai mici şi 16 % pentru salariile mai mari decât cel mediu brut pe ţară este altă ofertă cu care vin cele două partide.
Alianţa PSD+PC consideră că durata proceselor nu trebuie să depăşească mai mult de 6 luni. În sensul că fiecare român trebuie să aibă acces la servicii publice de justiţie în Instanţe, aflate la maxim 100 km de domiciliu.
„În domeniul agriculturii avem în vedere subvenţionarea fiecărui producător cu 1.500 lei / ha, iar în sectorul zootehnic, acordarea a 250lei/ ha. Intenţionăm să dăm în utilizare cel puţin 1,5 milioane de hectare dotate cu sisteme de irigaţii şi să înfiinţăm 40.000 de perdele forestiere”, a mai adăugat liderul social democrat botoşănean.
Dacă va ajunge la guvernare, Alianţa PSD-PC promite construirea în cei patru ani de mandat a 1.000 km de autostrăzi, modernizarea a 1.000 km de cale ferată, construirea a 200.000 locuinţe pentru tineri, mărirea alocaţiilor familiale cu 50%, acordarea unei alocaţii de 200 lei pentru creşterea copilului până la 18 ani. Ce mai, o căruţă de promisiuni, pe care politicienii noştri sunt de-acum maeştri în a le prezenta foarte frumos, cel puţin pe hârtie. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

România este un Paradis Fiscal al băncilor
Horoscop
Chip de a scăpa de nevastă
Conţac se simte marginalizat şi chiar ignorat
Reîncepe bâlciul cu sporurile de noapte
Laudele comunitarului şef Răileanu sunt contrazise de realitate
Biserica Uspenia se va reflecta în beton şi sticlă
Minori fără identitate
Nu mai avem chef de muncă în Spania
Telefonul la care se puteau reclama serviciile medicale proaste a dispărut
pentru că pacienţii nu mai pot reclama, Oprişanu se laudă că treburile merg strună
Mai nou, operatorii de telefonie mobilă ne păcălesc cu site-urile
Judecătorii n-au curajul să recunoască dreptatea lui Niţu
Ghid de urmat în cazul în care sunteţi debranşaţi abuziv de la utilităţi
Cum îţi impune Petrom-ul să plăteşti, deşi nu ai alimentat cu carburant
Minunea părinţelului Diaconu n-a fost minune
Cocktailul lui Geoană şi euforia
Program Tele'M Botoşani, luni, 21 iulie
Vorbind gura fără el, Codreanu s-a rostuit cu un proces de calomnie
Qui prodest sau cine are interesul să lovească în Mitropolia Basarabiei
Comentariul comentariilor (CXLIX)
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă