Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Ofertă de afaceri
Umor
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
167
De la 07 Ianuarie 2003
123643459

Când vine vorba de drumurile comunale,

Şefii judeţului sprijină primarii botoşăneni cu poveţe

  • 20 July 2009, 23:00

Autorităţile judeţului au în atenţie nu doar drumurile judeţene, ci şi celelalte categorii. Dacă nu pot aloca financiar fonduri pentru drumurile comunale, vin în sprijinul primarilor din teritoriu cu sfaturi. „Consiliul Judeţean nu are în administrare drumurile comunale, dar noi putem sprijini primăriile cu specialişti cu îndrumare, să-şi facă proiecte. Acum au posibilitatea să depună proiecte de modernizare de drumuri, în special pe fondul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, vestita măsură 322, iar dacă vin la noi să îi sprijinim, să obţină certificat de urbanism, să organizeze licitaţii, pot veni oricând. Le spunem ce trebuie să facă, dacă au nevoie de avize”, a precizat vicepreşedintele CJ Botoşani, Cristian Achiţei.
El a mai precizat că doar două drumuri comunale au primit alocaţii financiare prin HG 577, pentru continuarea lucrărilor. Este vorba de drumul de la Ungureni – Iacobeni – Strahotin- Hulub, început de anul trecut şi drumul de la Roma la Dimăcheni pentru care s-au alocat fonduri în vederea efectuării plăţii către proiectant şi să se poată organiza licitaţia pentru execuţia de lucrări. În general, pentru drumurile comunale clasate, nu la cele săteşti sau de exploatare, în ultimii ani au mai fost alocate fonduri, acestea fiind asfaltate.
„Chestiunea este alta, că unii primari au lucrat un pic mai organizat şi chiar dacă au făcut o pietruire, au făcut-o pe baza unui proiect, ce a luat în calcul şi refacerea podeţelor, a şanţurilor, adică au rezolvat şi hidraulica drumului, prelungind astfel durata de viaţă a drumului, pe când alţii în fiecare an au tot aruncat cu balast şi piatră pe drum, fără să rezolve zonele critice, unde erau necesare podeţe, drenuri sau de apă. După un an de zile, tot balastul s-a dus în pământ şi apoi a trebuit să o ia de la capăt. Depinde acum de modul de abordare a fiecărui primar, de cum a ştiut să rezolve acele drumuri”, a mai adăugat Cristian Achiţei, subliniind că în ultimii ani s-a lucrat mult la drumuri pietruite, au fost şi lucrări pe Sapard.
„Judeţul Botoşani a beneficiat de acel proiect de dezvoltare rurală, prin care au fost incluse cele 20 de comune, graţie căruia s-au lucrat foarte mulţi kilometri de drumuri pietruit. În ultimii doi ani s-a lucrat foarte mult chiar la partea de podeţe, pe Ordonanţa 7”, a concluzionat vicepreşedintele CJ Botoşani. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Scapi de Tanda, dai de Manda!
Nouă botoşăneni înecaţi în ultima lună
Criza îngroaşă rândul datornicilor la apă
Primăria Botoşani raportează: Tulbureni, obiectiv îndeplinit!
Comuniştii plătesc muzica, Opoziţia trebuie să schimbe partitura!
Băsescu i-a pus la punct pe extremiştii maghiari chiar în mijlocul lor
021.9590 – număr unic de apel al Poliţiei de Frontieră Române
Români care fac cinste României!
Voronin a rămas singur în faţa iepei
Noi abuzuri ale poliţiei comuniste de la Chişinău împotriva primarului Dorin Chirtoacă
Un barometru pentru Lupu, plătit de Voronin?
Regimul criminal de la Chişinău continuă represiunea împotriva studenţilor basarabeni
Promite să facă scandal. Mare scandal
Masaj menit să trezească şi morţii!
Apa lui Ţâbu
Dialog inteligent între blonde
PROGRAM TELE'M BOTOŞANI MARTI 21 iulie
Nemulţumiţi de cum li s-au notat lucrările
Ambulanţa se confruntă cu grave probleme financiare
Centrele de plasament din Pomârla şi Truşeşti sunt centre disciplinare
cel puţin aşa a lăsat să se înţeleagă de către noul director Rădăşanu
Noi controale asupra asistenţilor maternali
Fără a da bani, Guvernul i-a condamnat la moarte!
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog