Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Editorial
Horoscop
Umor
Gastronomie
Decese
Comentarii
Publicitate
Remember
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
37998
De la 07 Ianuarie 2003
108678978

Ansamblul “Cordăreanca” va efectua un turneu în Iordania

  • 20 July 2011, 23:00

În perioada 23 iulie – 31 iulie ansamblul “Cordăreanca” va efectua un turneu în Iordania sub egida Ambasadei României la Amman, Centrului Naţional pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale şi a Consiliului Judeţean Botoşani, la iniţiativa Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani, ansamblul va susţine concerte în capitala Iordaniei – Amman, Petra, Ma'an – capitala culturii iordaniene, Az Zarqa, Jarash.
În cele opt zile de turneu, înafara concertelor amintite, se vor face excursii la obiectivele istorice şi turistice ale Iordaniei, întâlniri cu membrii ambasadei române şi forurile culturale din Iordania. Membrii formaţiei vor avea posibilitatea de a vizita înafara oraşelor menţionate mai sus şi obiectivele istorice de la Petra pozaşi Jarash şi obiectivele turistice de la Marea Moartă şi Az Zarqa.
Am obţinut acest turneu în urma rezultatelor artistice pe care le-am dobândit în aceşti ani şi a implicării formaţiilor din judeţ în cadrul festivalurilor naţionale şi internaţionale.
Să nu uităm că în urmă cu trei ani, formaţia din Vorona a reprezentat judeţul şi ţara la iniţiativa instituţiei noastre în Croaţia şi Elveţia, la un festival internaţional şi apoi prin relaţiile create de primarul Ştefan Aurel au fost oaspeţii Londrei.
Turneele din Rep. Moldova şi Ucraina a formaţiilor din Avrămeni, Lozna, Vârfu Câmpului, Săveni, ansamblului „Balada” au lăsat o impresie artistică de adevăraţi mesageri ai cântecului şi dansului popular din judeţul nostru.
La pregătirea pozacoregrafică a ansamblului „Cordăreanca” şi a formaţiilor care ne-au reprezentat peste hotare un merit deosebit îl are referentul coregraf al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani, Mihai Fediuc.
În acest turneu formaţia de dansuri va fi acompaniată de membrii fanfarei „Stejărelul” din Cordăreni şi membrii fanfarei de la Palatul Copiilor, dirijată de prof. Ioan Enciu. Am reuşit să obţin acest turneu înaintea celorlalte 40 de judeţe, graţie rezultatelor profesionale dobândite de-a lungul anilor şi doresc să mulţumesc conducerii Consiliului Judeţean Botoşani, care a aprobat acest turneu ca rezultat al muncii instituţiei noastre de afirmare a tradiţiilor acestui nord de ţară şi bineînţeles conducerii Primăriei şi Consiliului local Cordăreni.
Prof. Ion Ilie

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Caricatura zilei
Bancul zilei
Greu, aproape imposibil, de învins!
Ioan Rotundu
Un discurs care ne-a umilit istoria
Ioan Rotundu
Secretul cefei la grătar
O carte de vizită ruşinoasă
Modern Calor vă invită să câştigaţi
Procesiune.Florii Botoşani - video
Condoleanţe
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă