Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
10808
De la 07 Ianuarie 2003
112956062

Scandal pe seama biletelor de odihnă şi tratament în învăţământ

  • 20 June 2007, 23:00

Nemulţumită că a primit prea puţine bilete de odihnă şi tratament, conducerea Sindicatul Învăţământului Preuniversitar (SIP) Botoşani anunţă ca va înainta către Direcţia Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei un protest. La baza protestului stă faptul că Ministerul Muncii a alocat pentru sindicatele botoşănene un procent de 85% dintre bilete pentru perioada iunie-15 iulie. „Vom înainta un protest Federaţiei Educaţie Naţionale, Casei Judeţene de Pensii şi Direcţiei Muncii Botoşani pentru a reglementa situaţia. Vrem ca biletele care nu s-au vândut să se trimită ministrului muncii, poate pleacă dumnealui pe ele”, a declarat Maria Ţiprigan, preşedintele Sindicatului Învăţământului Preuniversitar (SIP) Botoşani.
Marea nemulţumire a cadrelor didactice se referă la faptul că majoritatea biletelor au fost distribuite într-o perioadă în care încă se desfăşoară examene şi activităţile ce ţin de învăţământ, care încă nu s-au încheiat. SIP a primit bilete pentru 70 de locuri în perioada 24 iunie-4 iulie, iar 109 locuri pentru perioada 4 iulie –14 iulie. Potrivit preşedintelui SIP, aceste bilete reprezintă un procent de 85% din totalul biletelor care revin sindicatului pe întreaga perioada de vacanţă, respectiv până la 31 august.
„Ministerul şi-a cam bătut joc de noi în sensul că pentru 20 iulie – 31 august mai luăm doar un procent de 15%, adică trei lulele şi trei surcele”, a declarat liderul sindicatului învăţământului preuniversitar. În aceste condiţii Maria Ţiprigan susţine că din luna iunie a pierdut 40 de bilete, pentru că profesorii sunt încă prinşi în examene. Pentru luna iunie sindicatul învăţământului botoşănean a primit doar două bilete pentru tratament, la Căciulata. În condiţiile în care biletele de odihnă sunt foarte puţine, sindicatul a primit foarte multe cereri de tratament din partea membrilor, respectiv 845 solicitări. În opinia liderului sindical „la numărul de bilete pe care l-am primit comparativ cu numărul de cereri este de-a dreptul revoltător”. În cazul biletelor de tratament SIP a primit numai 52. Majoritatea cererilor sunt pentru staţiunile Felix, Herculane, Vatra Dornei şi Slănic Moldova, însă locurile sunt foarte puţine. În aceste condiţii Maria Ţiprigan susţine că biletele de tratament s-au distribuit numai cadrelor didactice care au internări în spitale.
Conducerea sindicatului va solicita Direcţiei Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei ca biletele care nu au fost folosite în această lună de cadrele didactice să fie redirecţionate pentru perioada următoare. „Locurile pe care le-am pierdut să le trimită domnului ministru al muncii şi să se ducă el cu familia şi cu bucureştenii şi nouă să ne dea bilete pe perioada următoare”, a adăugat Maria Ţiprigan. De când este lider de sindicat, Maria Ţiprigan susţine că nu s-a întâmplat niciodată ca biletele de odihnă şi tratament să fie distribuite într-un mod atât de aberant. (Margareta NICHIFOR)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Asistenţă acordată persoanelor doborâte de caniculă
Angajatorii trebuie să îşi protejeze salariaţii
Un alt elev a fost prins copiind la testele naţionale
Dacă ar avea bun simţ!
Ioan Rotundu
Casieria CFR Dorohoi a fost prădată de hoţi
Cercetat în stare de libertate
Dosare penale pentru alţi şoferi beţi
Procesului descentralizării administrative complică lucrurile
Vasilescu dă buzna cu şantajul peste ministrul Vozganian
Chiriaşii Locativa rău platnici trebuie trataţi mai dur
Filarmoniştii au făcut o figură frumoasă în Germania
Doi soţi s-au aruncat în gol de la etajul IV
Intoxicaţiile cu nitriţi par să facă noi victime
Costic vrea realizări de la parlamentari, dar uită de ale sale
Consilier preocupat de soarta câinilor comunitari
Condiţii participare festival Costineşti
Program TELE'M Botoşani, joi, 21 iunie
Altfel de mititei după reţeta de acasă
S-a făcut de balegă
Comentariu la comentarii (CXXVI)
(Ioan Rotundu)
Horoscop
Cugetări şi maxime din SUA
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă