Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
34884
De la 07 Ianuarie 2003
112785235

Botoşani: Doina Federovici ori nu cunoaşte realitatea, ori minte în stil Ponta

  • 20 June 2014, 23:00

Senatorul PSD Doina Federovici declara cu ceva timp în urmă că Guvernul Ponta va aloca banii necesari finalizării lucrărilor la casele de cultură de prin judeţ, investiţii rămase nefinalizate de mai mulţi ani.
În judeţ sunt începute lucrările la trei case de cultură: Săveni (foto 1), Dorohoi (foto 2) şi Darabani(foto 3). Lucrările au început în timpul lui Ceauşescu. Evenimentele din decembrie 1989 au găsit cele trei investiţii la cota zero, adică tocmai se finalizaseră lucrările la subsol şi începuseră cele de la parter. Începând cu anul 1990, nici un guvern postdecembrist n-a mai alocat bani pentru continuarea lucrărilor, aşa că de peste 24 de ani aceste temelii de case de cultură stau rană deschisă în centrul oraşelor Doreohoi, Săveni şi Darabani, Dacă primarii din Dorohoi şi Săveni au privit neputincioşi şi apoiu nepăsători la ruinele care sluţesc frumuseţea centrului civic al oraşului păstorit, la Darabani primarul Cornel Aroşoaie, în mandatul 2000 – 2008 a încercat să găsească o utilitate la începutul de investiţie ce se dorea casă de cultură.
A creat un parteneriat cu un om pozade afaceri local, urmând ca acesta să ridice peste subsolul turnat locuinţe pentru tineret. Numai bine ce-a ridicat scheletul de rezistenţă a primului şi al doilea etaj că lucrările au fost întrerupte. A venit criza economică şi omul n-a mai avut suflu financiar să ducă lucrarea la bun sfârşit.
Cine va trece prin centul civic al oraşului Darabani, va putea observa chiar în faţa sediului primăriei o monstruozitate din beton armat care nu-ţi sugerează nimic. Iată că, brusc, senatorul PSD Doina Federovici, dealtfel cel mai prolific parlamentar PSD în promisiuni neacoperite, a anunţat că se vor aloca bani pentru finalizarea lucrărilor la aceste case de cultură.
Nu cred că senatorul a avut curiozitatea să vadă aceste temelii turnate în timpul lui Ceauşescu, şubrezite vreme de 24 de ani de către intemperiile verii şi ale iernii, devenite, la nivelul oraşului Dorohoi şi Săveni, un fel de WC-uri publice. Ziua pot fi văzuţi trecătorii cum se furişează prin subsoluri pentru a-şi rezolva nevoile fiziologice. Ca lucrările să poată fi finalizate, ar fi necesare fonduri de câteva zeci de pozamilioane de euro, bani pe care Guvernul Ponta nu are de unde să-i aloce.
Nu excludem posibilitatea ca în rezolvarea unor interese de partid, mai exact pentru a mulţimi unele firme credincioase PSD-ului, ministrul Liviu Dragnea, care a primit dezlegare de la Parlament ca pe timpul vacanţei de vară să aloce bani direct primăriilor, să aloce ceva bani şi primarului de Dorohoi, social-democrat credincios dar şi celui de la Săveni, proaspăt evadat din PNL pentru a jura credinţă PSD-ului.
Iar senatorul Doina Federovici o fi prins ceva crâmpeie de discuţie şi s-a grăbit de a suna goarna la Botoşani, fără să priceapă adevăratul interes din spatele afacerii. Sau a luat-o gura pe dinainte şi a dezvăluit un mecanism de corupţie de partid pe seama banilor publici. Poate că procurorii DNA vor fi pe fază, că pă prin zona noastră de Nord a Moldovei prea se ocupă de porcuşori, neprinzând în plasă nici un crăpcean mai de soi, deşi are balta noastră şi exemplare în măsură să concureze cu cei de pe plan naţional.
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscopul zilei
Victor Ponta si-a nuantat pozitia si nu mai cere demisia lui Traian Basescu
Cum se bucura familia lui Bercea Mondial dupa ce Mircea Basescu a fost retinut de DNA
Kovesi: Analizez posibilitatea de a actiona in instanta pe cei care fac afirmatii mincinoase, de o gravitate extrema
Romania nu isi permite in acest moment sa renunte complet la relatia cu FMI
ICCJ sesizeaza CCR cu privire la suspendarea urmaririi penale a presedintelui in dosarul Firea
Cateva observatii si explicatii despre cazul Mircea Basescu - Bercea Mondial
Cum l-a transformat Antena 3 pe seful Agentiei Nationale pentru Romi in interlop
Stanga europeana isi pregateste planul de bataie inaintea summitului
Bancul zilei: Incendiu la… spital
Creditele botoșănenilor ar putea fi convertite în moneda națională
“Sub zodia Luceafărului - Monografia comunei Mihai Eminescu”
Liberalii botoșăneni cu state vechi nu vor fuziune cu PDL
Ministrul delegat pentru Dialog Social va veni la Botoşani săptămâna viitoare
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 20.06.2014
De ce Băsescu nu trebuie să demisioneze
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă