Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Fapt divers
Sport
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
28981
De la 07 Ianuarie 2003
111337628

Botoşani: Ticăloşiile vor avea întotdeauna şi susţinători

  • Ioan Rotundu
  • 20 June 2016, 23:00

Că Gheorghe Rusu, în calitatea sa de director al Direcţiei Silvice Botoşani, pus în funcţie de PSD, a boicotat cu bună ştiinţă ediţia a VI-a a Concursului internaţional de airsoft nu mai există dubii.
Clubul de airsoft Botoşani a anunţat în timp oportun Direcţia Silvică despre desfăşurarea concursului, aşa cum a făcut-o în fiecare an. Numai că în ziua premergătoare concursului s-a primit de la Direcţia Silvică un răspuns de refuz fără ca refuzul să fie motivat în vreun fel.
Mobilizarea de forţe, cheltuirea banului public pentru a bloca căile de acces în pădurea Agafton, sunt elemente care demonstrează că directorul Rusu a pregătit din timp boicotarea concursului, şi-a pregătit o strategie de luptă care să dea roade.
Nici faptul că tot boicotul l-a vizat de fapt pe directorul Direcţiei de Tineret şi Sport Botoşani, Radu Hmelnicu, cunoscut liberal nu mai poate fi pus la îndoială. Cert este că directorul Rusu a reuşit să şifoneze grav imaginea judeţului, să lase un gust amar concurenţilor prezenţi care ştiau că la Botoşani concursul era organizat aproape ireproşabil şi nici prin cap nu le-a trecut ce greutăţi vor întâmpina la ediţia din acest an.
Concursul de airsoft este un fel de variantă modernă a jocului nostru din copilărie numit ţaca-paca. Participanţii sunt îmbrăcaţi în uniforme, au în dotare imitaţiile diferitor arme de foc cu care se ochesc reciproc cu nişte bile pline cu vopsea albă şi roşie. Este un sport mult practicat în Europa, un fel de tir asupra ţintelor în mişcare., ţintele fiind chiar oameni în carne şi oase şi nu nişte panouri confecţionate din diferite materiale.
Participanţii au fost medici, ingineri, intelectuali de prim rang care şi-au făcut o pasiune din acest sport mult mai nobil şi civilizat decât vânătoarea adevărată când omul împuşcă animalul lipsit de apărare. Aisoftul este un sport al relaxării lipsit de cruzimea specifică vânătorii
Articolul publicat în ediţia de ieri cu reluare şi pozaşi în ediţia de astăzi, intitulat „Prefectul Nechifor umilit din nou de oamenii PSD-ului, care au blocat o competiţie internaţională făcând-ne judeţul de râs” s-a bucurat de multe comentarii dar nu toate au fost validate public. Postacii PSD-ului au încercat o manipulare a adevărului pentru a ascunde mârşăvia politică pusă la cale de Gheorghe Rusu. Au încercat să dea vina pe directorul DJTS Radu Humelnicu că ar fi fost prost organizator, ba că nu s-a cerut din timp aprobarea Direcţiei Silvice, ba că Rusu a făcut bine că a blocat accesul în pădure pentru a opri distrugerile de arbori, de fapt o aberaţie pentru că arborii n-au decât rolul de camuflaj în acest sport.
Ca un exemplu de manipulare redau comentariul nevalidat semnat de „Lupa cetăţeanului”, în realitate un membru PSD a cărui IP apare frecvent la articolele critice la adresa PSD-ului. „Daca e mana PSD cum spuneti domnule Rotundu asteptam si de ce nu sa contactati sefi PSD si sa dea un raspuns ,daca no faceti scrieti totul din ceia ce va povestesc alti . Eu va respect si ca om si ca varsta ca jurnalist dar va rog facetio pana la capat , dovedind ca cei din PSD nu doresc asa ceva in padurile judetului” – un comentariu abil construit, crezând că dacă mă apreciază mă va păcăli să-l validez.
Din cele peste o sută de articole critice scrise la adresa PSD-ului numai în acest an n-am primit vreun drept la replică. Normal, de vreme ce ştiau că cele scrise sunt reale, că faptele lor sunt mult mai ticăloase aşa că au preferat tăcerea ca să nu –mi dea scuipat la furcă.
Iată şi un alt comentariu menit să-l apere pe Rusu, fără ca autorul cu pseudonimul „Corect” să ţină cont de faptul că Rusu fusese informat de concurs în termen real dar că fără explicaţii a decis interzicerea lui în chiu8ar ziua desfăşurării. „CCESUL pozaIN PADURE CU ATV, SE FACE CU ACORDUL ADMINISTRATORULUI, NU CU PREZENTA PREFECTULUI. RESPECTATI LEGEA.! DIRECTIA DE SPORT A OBTINUT ACEST ACORD, IN PREALABIL?” – este limpede că autorul comentariului habar nu are de noţiunea de proprietate publică şi privată de interes public. Munţii Carpaţi sunt cutreieraţi iarnă şi vară de ATV-uri pe toate căile forestiere sau de acces neamenajate pentru că pădurile statului sunt proprietate publică iar cele private de interes public.
Turiştii au acces atât cu piciorul cât şi cu alte mijloace de transport fără vreo restricţie decât dacă le este pusă viaţa în pericol. Pădurarul nu-mi poate interzice accesul în pădure la recreare şi nici nu am nevoie de vreo aprobare de la Rusu sau alţi socialişti ticăloşi care politizează până şi activităţile sportive.
Numai Biserica Ortodoxă a interzis accesul turiştilor în pădurile din jurul staţiunii Slănic Moldova dar când au realizat dimensiunea prostiei făcute au încercat manipularea publică cum că au fost înţeleşi greşit şi citaţi trunchiat.
Cert este că ticăloşiile unor funcţionari publici cu muncă de răspundere precum Rusu vor găsit întotdeauna susţinători în rândul găştii politice din care fac parte. Apreciez acele comentarii validate care au exprimat o atitudine de apărare a demnităţii judeţului nostru, care au pus în prim plan calitatea noastră de gazdă care ne impunea să fim ospitalieri şi nu robii birocraţiei şi a interesului politic.
Dar ce spun susţinătorii ticăloşiilor lui Rusu despre comentariul lui „Arădean” formulat astfel: „Măi, botoşănenilor, numai pe la voi se poate întâmpla aşa ceva. Comunişti aţi fost, comunişti aţi rămas. Cât despre civilizaţia occidentală, la voi încă se menţine cea sovietică. De ce funcţionarii statului au fugit din faţa prefectului, ce aveau de ascuns? De ce prefectul n-a emis ordin şi jandarmii să deblocheze căile de acces, urmând a sesiza Parchetul pentru abuz de putere din partea celor de la DS?”

Notă: Fotografiuile sunt din concurs şi au fost realizate de Mircea Brehuescu.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Nechibzuinţă stopată la timp
Horoscopul zilei de 21.06.2016
Grancieri turci au deschis focul asupra unor sirieni civili la frontiera. Opt morti
Tragedie pe un lac din Rusia. 14 copii care se plimbau cu barca au murit inecati
Vladimir Putin si Angela Merkel se vor intalni inainte de summitul NATO de la Varsovia
Premiera: O femeie va fi noul primar al Romei
Coreea de Nord anunta ca nu va mai negocia eliberarea americanilor pe care i-a incarcerat
pana cand un fost detinut nu inceteaza "trancaneala"
De ce rusinea cu Albania nu este o chiar asa de mare surpriza
- Fotbal diluat de Hexi Pharma
Prefectul Nechifor umilit din nou de oamenii PSD-ului
care au blocat o competiţie internaţională făcând-ne judeţul de râs
Drept la replica articol '' Macalet practica din nou santajul politic''
Pompierii botoşăneni intervin în sprijinul populaţiei din Sinăuţi
S-au decernat premiile „Nicoară”
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă