Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
23528
De la 07 Ianuarie 2003
112934366

„Ponta de Botoşani” prins de Flutur cu ocaua mică

  • 20 May 2015, 23:00

De ceva timp tot am insistat la Cătălin Flutur (foto) să iasă în spaţiul public şi să răspundă acuzaţiilor ce i le aduce primarul Ovidiu Portariuc, ştiind că aceste acuzaţii sunt doar dovezi ale incompetenţei actualului primar. Nici când l-am invitat într-o joi la o emisiune de „Dialog deschis” n-a acceptat să-mi onoreze invitaţia. Iată că ieri s-a decis să iasă la luptă şi să-i arate lui Ovidiu Portariuc cât de incompetent şi mincinos este, organizând o conferinţă de presă.
Deşi are îndată împliniţi 3 ani de mandat, primarul Portariuc n-a accesat nici măcar un euro din fondurile europene. Dacă a mai derulat câteva programe, ar fi trebuit să-i mulţumească lui Flutur şi echipei sale pentru că i le-a lăsat moştenire. A devenit un fel de regulă la Portariuc ca atunci când este pus în situaţia de a răspunde în faţa botoşănenilor pentru lipsa sa de activitate să reclame faptul că are de plătit corecţii financiare la lucrările efectuate de fostul primar Cătălin Flutur.
În realitate lucrurile stau cu totul altfel. Flutur a adus în Botoşani 100 milioane de euro fonduri europene şi a derulat lucrări care nu mai necesitau amânare. Modernizarea intrării în Botoşani dinspre Lebăda, dinspre Suceava, modernizarea străzii Petru Rareş, Împăratul Traian şi mai ales Calea Naţională în zona industrială şi centura spre Dorohoi. S-au realizat mii de locuri de parcare, asfaltări străzi şi alei dintre blocuri, finalizarea lucrărilor la pietonalele Transilvaniei, Băncii, Unirii, parcarea subterană la Piaţa centrală, a ridicat noi blocuri ANL şi a finalizat blocurile din zona centrală rămase la nivel de temelie de la primarul Florin Egner, a înfrumuseţat oraşul cu promovarea unei peisagistici moderne.
Dar important pentru noi a fost reabilitarea Termicii. Astă iarnă, la un apartament de 3 camere, am plătit la jumătate faţă de cât plăteam în urmă cu vreo 4 ani. Toate acestea sunt doar o parte din investiţiile care se văd şi de care botoşănenii beneficiază şi astăzi. Proiectele finanţate din fondurile uniunii europene au fost aprobate de 4 instituţii de profil ale statului iar decontările financiare s-au făcut numai după verificările de rigoare cum că au fost efectuate lucrările. De când România se află sub Guvernul Ponta, incapabil să mai acceseze fonduri europene, aceleaşi instituţii ale statului care au aprobat cheltuirea fondurilor europene fac acum corecţii financiare pentru a acoperi ce? Ce s-a furat şi se mai fură.
La nivelul Primăriei Botoşani corecţiile financiare sunt la nivel de 5 milioane de euro. Pe drept sau pe nedrept, aceste corecţii financiare sunt cât un purece în faţa elefantului de 95 milioane de euro investite. Dar Ovidiu Portariuc n-are capacitatea de a pricepe acest mare avantaj şi el vrea să transforme corecţiile financiare în armă de atac la Flutur pentru a-şi acoperi propria incompetenţă. Cum spunea Flutur în conferinţa de presă de ieri, la Constanţa lui Mazăre, la Teleormanul lui Liviu Dragnea, corecţiile financiare au ajuns la 50% din fondurile europene accesate dar Portariuc tace pentru că sunt oamenii PSD-ului. La Botoşani corecţiile sunt doar 5% şi Portariuc face un scandal de crezi că va dispare Botoşaniul de pe hartă.
Ca să-şi acopere incapacitatea investiţională, îi minte pe botoşăneni că banii bugetului s-au dus pe corecţii financiare, pagube create de Flutur. În primul rând că aceste corecţii nu au caracter de pagubă, în al doilea rând Portariuc n-are proiecte pe care să le poată finanţa. A angajat de la Banca Mondială cel mai scump împrumut din România, 10 milioane de euro, dar stă cu banii în cont pentru că nu ştie cum să-i folosească. Iar noi plătim dobânzi uriaşe la acest împrumut. Da, aceste dobânzi sunt cu adevărat pagube pentru bugetul local şi sper să nu fie departe vremea când Portariuc va fi făcut răspunzător.
Omul acesta de când s-a instalat ca primar numai ne-a minţit şi a dat vina pe alţii, el justificându-şi pe deplin porecla de „Ponta de Botoşani”. Cum este sacul aşa este şi petecul: mincinos în cazul de faţă!.
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Klaus Iohannis, despre liberali, la sarbatoarea PNL - 140 de ani
Mi-i doresc la guvernare
Victor Ponta ii considera prosti pe jurnalistii care au transmis ca Sevile Shhaideh este fina lui Liviu Dragnea
iar condamnarea acestuia o califica drept "sanctiune pentru ca a facut un lucru bun"
Traian Basescu il face lichea pe Klaus Iohannis
dupa ce presedintele l-a acuzat de blat cu Ponta
Focuri de armă la frontiera cu R. Moldova
pentru reţinerea unor contrabandişti de ţigări
Isarescu: FMI ne-a ajutat sa comunicam; noi nu prea vorbim intre noi, avem probleme de feudalism tarziu
Scandal major pe primele fonduri europene din noul buget al UE
Termene nerealiste pentru depunerea proiectului la institutia condusa de un apropiat al Ecaterinei Andronescu
E musulmană sau creştină, doamna ministru?
Ioan Rotundu
Guvernul infiinteaza o noua institutie
Agentia Nationala pentru Achizitii Publice/ ANRMAP se desfiinteaza
Horoscopul zilei
Bancul zilei: Cerere în căsătorie
Reţeta zilei: File de şalău ca la Eforie Sud
Trai nineacă şi la cât mai mulţi plozi
Caricatura zilei: Autoevaluare
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă