Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
13795
De la 07 Ianuarie 2003
120750436

În timp ce Apa Grup păşeşte spre faliment

Nicolau închide ochii ca opt conţopiştii să plece în Germania

  • ei vor vizita târgurile Hanovra şi Frankfurt
  • 20 March 2007, 23:00

Stupefiant, dar absolut adevărat. Opt funcţionari ai societăţii Apa Grup SA Botoşani se pregătesc ca în perioada 15 – 18 aprilie a.c. să viziteze târgurile din oraşele germane Hanovra şi Frankfurt. La Hanovra vor vizita târgul de echipamente energetice iar la Frankfurt târgul de instalaţii industriale. Dacă cei care vor vizita aceste două târguri ar fi fost ingineri, subingineri sau tehnicieni de specialitate poate că vizita s-ar fi justificat, deşi societatea trece printr-o situaţie financiară extrem de dificilă. Cu toate eforturile depuse n-am reuşit să aflăm decât numele a cinci dintre cei care vor face deplasarea în Germania. Este vorba de Anca Guraliuc – contabil cu preţurile, Dana Jitaraşu – contabil, Geanina Ungureanu – contabil cu viza de control financiar preventiv, Margareta Ţapu – contabil şi Narcis Ştefan – consilier judeţean, membru al Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) din partea Consiliului Judeţean Botoşani, consilier juridic la societatea Locativa SA, societate subordonată Consiliului Local Municipal Botoşani. Deşi sunt mulţi cei din cadrul societăţii care îşi manifestă nemulţumirea pe la colţuri, nimeni nu îndrăzneşte să ia atitudine pe faţă, de frică să nu-şi piardă locul de muncă.
Deplasarea în Germania se va face cu microbuzul societăţii, şoferul fiind deja în febra pregătirilor. El a verificat tehnic maşina, urmând a efectua toate reparaţiile curente care să dea garanţia şi totodată siguranţa necesare unui astfel de drum lung. Costul deplasării este estimat în jurul a zece mii de euro, dar sunt voci care susţin că preţul deplasării este mult mai mare.
În schimb, aproape toţi cei cu care am stat de vorbă, sub protecţia anonimatului, sunt întru totul de acord că deplasarea fiind efectuată pentru a se vizita două târguri cu exponate absolut tehnice, dacă este atât de stringentă pentru interesele societăţii, trebuia s-o facă inginerii de specialitate, pentru că numai ei ştiu de ce anume echipamente energetice sau instalaţii are nevoie societatea. Nimeni nu-şi explică de ce vizita urmează s-o facă opt funcţionari de la contabilitate. Însă o explicaţie există, deşi toţi se feresc s-o aducă în discuţie. De-o bună bucată de vreme societatea Apa Grup a deveni apanajul unei grupări care dispune de patrimoniul ei după cum îi este vrerea. A devenit observabil şi pentru nespecialişti că, de când la Apa Grup s-au instalat la conducere cei din Partidul Conservator, precum directorul general Florin Nicolau (vicepreşedinte PC- foto 1) şi Cristian Romanovschi (preşedintele org. Municipale Botoşani a PC – foto2), societatea a ajuns, financiar, în pragul colapsului, iar noi plătim pozaun preţ al apei tot mai ridicat. Activitatea celor doi conservatori era supervizată de către şeful lor politic, vicepreşedintele CJ Marcela Lozneanu.
Spun era, pentru că, de puţin timp în urmă, preşedintele Constantin Conţac a aflat ce se petrece la Apa Grup, şi, în speranţa că-i va trezi la realitate, i-a retras vicepreşedintei Lozneanu atribuţiunile de coordonare a activităţii societăţii. Când preşedintele Conţac a aluat o astfel de decizie, i-am sărit cu toţii în cap, acuzându-l de monopol în conducere. Iată că adevărul a început să iasă la suprafaţă, iar cei care l-au nedreptăţit pe Conţac trebuie să-şi ceară scuze, începând cu mine.
Gruparea conservatoare este larg sprijinită de către cei care vor face deplasarea în Germania, dar are în directorul economic Tamara Neculai o mare piedică. Ea nu vrea să-i lase pe cei porniţi pe drumul dezmăţului financiar să-şi ducă lucrarea la bun sfârşit, adică să falimenteze societatea. Ce nu ştie directorul Tamara Neculai este că deplasarea în Germania a celor opt funcţionari de la contabilitate pare a avea drept scop să-i cimenteze colegial şi să-i pregătească pentru asaltul final asupra înlocuirii sale din funcţie. Şi vicepreşedintele Ciuştea, cel desemnat mai nou de preşedintele Conţac să răspundă de activitatea Apa Grup, caută să dezlege jocurile de culise din societate. Poate că rândurile de faţă îl vor ajuta.
Cert este că de când funcţia de director general a societăţii a fost preluată de Florin Nicolau, la contabilitatea societăţii s-au făcut zeci de angajări, fără cuvenitul concurs, dar înrudiţi unii cu alţii. Vă dau un exemplu: cel al familiei Jitaraşu. Septuagenarul Mihai Jitaraşu este consilier judeţean de mai multe mandate, dar de fiecare dată a avut grijă să fie printre factorii de decizie asupra societăţii Apa Grup. La început şi-a angajat nepotul. Nepotului i-a urmat băiatul şi apoi nora. Fata, care lucra la o staţie PECO şi şi-a pierdut locul de muncă, l-a găsit la Apa Grup. Aşadar, septuagenarul consilier judeţean şi-a adus în societatea ce-o păstoreşte din AGA, băiatul, fiica, nora şi nepotul. Dar să ştiţi că mai are şi alte rude!
Informaţiile din textul de faţă sunt o nimica toată, pe lângă ce se petrece în societate. Controalele care s-au efectuat au fost de suprafaţă, cu concluzii cosmetizate, adevărul fiind ocolit cu grijă, să nu deranjeze. Sub privilegiul de a fi societate comercială exonerată de obligaţia furnizării informaţiilor de interes public, calea spre adevăr ne este blocată. Iar aleşii noştri sunt părtaşi, într-un fel sau altul. (Ioan Rotundu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Comentariu la comentarii (LVII)
(Ioan Rotundu)
„Dorule floare de rou㔠va deveni festival judeţean
IŞJ a pus punct acordării gradaţiilor de merit
Fonduri pentru mobilier şcolar
Creşte cerinţa locurilor de muncă
Copii tâlhăriţi sub ameninţarea unei săbii artizanale
Ars în propria livadă
Băutura şi certurile l-au determinat să se sinucidă
Vânzători cu sutica lipsă la gramaj
Popescu vine cu o propunere ce încă pluteşte în ceaţă
Liceul Elie Radu poate fi transformat în campus universitar
Se pregăteşte pentru prima rectificare bugetară
Suedezii din Malmo poposesc azi la Botoşani
Corneliu Popescu ia în serios lupta pentru şefia PNL
Primarii învaţă să facă achiziţii publice în sistem electronic
Începe amenajarea centrului de urgenţă pentru persoane fără adăpost
Ţâbuleac deplânge politica
Lumea evreiască şi Israel IV
Tocană naţională
Horoscop
Isus te priveşte!
Încearcă-ţi norocul!
Românul şi coada dracului
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă