Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Publicitate
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
4379
De la 07 Ianuarie 2003
113097187

„Egner nu înţelege că pentru funcţia de primar, persoana lui este terminată”

  • 20 March 2008, 23:00

Florin Egner (foto), actualul candidat cu care Noua Generaţie a ieşit la rampă pentru fotoliul de primar al municipiului Botoşani a fost exclus oficial din rândurile Organizaţiei Judeţene PSD. Liderul social democrat botoşănean, Constantin Conţac a informat că marţi, 18 martie, organizaţia municipală l-a exclus pe Florin Egner din partid, iar pe 19 martie, Biroul Judeţean a validat hotărârea Organizaţiei municipale. „Oficial nu mai avem treabă cu el. Noi nu dorim să facem deocamdată declaraţii împotriva sa. Lăsăm întâi să se uşureze el de toate nădufurile şi o să îi spunem apoi ce avem de spus. Egner nu înţelege că pentru funcţia de primar, persoana lui este terminată. Nu mai interesează pe nimeni. Sigur că poate să mai facă mult zgomot eventual ca să ajungă consilier municipal”, a declarat Constantin Conţac.

Acesta precizează că fostul pesedist va trebui analizat pentru perioada cât a fost primar al municipiului şi a implicării sale în dezastrul de la SC Termica, în urma căruia botoşănenii au îngheţat de frig în apartamente. „Va trebuie să fie analizat de cum a scăpat aşa de ieftin cu dezastrul de la Termica. El s-a implicat în conducerea societăţii, iar marile găuri la Termica au fost acoperite în final de alţii. Ca primar de municipiu, ar fi trebuit să rezolve problema. Nu a ascultat de nimeni, a minţit pe toată lumea. În final el a fost şi este un mare mincinos”, susţine liderul pesedist, deranjat pe de o parte de faptul că Florin Egner s-a luat de studiile sale.
Ca atare, preşedintele Conţac îl invită să se „bată” în diplome. „Am văzut că s-a luat de studiile mele. El nu are nici jumătate din studiile mele. Îl invit să arate diplomele lui şi eu pe ale mele. În afară de o facultate pe care o are şi vai de mama lui cum a făcut-o, îi arăt câtă pregătire am eu. Eu am o şcoală tehnică în plus, o şcoală profesională de trei ani şi un masterat”, a mai adăugat Constantin Conţac. Printre altele, Florin Egner nu pleacă tocmai pe „zero” de la PSD, rămânând dator la partid. Liderul social democrat afirmă că în mod normal, legea spune că cine nu are nici un fel de venituri să contribuie cu 1 leu cotizaţie pe lună pentru faptul că face parte din organizaţie. Ori în cei patru ani de mandat, Florin Egner ar fi trebuit să plătească 2.000 lei la partid, ca procent din indemnizaţia de consilier municipal, fără a mai pune la socoteală toate veniturile.
„În cei patru ani de zile a plătit doar 60 la sută din obligaţiile financiare către partid. La valoarea indemnizaţiei ridicate ca şi consilier municipal Egner ar fi trebuit să dea la partid 2.000 lei şi el a dat 1.200 lei în cei 4 ani. Nu mai spun că în mod normal se iau în calcul toate veniturile încasate”, a concluzionat Conţac.
În replică, Florin Egner precizează că este practic dat a doua oară afară din partid, în condiţiile în care acum o lună sondajele îl situau înaintea candidatului susţinut de PSD la primăria municipiului. Acesta afirmă că rezultatele pe care le-a obţinut în anul 2004 la alegerile locale îl determină să candideze din nou la primărie. ,,Constat că am fost dat afară pentru a doua oară din PSD, o dată acum o lună când sondajele arătau că sunt înaintea candidatului ales de PSD şi acum. Regret faptul că nu s-au purtat discuţii democratice în PSD. Cred că am o reprezentativitate în Botoşani, şi aici mă refer la cele aproape 50% din voturi pe care le-am obţinut în 2004. Cred că asta mă obligă să candidez şi nu o să accept ca cineva să mă dea afară din politică pentru că aşa vrea muşchii lui”, a punctat Florin Egner. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Arde-l la buzunar pe Gorgan, că-i bancher şi are de unde plăti!
„Fata se dă la măritat când este cerută”
citat din gândirea politico-filozofică a liberalului Câmpanu
Vor avea parte de o masă caldă de Paşte
După război, mulţi viteji se-arată!
Nori negri deaupra capului primarului de Dorohoi
Prefectul a fost oaspetele boierului Miclescu
Pictura botoşăneană concurează în Franţa şi Polonia
Cu rabia nu-i de glumit
Botoşănenii pot lucra în Germania
Maternitatea a primit incubatoare noi
Comisarii de Mediu continuă să împartă amenzi
A verificat dacă depozitele de gunoi „miroase” în stil european
Leta Ilie dezvăluie cum şi-a mărit sânii
Gabi Jugaru, ameninţat de un italian cu o farfurie de spaghete
Anunţ umanitar
Comentariul comentariilor (LXXIX)
(Ioan Rotundu)
Horoscop
Raţionament evreiesc
Program TELE’M Botoşani, vineri, 21 martie
Vrea angajată, satisface toate exigenţele
Ofertă giurgiuveană
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă