Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mediu
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
24645
De la 07 Ianuarie 2003
112935483

Editorial

Obrăznicia unguraşului Kelemen Hunor

  • Ioan Rotundu
  • 20 March 2018, 23:00

Luni, Curtea Constituţională a României a declarat neconstituţională legea făurită de UDMR şi votată în Parlament cu ambele mâni de parlamentarii ALDE-PSD pentru ca la Tg. Mureş să se înfiinţeze Liceul Teologic Romano - Catolic cu predare exclusivă în limba maghiară. De fapt legea a fost un troc politic mizerabil pus la cale de preşedintele UDMR Kelemen Hunor cu penaliştii Liviu Dragnea şi Călin-Popescu Tăriceanu.
Trocul a constat în voturile parlamentarilor UDMR la toate iniţiativele legislative ale grupării penale ALDE-PSD cu privire la modificările legilor justiţiei. Opoziţia s-a opus acestei legi care făcea cadou UDMR-ului o unitate de învăţământ ce urma să fie finanţată din bugetul de stat, adică din banii românilor.
Aflară într-o inferioritate numerică zdrobitoare faţă de maşina de vor a PSD-ului, vocea opoziţiei n-a avut nici un ecou. Aşa se face că PNL şi PMP au contestat legea la CCR pe motiv că înfiinţarea unei unităţi de învăţământ este atributul consiliului local şi nu prin legiferarea Parlamentului. Acesta a fost şi motivul pentru care CCR a declarat legea neconstituţională pentru că, spunea luni preşedintele Valeriu Dorneanu, Parlamentul nu poate da legi „cu caracter individual”.
Rău s-a supărat Kelemen Hunor când a aflat de decizia CCR pe care a taxat-o ca „revoltătoare”. Hunor a mai declarat că "În 2018, România nu are nici viziune, nici obiective pe termen lung", şi că PNL si PMP acţionează cu "atât de multă josnicie încât foştii lideri ai PRM ar putea să înveţe de la ei" .
Apoi, Hunor şi-a dat drumul la furie şi a continuat a blama democraţia românească ca fiind de fapt un mijloc de discriminare a etnicilor maghiari. "Suntem dezamăgiţi, comunitatea noastră este dezamăgită. Un putem vorbi despre un stat de drept democratic in momentul în care Parlamentul nu poate aplica drepturile minorităţilor garantate de Constituţie” – a susţinut Hunor.
Impertinent unguraşul şi în acelaşi timp mult prea insolent şi tupeist la adresa democraţiei româneşti. În situaţia dată decizia CCR a fost una constituţională. Dar Hunor, care a şantajat cu voturile UDMR nevoia penaliştilor din Parlament de a modifica legile justiţiei, a crezut că poate şantaja şi votul judecătorilor CCR. Pentru că nu i-a reuşit trocul politic mizerabil, a trecut la ceea ce fac toţi politicienii unguri: denigrarea României prin orice mijloace şi promovarea intereselor Ungariei în spaţiul Transilvaniei. Dacă autorităţile române şi-ar face corect datoria, toţi aceşti unguraşi care îşi bat joc de ţara în care s-au născut şi beneficiază de avantajele ei ca cetăţeni români ar fi ajuns după gratii.
Acest Hunor şi ceilalţi politicieni maghiari laudă deciziile Guvernului Viktor Orban al Ungariei, decizii care au restrâns drastic libertatea de exprimare şi dreptul la informare încurajând politica extremiştilor. Aşa înţeleg ei democraţia pe care o vor implementată şi în România. O astfel de democraţie le-ar permite să rupă România în bucăţi, le-ar permite să facă ordine în viaţa românilor transilvăneni aşa cum au făcut şi înaintaşii lor vreme de secole.
Iredentismul maghiarilor din România a înflorit pe seama slăbiciunii instituţiilor statului. Steagul secuiesc nu are a mai flutura în zona Harghita - Covasna pentru că secuii au fost asimilaţi de unguri. Secuii au dispărut din istoria locului, lucru bine ştiut de autorităţile statului nostru care n-au curajul să spună lucrurilor pe nume şi să pună stavilă acestei false revendicări istoricei asupra unui teritoriu care este de cel puţin 2000 de ani românesc.
Mizerabilii politici de teapa lui :Liviu Dragnea şi Călin Popescu - Tăriceanu au dat curaj ungurilor să-şi facă de cap pe teritoriul românesc iar extremiştilor din Ungaria să vină în ţara noastră şi să ne batjocorească. Aceşti trădători de neam şi ţară o fac pentru votul parlamentarilor UDMR ca să aprobe legi care să le apere interesele de gaşcă politică certată cu legile statului.
Iar UDMR-ştii câştigă de două ori. Prima oară că pot voita legi care să pună România în dificultate la nivel de Uniune Europeană şi în plan internaţional, să submineze investiţiile străine prin a crea destabilizare fiscală. A doua oară pentru că participând la înfăptuirea acestui rău primesc ca bonus diverse avantaje precum participarea la guvernare, autonomie administrativă locală lărgită şi mai ales dreptul de a jumuli bogăţiile ţării din zona Harghita-Covasna în favoarea Ungariei.
Niciodată politicienii români n-au solicitat liderilor UDMR, atunci când au cerut avantaje etnice, astfel de avantaje să fie acordate de Guvernul Ungariei şi românilor de pe teritoriul acestei ţări. În Ungaria etniile conlocuitoare n-au drepturile pe care le au românii de etnie maghiară, dar Hunor şi unguraşii lui nu pomenesc nimic despre o astfel de stare a lucrurilor.
Kelemen Hunor ar trebui să fie ultimul maghiar din România care să vorbească despre democraţia românească, despre valorile culturale şi dezvoltarea economică. Hunor este acel ministru al Culturii din Guvernul Boc II care a semnat avizul de descărcare arheologică a zonei Roşia Montana, care aviz dacă se punea în aplicare celebrele galerii romane de exploatare a aurului, vreo 7 km lungime, ar fi dispărut şi odată cu ele dovada latinităţii noastre în zona Munţilor Apuseni. Hunor, ca ministru al Culturii l-a pensionat forţat pe profesorul Ioan Piso, directorul Muzeului Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj, un susţinător al patrimoniului Roşiei Montane şi oponent al proiectului minier.
În timpul ministeriatului lui Hunor la Cultură, crucile albastre din Cimitirul vesel din Săpânţa au fost trimise la minister pentru recondiţionare şi s-au întors vopsite în verde, simbol al steagului maghiar.
În luna martie zona Covasna – Harghita - Tg. Mureş a fost plină de evenimente ale etnicilor maghiari, evenimente la care discursurile publice au fost vădit antiromâneşti iar steagul maghiar a fost arborat în mod sfidător, cel românesc lipsind cu desăvârşire. O astfel de discriminare publică trebuia imediat sancţionată de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării. N-au mişcat un deget pentru că preşedintele lor este tot un unguraş care promovează într-un mod sfidător interesele maghiarilor şi-i umilesc pe românii din zona Ţinutului Secuiesc care sunt discriminaţi în propria lor ţară.
Kelemen Hunor este plin de distincţii şi medalii primite de la Guvernul Ungariei. Pentru ce i s-au acordat toate acestea? Pentru faptul că promovează în spaţiul românesc interesele Ungariei, în special cele de ordin teritorial.
Suntem în anul Centenarului Unirii dar în spaţiul transilvănean evenimentele ungurilor s-au înmulţit pentru a umili sărbătoarea noastră naţională. Guvernul României nu ia atitudine, nu cer miniştrilor de resort să-şi facă datoria şi să-i sancţioneze pe cei care sfidează simbolurile naţionale sau au manifestări extremiste şi de falsificare a istoriei. România se află pe mâna unei grupări care duce ţara spre un dezastru al unităţii naţionale şi teritoriale. Câtă vreme stăpânii României vor mai fi Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu siguranţa naţională se află într-un grav şi iminent pericol. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Chisinau: Doi morti si trei raniti dupa explozia unei grenade intr-un magazin
Hidroelectrica furnizeaza astazi aproape jumatate din necesarul de energie al Romaniei
Un cercetator rus contrazice Kremlinul si explica, in presa de stat, cum a fost dezvoltat Novociok in URSS
Ce argument are pentru neimplicarea Rusiei: Toate persoanele implicate sunt in viata
Vanzarea fostului Rompetrol Group catre chinezii de la CEFC a fost amanata pana la sfarsitul lui iunie
Turcan ii cere lui Dragnea sa o lase pe Dancila sa prezinte de la tribuna Parlamentului
"ce se intampla cu tara"
Turcan ii cere lui Dragnea sa o lase pe Dancila sa prezinte de la tribuna Parlamentului
"ce se intampla cu tara"
Gratiela Gavrilescu spune ca e prea mare garantia de 2 lei pentru fiecare ambalaj reutilizabil
propusa de ministerul pe care il conduce si propune o taxa "in jurul a 0,5 - 0,6 lei/bucata"
Legile Justitiei revizuite au ajuns deja la Senat.
Vot final, cel mai probabil luni
Mii de dezvoltatori au obtinut cantitati uriase de date despre utilizatorii Facebook,
profitand de regulile relaxate ale retelei
Gadea, Ciuvica si Antena 3 trebuie sa-i plateasca lui Kovesi daune morale de 300.000 de lei.
Sefa DNA trebuie sa primeasca si scuze publice
Horoscopul zilei de 21.03.2018
Bancul zilei: Camuflaj prost regizat
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă