Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Publicitate
Remember
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
10961
De la 07 Ianuarie 2003
118490187

Mesajul pentru românii din Italia

  • să nu mai plecăm capul, că ni-l taie italienii
  • 20 November 2007, 23:00

Instituţia Prefectului a definitivat mesajul care va fi transmis, prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe, botoşănenilor aflaţi în străinătate. De asemenea, acest mesaj va fi promovat la Bruxelles. Ideea conceperii unui mesaj de susţinere a apărut în urma întâlnirii de duminică, la care au participat senatorul Gavrilă Vasilescu, deputatul Liviu Câmpanu, preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Conţac, câţiva oameni de afaceri italieni, precum şi reprezentanţi ai sindicatelor şi patronatelor. Din partea Instituţiei Prefectului au fost prezenţi prefectul Gheorghe Sorescu, subprefectul David Aniţei Şalgău şi consilierul pe problemele romilor, Semiramida Balan.
Ieri, primul reprezentant al Guvernului în teritoriu a avut o întrevedere cu Enzo Mosca, care conduce fundaţia Diaiutho, şi care nu a putut fi prezent duminică din cauză că nu era în ţară. Şi acesta a fost de părere că relaţiile de prietenie româno-italiene trebuie să continue în ciuda evenimentelor din ultima perioadă.
„Valul de violenţe la care au fost supuşi cetăţenii români în ultima perioadă în Italia nu ne poate lăsa indiferenţi. În acest scop, am organizat, la sediul Instituţiei Prefectului, o întâlnire la care am invitat factori de decizie şi oamenii de afaceri italieni care îşi desfăşoară activitatea în judeţ. Au răspuns pozitiv invitaţiei doi parlamentari de Botoşani- senatorul Gavrilă Vasilescu şi deputatul Liviu Câmpanu, preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Conţac, câţiva oameni de afaceri italieni, precum şi reprezentanţi ai sindicatelor şi patronatelor. Din partea Instituţiei Prefectului au fost prezenţi Prefectul Gheorghe Sorescu, subprefectul David Aniţei Şalgău şi consilierul pe problemele romilor, Semiramida Balan”, a artă o parte a mesajului.
În urma discuţiilor s-a ajuns la o singură concluzie: cazul Mailat, care a scandalizat întreaga Europă, nu trebuie generalizat. Mesajul mai arată că demersurile vin în ideea dorinţei de a transmite românilor din Italia că nu sunt singuri. „Deşi, după cum spune o veche vorbă românească, „capul plecat sabia nu-l taie”, noi considerăm că a venit vremea să nu ne mai plecăm capetele. Suntem cetăţeni europeni liberi, facem parte dintr-o construcţie a cărei unitate e dată tocmai de diversitatea ei. În plus, noi, cei care acum suntem pe nedrept marginalizaţi, am contribuit din plin la dezvoltarea economică a Italiei”, se stipulează în mesaj. (Bianca ALBU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Elevii defavorizaţi social vor beneficia lunar de 180 de lei
Laura Cosoi a făcut baie în mare la patru dimineaţa
Telespectatorii hotărăsc ce muzică se cântă
Ieri, vreme de două ore, profesorii au stat în grevă
PRM-ul consideră cheia alegerilor locale promovarea tinerilor
Protectorul parlamentarilor hapsâni
Proiect transfrontalier împletit cu o aniversare a Centrului de Creaţie
S-a declanşat bătălia pentru controlul Colegiului Medicilor
Elev devenit specialist în Proiectul Comenius III, ne-a reprezentat în Italia
Anunţ important
Ajutaţi-i să ducă opinca în PE!
Program TELE’M Botoşani, miercuri, 21 noiembrie
Renate Weber - botoşăneanca cap de listă
Reprezentanţi din patru ţări la Colegiul "Mihai Eminescu"
Măsuri de decolmatare la staţia Tulbureni
Termica atenţionează asociaţiile cu multe datorii
Invitaţi din Republica Moldova şi Iugoslavia la Sărbătorile Iernii
Ţărăniştii promovează valorile tradiţionale rămânând români în Europa
Munteanu crede că prezenţa la vot va fi redusă
Interese meschine
Ioan Rotundu
Ex-deputatul Dumitru Sandu rupe tăcerea
Cunescu era un lider făcut şi nu unul născut Daniliuc a fost considerat un viceprimar destituit Meleşcanu - un ins superficial, alunecos şi lipsit de idei politice Iliescu este în stare de orice, chiar şi de o faptă bună
Mirarea blondei
Horoscop
All Stars Figo vs Stelele României
Seminar naţional dedicat combaterii şi reducerii violenţei în şcoală
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă