Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
13580
De la 07 Ianuarie 2003
120838046

Ţâbuleac a hotărât: firma MBB va asigura deszăpezirea

  • patronul firmei este membru PDL şi consilier municipal
  • 20 November 2008, 23:00

Serviciul de deszăpezire pentru drumurile judeţene botoşănene continuă să creeze probleme autorităţilor judeţene care se văd în postura să nu aibă o posibilitate de intervenţie din cauză că nu se poate încheia încă un contract. Până acum, serviciul în cauză era asigurat de firma SC Construct Com. Pe considerentul că tarifele practicate sunt prea piperate, conducerea Consiliului Judeţean Botoşani a luat decizia organizării unei noi licitaţii.
Însă din cauza contestaţiilor, iarna bate la uşă şi contractul nu a fost semnat. Pentru a ieşi din încurcătură, CJ a organizat o licitaţie de urgenţă menită a asigura totuşi serviciile temporar până la clarificarea situaţiei. „S-a procedat la o nouă licitaţie, fără publicarea unui anunţ de participare. Ieri (miercuri, 19 noiembrie) s-a transmis la Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri contractul încheiat în baza acestei proceduri speciale pentru a fi semnat, dar imediat după aceea a apărut o nouă contestaţie. Făcută de data asta făţiş de SC Construct Com care s-a supărat că nu a fost invitată la licitaţia de urgenţă. Licitaţia de urgenţă urmărea să se încheie un contract pe termen limitat până când se putea ţine licitaţia publică de pe 24 noiembrie”, a declarat şeful CJ Botoşani, Mihai Ţâbuleac, recunoscând că firma are dreptate şi nu a fost invitată, dar motivul e că nu a lansat invitaţia fiindcă societatea se află în conflicte de interese.
„SC Construct Com are un proces penal pe rol privind tocmai acest gen de lucrări. Licitaţia în regim de urgenţă a fost câştigată de SC MBB Construcţii în asociere cu SC Drumuri şi Poduri SA Botoşani. Preţul la care s-a adjudecat este aproape de jumătate decât cel perceput anul trecut”, precizează şeful CJ Botoşani. De precizat că patronul acestei firme este membru PDL şi consilier municipal, iar de curând muncitorii au intrat în grevă pentru că nu şi-au primit salariile (foto). La licitaţia de urgenţă au participat cinci firme, toate din municipiul Botoşani: SC Victor Construct, Tehnic Asist, Europa Group, MBB Construcţii şi SC Drumuri şi Poduri SA.
Preţul de adjudecare este de 1.375 lei pe oră, calculat la timpul de aşteptare, deszăpezire, combatere alunecuş şi patrulare, faţă de 2.294 lei, cât era anul trecut. Referitor la soluţionarea situaţiei, preşedintele CJ Botoşani nu vede altă cale decât să solicite la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor să se ridice suspendarea procedurii, în aşa fel încât să poată fi încheiat contractul. Iar între timp, DJDP să intervină cu toate măsurile ce se impun în situaţie de urgenţă cu mijloacele din dotare.
În replică, patronul SC Construct Com, Ion Andrici susţine că a făcut contestaţie fiindcă nu era legal ca firma să nu fie contactată. „Dacă făceau licitaţia legal, nu mai contestam. Nu mă încântă prea tare această lucrare, dar noi dacă făceam aşa eram închişi. Ştiu că a fost o contestaţie la caietul de sarcini şi urma să ne convoace la licitaţia deschisă. Acum s-a făcut licitaţia asta şi MBB a câştigat, dar noi nu am fost chemaţi”, a subliniat Ion Andrici. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Relaţia client – bancă, atent monitorizată de ANPC
Rusia planificase demult invazia Georgiei
Câţi spioni şi agenţi de influenţă mai are Rusia în NATO şi UE?
Un gând bun înainte de alegerile parlamentare 2008
Comunicat de presă
Comentariul comentariilor (CCXLVI)
(Ioan Rotundu)
Horoscop
Spectator la teatru
Vă invită la muncă în Grecia
Voronenii se burzuluiesc din nou
Coace o creştere de preţ la apă, dar după alegeri
deşi societatea este pe chituci, liderul de sindicat vrea mai mulţi angajaţi şi salarii mai marisursa financiară: creşterea preţului la apă
Candidaţii PSD sprijiniţi de etnii
O afacere cu panouri publicitare amplasate pe spaţiul verde şi trotuare
afacerea pare să fi ieşit din laboratorul PDL
Mută problemele dintr-o parte în alta, ca să iasă basma curată
Beneficiarii de credite semnează contractul ca pe vremuri primarul
Ciubotaru crede că le-a venit în ajutor cu noi reglementări juridice
Surpriză, noul subprefect nu este interimarul Mihai
Microbii nu se mai lasă speriaţi de antibiotice
Încă o prelungire pentru programul de evaluare a stării de sănătate
Produse electrice cu probleme
Banc Post, cea mai reclamată bancă
A crescut cererea de medicamente
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă