Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Religie
Publicitate
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
11729
De la 07 Ianuarie 2003
120807002

Botoşani: Deşi-i dus cu sorcova, nevastă-sa-l vrea primar

  • 20 November 2011, 23:00

Emisiunea de joi, săptămâna trecută, de pe postul local de televiziune Tele’M, a stârnit mari patimi electorale în comuna Roma. Emisiunea a avut ca obiect comentarii pe seama primarului liberal Constantin Humelnicu, reclamat de un localnic că a distribuit personal ajutoarele alimentare acordate de către Uniunea Europeană.
Prin modul în care a procedat, primarul şi-a sporit zestrea electorală, susţin cei care l-au reclamat, ceea ce îl avantajează faţă de viitorii contracandidaţi.
Reclamantul, sau reclamanţii primarului Constantin Humelnicu au dreptate. Numai că toţi primarii din judeţ, indiferent de culoarea lor politică, s-au folosit de ajutoarele alimentare acordate de Uniunea Europeană pentru a-i câştiga de partea lor pe beneficiari.
La Roma însă, lupta electorală pare a fi în plină desfăşurare. După emisiunea de joi, jurnalistul Ioan Rotundu, care a fost invitat la dezbaterea televizată, a scris un comentariu pe blogul personal, intitulat „Primarul cel isteţ şi ţurloaiele blendei”, arătând că cei care au sunat în emisiunea respectivă sunt şi viitori candidaţi la primărie, ei folosind critica la adresa primarului în scop vădit electoral.
Printre cei care au sunat şi l-au acuzat per primarul Humelnicu de lipsă de activitate, de comportament recalcitrant cu unii consilieri locali şi cetăţeni din comună s-a aflat şi medicul de familie Rodica Bârliga. Soţul acesteia, inginerul Gheorghe Bârliga este funcţionar în cadrul Primăriei Roma şi din anul 1992 a candidat la fiecare alegere locală pentru a fi primar, fără şanse reale însă.
De menţionat că Gheorghe Bârliga este fiul lui Mihai Bârliga, fost Erou al Muncii Socialiste, beneficiar al Ordinului Muncii clasa I-a, fost deputat MAN în două legislaturi şi fost preşedinte de CAĂ Roma vreme îndelungată.
Soţia lui Gheorghe Bârliga, cunoscută în comună ca fiind un medic cu un comportament atipic pentru op astfel de profesie, fiind o fire violentă în limbaj, este şi un duşman aprig al primarului Humelnicu.
La începutul lunii octombrie, când liderii USL Victor Ponta şi Crin Antonescu au venit la Botoşani, la Târgul de animale de la Popăuţi, Rodica Bârliga l-a abordat pe Ponta, urcând pe scena Teatrului „!Mihai Eminescu” din Botoşani, unde a avut loc o întâlnire publică, somându-l să-i ajute soţul să ajungă primarul comunei Roma (foto).
Incidentul a făcut deliciul presei locale, mai ales că Ponta a rămas blocat în faţa unei astfel de solicitări.
După povestea de săptămâna trecută, duminică s-a găsit în cutia poştală a redacţiei Jurnalul un plic. Nu mică ne-a fost mirarea să constatăm că plicul conţinea copia unui certificat medical, beneficiar Gheorghe Bârliga, cel pe care soţia îl vrea primarul comunei. Certificatul cu seria nr. 8625515, eliberat la 20.01.2009 de către Spitalul de Psihiatrie Botoşani, cuprinde un diagnostic care nu-l recomandă nicicum pe beneficiar pentru a fi primar.
Potrivit Legii electorale, nu pot candida în alegeri persoanele care au probleme de natură psihică sau au interdicţie judecătorească. Copia certificatului este însoţită şi de alte documente, ceea ce ne întăreşte convingerea că cel puţin unul dintre viitorii candidaţi la funcţia de primar va lansa, în alegerile ce se apropie, atacuri demolatoare la adresa lui Gheorghe Bârliga, dacă acesta va mai avea curajul să candideze.
Altfel spus, primarul Constantin Humelnicu s-a pus la adăpost de un concurent. Să nu se bucure, pentru că la Roma surprizele sunt abia la început.
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Caricatura zilei
Reţeta zilei: Budincă de vişini
Bancul zilei: Şiretenia moşului
Oficialii CE, ridiculizaţi după ce au decis că apa nu împiedică deshidratarea
Biblie microscopică editată in Buzău, la un pas de Cartea Recordurilor
Eolienele sunt o ruşine, sunt total inutile şi nu merg niciodată
Ministrul Apărării din Israel, evaziv cu privire la posibilitatea atacării Iranului
Ponta: A început executarea silita a PSD
Pierderile băncilor in trimestrul III, mai mari decât pe tot anul 2010
care sunt băncile cu profitul afectat
Ne fac viaţa un iad!
Ioan Rotundu
Eveniment educativ la „Dimitrie Negreanu”
Azi, Hram la Vovidenia
Directorii PDL care au tras chiulul pierd sprijinul partidului
Educaţie prin şah
PSD va rămâne fără pomeni electorale
Primarii PDL fac cu ochiul PSD-ului
este convins preşedintele Marcu
Regrete ale aleşilor, la biserica Vovidenia
Ioan Rotundu
Lumea lu' Rotundu - Postul Crăciunului
Operatorii de telefonie mobilă mai răi ca râia
Ministerul Educaţiei vrea să mai reducă din birocraţie
Botoşani: Judeţul are un deficit de 600 cadre medicale
La Călăraşi, scandal între primnărie şi conducerile de şcoli
Urban Serv şi Unitcom amanet
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă