Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
15927
De la 07 Ianuarie 2003
112766278

Editorial

Botoşani: Senilitatea bătrâneţii sau răzbunare politică?

  • Ioan Rotundu
  • 20 November 2015, 23:00

La cei 67 de ani, fostul ministru al Educaţiei şi actual senator PSD Ecaterina Andronescu ar putea fi suspectat de senilitate dacă avem în vedere comportamentul său ide om politic din ultima perioadă.
Este de notorietate faptul că Andronescu, pe când era ministrul Educaţiei în Guvernul Ponta a dorit să-i facă studenţi pe toţi absolvenţii de liceu care nu luaseră examenul de bacalaureat. Spunea ea că n-ar fi drept ca zecile de mii de absolvenţi de liceu care n-au luat bacul şi vor să devină studenţi, să n-o poată face.
În realitate ea apăra interesele universităţilor care se treziseră că nu mai au studenţi, mai ales cele private care trăiesc din taxele studenţeşti şi care estimau pierderi financiare greu de suportat. Desigur, gândul său şi al lui Ponta era şi la alegerile prezidenţiale din toamna lui 2014 iar aceşti absolvenţi de liceu deveniseră majori şi deci cu drept de vot, o tentaţie în faţa căreia era greu de rezistat de către cei care-l vedeau pe Victor Ponta preşedintele României.
După fabricarea de studenţi fără diplomă de bac, acelaşi ministru al Educaţiei a ridicat problema celor peste 70 de mii de absolvenţi de facultate la universităţi neacreditate înainte de anul universitar 2011/2012 şi care nu erau angajaţi la nivel de studii universitare pentru că diplomele lor de licenţă nu erau recunoscute de stat.
Numai că intenţia ministrului Ecaterina Andronescu de a le legaliza diplomele de licenţă obţinute ilegal s-a stopat odată cu demisia sa după ce a fost chemată la DNA să dea cu subsemnatul pentru că a fost prinsă cu corupţia în gură. Dar premierul Victor Ponta n-a renunţat la ceea ce Andronescu pornise să înfăptuiască aşa că în şedinţa de Guvern din 15 august 2015 aprobă OG nr. 42/2015 privind dreptul absolvenţilor de a beneficia de acte de studii recunoscute la finalizarea unor studii neautorizate.
Desigur, premierul Ponta a recurs la această formă de legiferare a unor grave ilegalităţi comise de anumite universităţi, cea mai des arătată cu degetul fiind Spiru Haret, cu gând la alegerile locale şi parlamentare ce vor avea loc în cursul anului viitor. A ciupi vreo 70 mii de voturi nu este de ici, de acolo.
Dar OG a ajuns pentru dezbatere şi legiferare în Parlament, mai exact la Senat. Iar senatorii PSD, in corpore, cuprinşi brusc de o dorinţă de respectare a legii nemaiîntâlnită pe la social-democraţi, au decis să respingă ordonanţa şi să anuleze licenţele obţinute în forme de învăţământ universitare neautorizate.
Iar cea mai activă la cuvânt a fost chiar Ecaterina Andronescu, ea declarând că nu trebuie încurajate universităţile neautorizate să mai înscrie studenţi iar cei înscrişi la aceste universităţi înainte de anul studenţesc 2011/2012 trebuiau mai întâi să se informeze dacă universitatea este autorizată şi nu să plătească taxele cu ochii închişi. Cea care în urmă cu doi-trei ani ţipa că nu este drept ca peste 70 mii de studenţi să fie lăsaţi fără diplome de licenţă din vina unor universităţi, acum, cu guriţa ei, a ţipat invers, adică să le fie anulate acele diplome.
Având în vedere vârsta sa de 67 de ani am putea-o suspecta de senilitate, chiar afectată de boala Altzheimer. Numai că senatorul social-democrat este întreg la minte, chiar prea întreg. PSD-ul s-a întors împotriva acestor tineri pentru că ei au fost cei care au ieşit în stradă şi au dat jos Guvernul Ponta. Iar Ponta, Andronescu şi toată clica de corupţi social-democraţi cu statut de senator au decis să modifice ordonanţa şi să-i pedepsească pe tinerii nerecunoscători, lăsându-i fără diplome de licenţă. Ordonanţa a fost modificată în Senat iar maşina de vot a PSD o va modifica şi în Camera Deputaţilor.
Nici de această dată pesedinşţii nu şi-au făcut de râs tătucii, bunicii, străbunicii socialişti, lovind fătă cruţare în cei care au îndrăznit să-şi arate colţii şi să le tulbure liniştea puterii.
Aştept s-o văd din nou pe senatoarea PSD de Botoşani, Doina Federovici, să iasă pupăză în faţă şi să se laude în faţa acestor tineri a căror carieră profesională va fi afectată şi de de votul său, că atunci cânmd s-a dat OG favorabil lor nu se mai dădea dusă de pe scaun în sala de conferinţă de presă. Să le spună acestor tineri când a fost cinstită cu ei şi când mincinoasă. Nu va avea curajul s-o facă pentru că socialiştii pe cât sunt de cruzi şi neiertători cu cei pe care-i stăpânesc, pe atât sunt şi de laşi când simt că adversarul este mai puternic ca ei. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Sex plinb de aventuri
Reţeta zilei: Roşii în bulion fără conservant
Horoscopul zilei de 21.11.2015
Ciolos: Experti europeni vor elabora proceduri si criterii de recrutare si evaluare a functionarilor romani
Judecatoarea Geanina Terceanu a primit mita in doua transe,
prima pe stadionul Ghencea si a doua acasa la fratii Becali
Senator PSD, gest aparent obscen la votul pentru guvernul Ciolos Postul de
Autoritatea Electorala Permanenta recruteaza 25.000 operatori de calculator la sectiile de votare
Cate persoane s-au inscris in doua saptamani si ce conditii trebuie sa indeplineasca
Alina Gorghiu (PNL): M-am pregatit mult sa devin procuror; ii multumesc lui Dumnezeu ca nu s-a intamplat
Dar am reusit sa devin avocat
Dosarul Sova: Din presupusa spaga, Sova si-ar fi platit datoria catre un deputat care i-a vandut o casa
Seful juridicului de la CET Govora nu a vrut contractul cu casa de avocatura a lui Sova
Un licean explica pe intelesul tuturor teoria relativitatii formulata de Einstein
Rezultatul, o bursa de 250.000 de dolari
Depistat în trafic conducând un autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 20.11.2015
Condiţia primarului Portariuc ca să revină pe Tele’M Botoşani
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă