Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
26856
De la 07 Ianuarie 2003
110947326

Flămânzi: Primarul liberal Oloeru a umplut primăria cu neamuri

  • Ioan Rotundu
  • 20 November 2016, 23:00

Atenţi observatori, unii cetăţeni din oraşul Flămânzi au observat că de când este primar liberalul Dan Oloeru (foto) la primărie au fost angajate multe neamuri ale acestuia. Că le-a angajat, b-ar fi mare nenorocire că prin multe primării din judeţ primarii şi-au angajat neamurile dar marea problemă este că nu toţi cei angajaţi sunt şi competenţi pe funcţia respectivă.
Din această cauză apar dese şi complicate probleme care-i nemulţumesc pe cei care ajung la primărie cu diferite probleme. Maria Ana Băltuţă este unul dintre angajaţii pe bază de pile şi relaţii cu primarul Oloeru.
Socrul Băltuţei este cumătru cu primarul, aşa că nora, deşi absolventă a Facultăţii de geografie, a fost angajată funcţionar cu probleme de urbanism. Geografa n-are habar de regulile urbanistice, de modul în care trebuie întocmită o documentaţi şi cum se eliberează o autorizaţie de urbanism pentru diferite construcţii sau demolări.
Pentru că nu se pricepe, îi trimite pe solicitanţi la Consiliul Judeţean Botoşani. Aici nu se ia de bună documentaţia întocmită la Flămânzi, aşa că bietul poftitor de o autorizaţie trebuie să reia întreaga documentaţie, ceea ce înseamnă timp şi bani pierduţi.
Pentru că geografa n-avea cum să fie angajată pe postul de la urbanism, primarul a comis o altă trăsnaie susţinând că Maria Băltuţă este cursantă la un curs de urbanism desfăşurat de către Asociaţia Confortul Traning Botoşani. Am căutat informaţii despre această asociaţie şi am constatat că ea se ocupă de cursuri de calificare pe meserii cum ar fi electrician, macaragiu, mecanic auto, stivuitorist şi nu are în derulare niciun curs pe probleme de urbanism. Nici n-ar putea organiza astfel de cursuri pentru că ele necesită lectori precum arhitecţi, ingineri proiectanţi, ingineri peisagişti etc.
„Primarul susţine că a încheiat un contract de calificare a doamnei Băltuţă la această asociaţie pentru a o califica la locul de munc㔠– a declarat consilierul local Constantin Pitorac.
Problema gravă a primarului este că a angajat pe un post de specialitate o persoană care nu are studii corespunzătoare şi care este plătită în continuare ilegal. În ce priveşte cursul la care Băltuţă ar participa, cum susţine primarul, se pare că totul este o manevră menită să închidă gura cârcotaşilor. Asociaţia indicată nu derulează un astfel de curs.
Dar şiretenia primarului Dan Oloeru nu se opreşte aici. Miercuri seară, 16 noiembrie, la Flămânzi a ajuns echipa de propagandă a PSD-ului formată din fostul secretar de stat la APIA Bucureşti, Dumitru Daniel Botănoiu secondat de liderii PSD Botoşani Costică Macaleţi şi senatorul Doina Federovici. S-a stat de vorbă cu primarii şi liderii PSD din zona Flămânzi.
Pe surse mi s-a spus că echipa PSD-ului a avut o discuţie şi cu primarul liberal Dan Oloeru care s-ar fi angajat să sprijine în campania alegerilor parlamentare candidaţii PSD în dauna liberalilor. De la întâlnirea de miercuri au trecut câteva zile iar primarul Dan Oloeru s-a muiat cu campania în favoarea candidaţilor PNL, semn că înţelegerea făcută cu cei din PSD nu este doar un zvon.
În curând vom reveni asupra subiectului pentru a prezenta întreaga listă cu neamurile pe care primarul, încă liberal, Dan Oloeru şi le-a angajat în primărie.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Negociere profesională
Horoscopul zilei de 21.11.2016
Conacul de la Durneşti, simbol eminescian, ciuntit de proprietarul avocat
Ioan Rotundu
Titlul de doctor poate fi retras in caz de plagiat doar de o institutie independenta de cea emitenta
Traian Basescu: Am ingenuncheat sistemul, dar nu l-am invins. Pe generali nu ii ia niciodata DNA
Liderul ALDE Covasna: Avem nevoie de un presedinte nou
Istoria il cere imperativ in fruntea statului pe mitropolitul Banatului, Ioan Selejan
Dobârceni: Gaşca PSD l-atacă din nou pe primarul liberal Radu Livinschi
Ioan Rotundu
Ştefăneşti: Buţura a scos afară din primărie mucegaiul social-democrat
Prognoza meteo pentru luni si marti
Proteste ale tinerilor din Chisinau si ale moldovenilor din diaspora: Se cere repetarea turului II al alegerilor
Angela Merkel candideaza pentru al patrulea mandat de cancelar (presa)
Leon Dănăilă i-a lăsat cu gura căscată pe liberali:
Discursul la care nu se aștepta nimeni
Înţelepciunea octogenarului
Ioan Rotundu
Sinăuţi: „Containerul morţii” a fost părăsit
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă