Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Social
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Religie
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6154
De la 07 Ianuarie 2003
123696327

S-a înfiinţat Asociaţia Scriitorilor Botoşăneni „Mihai Eminescu”

  • 20 October 2018, 23:37

Sâmbătă, la sala de festivităţi a Editurii „Agata” din Botoşani a avut loc întrunirea oficială a celor care au pus bazele Asociaţiei Scriitorilor Botoşăneni „Mihai Eminescu” Botoşani. Înscrisă la Judecătoria Botoşani încă din aprilie a.c., Asociaţia n-a devenit publică decât sâmbătă, 20 octombrie a.c. când s-a organizat şi un eveniment editorial de excepţie.
Cel care a pus bazele creării Asociaţiei şi a reuşit să adune în jurul său un mănunchi de scriitori botoşăneni care să devină membri fondatori este inginerul Ovidiu Chelaru, acum la respectabila vârstă de 87 de ani. Deşi aproape nonagenar, inginerul are o energie intelectuală şi mai ales fizică de invidiat. Bucovinean la origine, el a ajuns în Botoşani după ce a absolvit facultatea şi a devenit inginer piscicol, conducând câteva decenii destinele pisciculturii botoşănene în calitate de director al societăţii de profil.
Autor a peste 30 de volume poezie şi proză, inginerul Chelaru şi-a asumat rolul de preşedinte al proaspetei Asociaţii, propunându-şi să iniţieze acţiuni publice care să aibă ecou în rândul botoşănenilor, promovând tinerele talente şi încurajându-le să ţină cu nădejde condeiul în mână iar de sub peniţa lui să iasă creaţii literare valoroase. Din conducerea Asociaţiei mai face parte jurnalistul Traian Apetrei şi directorul Editurii „Agata”! Ion Istrate.
Cu prilejul acestei întruniri, preşedintele Ovidiu Chelaru a lansat un număr de trei volume. „Cugetări latine” şi „Sunt şi eu un muritor”, volume de poezie. Interes a trezit volumul de proză intitulat „Nemuritorii”, volum care poartă subtitlul de „scriitori de seamă botoşăneni”. Un număr de 17 scriitori botoşăneni figurează în acest volum, prezentaţi în ordine alfabetică, consideraţi de Ovidiu Chelaru ca având creaţii literare prin care au contribuit substanţial la îmbunătăţirea valorilor culturale botoşănene.

În cadrul acestei festivităţi, Asociaţia a bifat o primă acţiune de interes public în asociere cu Editura” Agata” acordând celor 17 scriitori o diplomă intitulată generic „Certificat de nemuritor”, un fel de recompensă morală, şi de preţuire publică. S-au ţinut şi cuvântările de rigoare, cuvântări scurte dar rostite din inimă, fără vanităţi şi orgolii personale.
Ca unul care mă număr printre cei 17 „Nemuritori”, a trebuit să rostesc un mic discurs pe care-l fac public. Iată cine sunt cei 17 „nemuritori” selectaţi de Ovidiu Chelaru după criterii proprii, prezentaţi în ordine alfabetică: Constantin Adam, Traian Apetrei, Ionel Bejenaru, Gheorghe Burac, Dan Marius Cristescu, Ion Istrate, Mihai Matei, Georgică Manole, Gică Manole, Gheorghe Median, Lucia Olaru Nenati, Maria Panciuc – Bucătaru, Ioan Rotundu – Dângeanu şi Dumitru Ţiganiuc.

Ioan Rotundu


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscopul săptămânii 15 - 21.octombrie 2018
Bancul săptămânii: Concluzie ,logică
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 12.10.2018
Lumea lu Rotundu Centenarul Unirii - Durneşti
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaiusche
Somn uşor şi vise plăcute directorului general Albert Tănase
Ioan Rotundu
Fostul primar Scutariu suspectat de Conţac de răzbunare
Ioan Rotundu
La Roşiori, averea managerului Tănase dă pe dinafară
Ioan Rotundu
Din repetenţie în repetenţie apoi director adj şi… în sfârşit, inspector şcolar
Ioan Rotundu
Contribuabilii persoane juridice sunt invitaţi la sediile ANAF
pentru a fi informaţi cu privire la schemele de ajutor de stat
Cum va verifica Fiscul banii care se cheltuie la nunți:
primul detaliu care atrage atenția / Oficial ANAF: „Cu ajutorul mirilor sperăm să obținem datele de contact ale persoanelor respective”
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 19.10.2018
Enoriaşi pedepsiţi pentru că n-au votat la referendum
Lumea lu Rotundu Centenarul Unirii - Vorniceni
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog