Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Decese
Religie
Pamflet
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1896
De la 07 Ianuarie 2003
123125467

pnl

N-a „muşcat”, nu-l apără nimeni!

  • 20 September 2009, 23:00

Despre Mircea Mihai, primarul comunei Manoleasa, şi o parte dintre problemele cu care se confruntă la primărie am scris săptămâna trecută. Astăzi a venit rândul să scriu şi despre altfel de probleme, demne şi ele de a fi cunoscute de cititori, dar mai ales de anumite autorităţi ale statului.

De la alegeri i se trage
Mircea Mihai a ajuns primarul comunei Manoleasa în urma alegerilor locale din iunie anul trecut. A candidat pe listele PNL şi a reuşit. Principalul său contracandidat a fost omul local de afaceri, dacă se poate numi afacere prăjirea şi vânzarea de seminţe de floarea soarelui, Alexandru Boroleanu, liderul PDL din comună (foto 1 - afişaj PDL păzit de maşina Poliţiei).
Practic, bătălia la primărie s-a dat între doi oameni de afaceri, care au căutat cu orice preţ să intre în graţiile alegătorilor. Mircea Mihai are un magazin şi un bufet, dar şi o puternică fermă zootehnică cu peste o sută vaci cu lapte şi nenumăraţi viţei. Omul se are bine cu şeful PNL, Florin Ţurcanu, căruia îi vinde pâinea “Poieniţa” adusă zilnic de la Dracşani, cale de peste 60 kilometri.
Alexandru Boroleanu, pe lângă prăjitul şi vânzarea seminţelor de floarea soarelui, mai deţine şi un bar-discotecă în căminul cultural din localitate.
Anul trecut, în alegerile locale, liberalul a fost mai chibzuit în a cheltui, el beneficiind de o poziţie privilegiată în faţa alegătorilor. În schimb, democrat-liberalul Boroleanu, care şi-a dorit cu orice preţ primăria, se spune că ar fi cheltuit peste trei miliarde de lei vechi. Oamenii s-au deşteptat. I-au băut berea, i-au mâncat micii, au primit cu prefăcută bucurie punga cu atenţii, dar de votat l-au votat pe Mircea Mihai.
Acum, între cei doi există o duşmănie de moarte. Ieşit sărăcit din campania electorală, Boroleanu nu-şi poate achita datoriile publice. Mircea Mihai, ajuns primar, îl presează să plătească primăriei datoriile din urmă, inclusiv penalizările, datorii care depăşesc 750 milioane lei vechi. Pentru că nu are de unde plăti aceşti bani, Boroleanu se răzbună cum poate şi pe cine poate.

Otrava, mijloc de răzbunare pe bietele vite
Primele care au intrat în acţiunile de răzbunare ale lui Boroleanu au fost vacile lui Mihai.. Mai întâi i-a distrus instalaţi electrică de muls. A urmat otrăvirea a vreo 40 de viţei. Ca pierderi colaterale, a căzut victimă şi un cal.
După care ostilităţile s-au mutat pe spaţiul municipiului Botoşani. Întruna din zile, Boroleanu s-a întâlnit cu Mihai într-un magazin de telefonie mobilă. De cum l-a văzut, Boroleanu a şi plecat. Când Mihai a ieşit din magazin şi se îndrepta spre sediul PNL, doi indivizi l-au luat la căpăcit. Apoi, pe telefonul mobil au început să-i vină mesaje de ameninţare cu moartea. Toate acestea s-au petrecut în timpul campaniei electorale a alegerilor locale din primăvara anului 2008. Mihai a sesizat Poliţia, dar tăcere totală. Când Boroleanu a luat act că primarul de Manoleasa este liberalul Mircea Mihai şi nu el, a incendiat magazinul şi moara proaspătului ales. Iar ca supliment, i-a spart şi geamurile de la casă. Şi de această dată Poliţia a luat act, şi atât.
În octombrie anul trecut, primarul a primit ştirea cum că Boroleanu i-a aruncat în magazinul alimentar nişte substanţe pozasubstanţe chimice (erbicide expirate). Anunţată, Poliţia a venit la faţa locului, a cules probe, dar n-a zis nici pâs către Boroleanu.
În luna martie a acestui an, câinii de la ferma zootehnică au fost otrăviţi cu cârnaţi îmbibaţi cu substanţe chimice. Din nou Poliţia a venit la faţa locului, având şi un câine de urmărire. Câinele s-a oprit taman la poarta lui Boroleanu. Degeaba, poliţiştii n-au luat act de strădania câinelui de-a descoperi făptaşul.
Protejat chiar de Poliţie, Boroleanu a prins curaj. În luna mai 2009 a împrăştiat otravă prin biroul primarului din incinta Primăriei. Poliţia a primit plângerea primarului, dar n-a mişcat nici un deget.
Între timp, fiul primarului şi-a cumpărat o maşină bengoasă. Lui Boroleanu nu i-a scăpat acest lucru. În noaptea de 3 iulie 2009, ora 02.30, nişte indivizi au pătruns în curtea feciorului şi i-au făcut maşina zob. Din nou Poliţia a venit cu câinele, şi din nou câinele s-a dus glonţ la poarta lui Boroleanu. Ei, şi!
Este interesant de aflat de ce Poliţia, după atâtea sesizări şi probe evidente, n-a luat nici o măsură împotriva făptaşului Boroleanu. Primarul Mircea Mihai s-a adresat şi Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, cerând să se facă anchetele cuvenite, dar solicitând şi protecţie. Deocamdată n-a primit nici un răspuns.

Dator vândut!
Cum spuneam, Boroleanu a ieşit din campania alegerilor locale de anul trecut secătuit financiar. El se baza mult pe faptul că ajungând primar, îşi va şterge şi datoriile către primărie, constând în chirii, impozite şi amenzi primite şi neplătite.
Mircea Mihai, luând act de faptul că datoriile lui Boroleanu se ridică la suma de peste 750 milioane lei vechi, l-a somat să plătească restanţele. Totodată, noul primar a decis să-i rezilieze lui Boroleanu contractul de concesiune pe căminul cultural (foto 2), somându-l să-şi mute barul şi discoteca de acolo, căminul urmând a fi folosit în scopuri culturale.
Cum Boroleanu n-a dat curs somaţiilor primite, primarul l-a chemat în judecată. Nu se ştie cât va dura procesul, dar oamenii spun că primarul va mai avea multe de îndurat din partea lui Boroleanu, pe motiv că acesta nu-i dus de multe ori pe la biserică.

Primarul se declară cinstit
Nu numai Boroleanu este duşmanul său. Primarul şi-a mai făcut nişte duşmani puternici şi pe la judeţ. Primăria urma să achiziţioneze o clădire pentru sediu. S-a găsit şi clientul care să vândă. Medicul veterinar Constantin Pânzaru, care şi-a ridicat o mândreţe de vilă, cu subsol, parter, două etaje şi mezanin, s-a arătat dispus s-o vândă. Cerea un preţ de 13 – 14 miliarde lei vechi. De la judeţ, cineva i-a recomandat primarului să plătească 25 miliarde lei vechi. Întreaga poveste este descrisă pe blog, în comentariul intitulat „N-a muşcat… la miliardele de lei!”
Primarul n-a intrat în jocul celui de la judeţ şi a negociat cu proprietarul la sânge, plătind în final doar 12 miliarde de lei vechi. Primăria a câştigat, dar primarul şi-a făcut şi alţi duşmani, mult mai puternici decât Boroleanu. Dacă asculta de şeful de la judeţ, prindea şi el ceva din şpaga ce trebuia dată (până la 25 de miliarde sunt ceva bani!), iar astăzi avea şi protecţie. N-a „muşcat”, nu-l apără nimeni!
Ioan Rotundu


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Românul şi reforma în îngropăciune
Cum sunt politicienii români
Horoscop
Primarul Flutur în conflict cu ţiganii
Ţâbu a prins-o pe Florica cu...
Dumnezeu să-l odihnească pe Dan!
Are paşaport pentru ”Divertis – Land of Jokes”
Scrisoare deschisă către membrii şi electoratul PSD
Botoşaniul reprezentat de trei copii la „Eurovision Junior”
„Săptămâna prevenirii criminalităţii”
Cine minte, generala Macovei sau profesoara Andrici?
Teribilism pe două roţi
Acţiunea „Tunetul” la Botoşani
Biserica parohiei Nicolae Bălcescu, resfinţită după 100 de ani
Îşi caută soţie, dar are anumite pretenţii!
S-a stopat vânzarea spaţiilor către medicii de familie
Elevii de şcoală n-au voie să se îmbolnăvească de gripa porcină
ei se pot îmbolnăvi, dar numai după 1 decembrie
AJOFM s-a mutat în casă nouă
Înainte de a deveni profesor, trebuie să fie ucenic
Să-i fie groparul?
Ioan Rotundu
Cum strâng şpaga comisarii financiari!
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog