Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Învăţământ
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
37745
De la 07 Ianuarie 2003
108678725

Botoşani: Primarul Portariuc se îmbată cu himere iar sucevenii trag folosul

  • Ioan Rotundu
  • 20 September 2013, 23:00

Primarul Ovidiu Portariuc rede că poate realiza cu sucevenii o combinaţie de dezvoltare a unei zone metropolitane care să depăşească nivelul de dezvoltare al Iaşului. Crede Portariuc că în eventualitatea că Iaşul va deveni capitala viitoarei euroregiuni, zona metropolitană Botoşani – Suceava va echilibra dezvoltarea economică a zonei de Nord - Est a ţării.
Portariuc crede că în intervalul 2014 – 2020 va reuşi să acceseze fonduri europene cu care să se realizeze obiective impresionante.
Mai întâi, Portariuc vrea ca între Suceava şi Botoşani să circule un tren de mare viteză care să străbată distanţa în numai 15 minute. Nu ne-a spus primarul şi cine va circula cu acest tren. Apoi, ca trenul să fie de mare viteză are nevoie şi de o structură feroviară pe măsură. În momentul de faţă pe această cale ferată şubredă abia se târâie câte un tren care străbate distanţa vreme de o oră. Iar vagoanele sunt goale
La Botoşani, gara este în reparaţie de vreo 15 ani de zile şi nu sunt semne că vor fi terminate vreodată lucrările. Trenul de mate viteză ne mai lipsea şi tichia de mărgăritar pe măgăreaţa lui Portariuc va străluci minunat.
O altă minune demnă de primarul Portariuc va fi construcţia între Botoşani şi Suceava a unui drum expres. Chiar aşa, asta este tot ce ne lipsea ca să putem circula în siguranţă spre Suceava pe Drumul Morţii.
Parcă prea repede a uitat Portariuc că Guvernul Ponta n-are bani să modernizeze actualul drum, prea repede a uitat că Florin Ţurcanu se pregătea de demonstraţie la Bucureşti cu sicrie şi coroane funerare drept omagiu adus victimelor accidentelor de circulaţie de pe acest drum. Până la drumul expres, poate că-l va convinge Portariuc pe şeful său politic, premierul Ponta, să modernizeze actualul drum ca să nu mai moară oameni.
Ca să nu fie consideraţi nişte fraieri, cei de la Suceava au plusat şi ei. Pe lângă trenul de mare viteză şi drumul expres al lui Portariuc ei vor construcţia unui stadion imens. Stadionul va fi ridicat undeva pe la mijlocul distanţei dintre cele două oraşe. Nu cred într-o astfel de realizare şi nici nu-i văd rostul. Este o altă megalomanie a social-democraţilor care nu se va realiza niciodată. Doar gogoşi pentru creduli.
Dacă ceva este viabil, atunci acel ceva va fi modernizarea aeroportului Suceava de la Salcea. Numai că din toată această afacere vor câştiga sucevenii. Noi ne vom alege cu ceva dacă se va moderniza drumul spre Suceava. Cum nu sunt semne că se vor începe lucrările de modernizare, avioanele vor zbura doar în interesul sucevenilor şi pe banii botoşănenilor.
În timp ce Portariuc visează la cai verzi pe pereţi, precum tren de mare viteză, drum expres şi stadioane megalomane, sucevenii sunt mult mai pragmatici. Ei au stabilit ca sediul viitoarei asocieri de colaborare să fie în Suceava. Apoi, conform draftului de proiect convenit de autorităţi, promovate ar putea fi şi proiectele privind realizarea centurii rutiere II de ocolire a municipiului Suceava spre Botoşani, construcţia unei sălii de sport polivalente; reabilitarea şi modernizarea Gării Iţcani din Suceava şi cel de construire a campusului universitar Suceava II. Iată, dar că sucevenii ştiu exact ce le trebuie şi mai ştiu cum să se folosească de aleşii botoşăneni ca să-şi atingă scopul propus.
Îi recomand primarului Portariuc ca până la trenul de mare viteză şi celelalte bazagonii la care visează să fie ancorat în realităţile botoşănene. Vine iarna şi nu vrem ca oraşul să stea din nou sub zăpadă. Vine iarna şi să-i lase pe cei de la Modern Calor să-şi facă treaba şi să nu-i mai bruieze cu demiterea pentru că de ne va fi frig o să-l fugărim peste Siret la suceveni.
De gogoşi social-democrate suntem sătui. Poate se apucă şi el de administrat acest oraş, că a ajuns ca o stână fără stăpân.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Rostul inteligenţei
Aşa scăpăm de Moscova
Şantaj ordinar al lui Vladimir Putin la adresa Chişinăului
* Putin: Nimeni n-are nevoie de vinul din R.Moldova! O să-l arunce în şanţuri
Traian Băsescu i-a trimis un buchet de crini lui Ponta
Protestatarii împotriva proiectului Roşia Montana vor forma un lanţ uman în jurul Parlamentului
Liberalii cer vot deschis în Parlament la adoptarea proiectului Roşia Montana
Guvernul ia în considerare unificarea a două instituţii-cheie din domeniul achiziţiilor publice
Traian Băsescu a constatat că Ponta i-a minţit poe cei din UE
Medalie de aur şi trei medalii de argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului
România ocupă locul 3 pe naţiuni
Modern Calor - Comunicat de presă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă