Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
30427
De la 07 Ianuarie 2003
111339074

Candidaţii la parlamentare cu care se poate mândri PSD Botoşani

  • Ioan Rotundu
  • 20 September 2016, 23:00

A venit timpul să facem cunoştinţă şi cu candidaţii PSD Botoşani la alegerile parlamentare din decembrie. În presa locală a apărut o listă lungă de candidaţi, cele mai multe nume ale unor necunoscuţi care, probabil, vor să se facă remarcaţi pe scena politicii botoşănene.
Interesant este faptul că numele actualului deputat Mihai Bală nu apare. Cu ceva timp în urmă am discutat cu acesta şi îmi spusese că nu a luat încă o decizie dacă mai candidează sau nu pentru că încă este prematur.
Este posibil ca Baltă să asiste la teatrul ieftin care se joacă în astfel de împrejurări între candidaţi, urmând a acţiona la momentul oportun. Însă este posibil ca el să fie scos din cursă chiar cu binecuvântarea liderilor de la Bucureşti. Baltă a stat departe de faptele de corupţie consumate în PSD, nu şi-a legat numele de niciun act de corupţie consumat, motiv pentru liderii din PSD să-l considere „indezirabil” interesului lor comun.
La Senat cap de listă s-a instalat deja nevasta şoferului, actualul senator Doina Federovici. Ea se consideră îndreptăţită să ocupe acest loc pentru că în mandatul care tocmai îi expiră a demonstrat fidelitate şi solidaritate de grup cu toţi colegii parlamentari din PSD intraţi în atenţia procurorilor DNA.
Amintesc numai acel moment penibil din Senat când în Comisia juridică s-a discutat cererea DNA de ridicare a imunităţii senatorului Dan Şova, la acea vreme ministrul Transporturilor . În calitate de secretar al Comisiei juridice, Doina Federovici a tergiversat întocmirea procesului verbal de şedinţă şi a încercat măsluirea rezultatului votului, ceea ce a dus la declanşarea unei anchete a DNA.
La toate solicitările DNA-ului de ridicare a imunităţii parlamentare pentru cei anchetaţi, Doina Federovici a votat împotrivă, ultima s-a ispravă fiind votul dat în favoarea senatorului Gabriel Oprea ca să nu fie cercetat de DNA pentru omor din culpă.
Direct spus, Doina Federovici s-a solidarizat cu corupţii, cu infractorii şi cu toţi cei din Parlament intraţi în conflict cu legea, ceea ce i-a atras aprecierea conducerii PSD-ului urmând a beneficia de susţinerea necesară obţinerii unui nou mandat de senator. De votat, vor fi mulţi botoşănenii care o vor vota pentru că pe la noi valorile morale de cinste şi corectitudine, de devotament pentru interesul comunitar şi respect pentru adevăr nu mai sunt criterii de apreciere.
Într-o comunitate normală, gestul politic al Doinei Federovici de a apăra un coleg suspectat de crimă şi de a opri organele de anchetă să afle adevărul, profanând astfel memoria unui pozatânăr mort din cauza aroganţei şi grandorii unui demnitar al statului, ar fi fost aspru sancţionat prin eliminarea din viaţa publică a acesteia. Dar cum comunitatea botoşăneană nu mai este de mult timp una normală, Doina Federovici va fi în continuare ce este şi acum, un exponent al unei clase politice decăzută moral dar care se bucură în continuare de susţinere electorală.
La Camera Deputaţilor se pare că primul loc va fi ocupat de actualul deputat Tamara Ciofu. Medic pediatru de profesie, Ciofu mai mult a făcut politică pentru PSD decât şi-a exercitat profesia pentru care a continuat să primească leafă de la stat. Nici la Ciofu nu trebuie să căutăm principii de etică şi morală pentru că nu le vom găsi. Şi ea a contribuit din plin la manipularea botoşănenilor prin a le ascunde adevărul. Impostoare şi ipocrită atunci când interesul de partid i-a cerut, Tamara Ciofu întruneşte toate condiţiile impuse de regulile nescrise ale PSD-ului pentru a mai obţine un mandat, dublându-şi astfel pensia specială pe care tocmai şi-a votat-o în acest mandat .
În lupta pentru un mandat de deputat a intrat şi Mihaela Huncă, actualul inspector general al IŞJ Botoşani. Femeia are meritul de a fi politizat complet conducerile de şcoli şi licee din judeţ, condiţie esenţială pentru PSD ca să aibă un control deplin asupra alegerilor ce vor urma.
Sub aspectul moralităţii profesionale şi politice Huncă este atât de compromisă că ar trebui ca liderii PSD s-o aşeze pe un loc eligibil la Senat, ea putând sta cu cinste alături de Dan Şova, Liviu Dragnea, Sebastian Ghiţă, Tăriceanu, Oprea şi toţi ceilalţi senatori aflaţi sub ancheta penală am procurorilor DNA pentru că şi ea este anchetată în vreo trei dosare penale.
Adversar Tamarei Ciofu şi Mihaelei Huncă este cunoscutul interlop Răzvan Rotaru, pupila preşedintelui Consiliului Judeţean Botoşani şi fost prefect Costică Macaleţi care l-a propulsat pe Rotaru şef la Garda de Mediu. Zic şi Chinezul (am aflat că această poreclă i se trage din perioada cât a fost prin Japonia de unde a venit cu fundul găurit), Răzvan Rotaru poate pretinde a fi pe picior de egalitate cu ceilalţi aspiranţi la un mandat de parlamentar, el fiind poate chiar mai imoral, mai impostor, ipocrit şi corupt decât ceilalţi.
Ar mai fi un loc eligibil la deputaţi, după socoteala mea PSD urmând ca la alegerile din decembrie să obţină cel puţin 5 mandate de parlamentar. Pentru acest loc sunt angajaţi în luptă trei social-democraţi formaţi după chipul şi pozaasemănarea celor mai vechi. Este vorba de Marius Budăi (foto 1), actual director la Casa Judeţeană de Pensii Botoşani, fost şofer la Protecţia Copilului şi scos la lumină prin investirea în funcţie p0ublică de PSD în urma alegerilor locale din iunie 2012. Dacă tot avem o nevastă de şofer senator, de ce n-am avea şi un şofer deputat? În PSD este posibil orice. Cu cât te situezi mai jos pe scara valorilor umane, cu atât urci mai sus în PSD.
Pe Budăi îl concurează Costel Lupaşcu (foto 2), fost brancardier la Spitalul de recuperare Botoşani şi promovat de PSD director la Casa Judeţeană pentru Asigurări de Sănătate Botoşani, drept recompensă pentru serviciile aduse partidului în aceeaşi campanie a alegerilor locale din vara lui 2012.
Mai dă din coate să iasă în frunte şi fostul primar al Botoşaniului, Ovidiu Portariuc. Ovidiu bare bani dar nu mai are susţinere în PSD. Cum prin PSD banul are mai multă trecere decât orice alt criteriu de evaluare, nu ar fi o surpriză ca Portariuc să treacă în faţa lui Budăi şi Lupaşcu, lăsându-i pe aceştia acasă.
Ceilalţi candidaţi nominalizaţi pe o listă, deocamdată provizorie, nu merită să fie evidenţiaţi pentru că numele lor nu sunt cunoscute. Ar fi de menţionat numele baronului de Vlăsâneşti, primarul Lucian Trufin, dar din câte cunosc acesta nu are în intenţie să lupte cu adevărat pentru un mandat de deputat. El crede că dacă-i va apărea numele pe lista cu candidaţi va aduce voturi multe PSD-ului.
Nu s-a rostit numele baronului de nord al Judeţului, Costel Nazare (foto 3), primarul comunei Conceşti. Este posibil ca el să apară, precum vedetele de circ, printre ultimii pentru a fi apoi primul. Între noi fie vorba, Federovici, Ciofu, Rotaru, Lupaşcu, Budăi, Huncă atunci când se întâlnesc cu Nazare le cresc brusc cocoaşe în spate, lipsind doar sărutatul mânii precum îşi respectă mafioţii sicilieni Naşul.
Indiferent cine sunt social-democraţii care vor ajunge în Parlament, cu toţii vor face zid în faţa procurorilor DNA pentru a-i apăra pe corupţii din partid, pentru a ridica corupţia la rang de virtute folosind cu abilitate demagogia, minciuna, impostura şi ipocrizia, noile valori morale ale clasei politice româneşti, PSD-ul fiind creatorul lor. Acum că aveţi în oglindă cine sunt candidaţii PNL şi cine ai PSD la alegerile parlamentare din decembrie, va trebui să decideţi pe cine veţi vota. Din nou suntem puşi să alegem între răul cel mare şi cel mic. Dar care o fi răul cel mic?

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Cine a fost Baba Novac, credinciosul general al lui Mihai Viteazul,
ucis de unguri în chinuri groaznice şi devorat de corbi
Bancul zilei: Limita răbdării sexuale
Comunicat de presă Comunitatea armeană Botoşani
Horoscopul zilei de 21.09.2016
Vladimir Putin intentioneaza sa reinvie temutul serviciu secret sovietic, KGB
Nicolas Sarkozy apasa pe pedala nationalismului: Stramosii nostri sunt galii
Ce limba vorbesc Dragnea si Ponta
DNA: Votul senatorilor in cazul Oprea inseamna ca actul de justitie nu mai poate fi infaptuit
CCR critica Parlamentul in decizia privind pensiile alesilor locali:
A ignorat Curtea Constitutionala si a "deghizat" legea
Discursul lui Dacian Ciolos din Parlament, distribuit si comentat masiv pe Facebook
Partidele, guvernul si 10 personalitati vor face parte din comisia prezidentiala pentru elaborarea unui nou proiect de tara
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă