Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Reportaje
Comentarii
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
8729
De la 07 Ianuarie 2003
120643358

Înjură-mă cât vrei, dar repară drumul!

  • 21 April 2008, 23:00

Zilele trecute doi cetăţeni din satul Ichimeni, comuna Avrămeni, au ajuns la redacţia noastră să reclame că drumul pe care primarul Gheorghe Cârnu a început să-l reabiliteze este într-o stare mai proastă decât înaintea începerii lucrărilor. Este vorba de drumul comuna Aurel Vlaicu – Ichimeni, pentru a cărui reabilitare, în cursul anului 2007 Primăria Avrămeni a angajat un credit bancar de zece miliarde lei. Cum, necum lucrarea a fost câştigată de societatea Dany Ema, o societate ajunsă cunoscută pe piaţa construcţiilor după ce s-a iscat scandalul cu licitaţia organizată de fostul prefect Cristian Roman, pentru construcţia noului sediu de permise auto şi evidenţa populaţiei.
Societatea, deşi total necunoscută, a primit executarea lucrărilor la acest sediu, în dauna unor firme cu renume pe piaţă. Dany Ema n-a respectat termenul de execuţie a lucrărilor. De atunci şi până acum a solicitat şi obţinut patru noi termene. Nici măcar termenul de a finaliza lucrarea în prag de Paşti nu l-a respectat.
La fel s-au petrecut lucrurile şi cu drumul Aurel Vlaicu – Ichimeni. Lucrarea trebuia finalizată în toamna anului trecut, dar nici acum nu sunt semne că s-ar duce la bun sfârşit. S-a lucrat de mântuială, s-a pus piatră de proastă calitate, nu s-a acoperit cu piatră macadam întreg traseul, iar acum piatra, adusă în două cu mâl, s-a amestecat cu pământul iar drumul, când plouă, tot impracticabil rămâne.
Noi am fost la faţa locului de trei ori, şi tot de atâtea ori n-am găsit vreo persoană responsabilă din partea societăţii care să supravegheze lucrările. Mai mult, şi sătenii din Ichimeni şi cei din Aurel Vlaicu susţin că la reabilitarea acestui drum s-a furat la greu. "Domnule Rotundu, toată stima pentru articolele şi curajul dumneavoastră. Vă rugăm să veniţi la Avrămeni, să vedeţi furt pe faţă. Primăria a contractat un împrumut de 10 miliarde pe care-l vor plăti cetăţenii în următorii ani şi este o adevărată bătaie de joc din lucrarea Aurel Vlaicu -Ichimeni. Oamenii aceia din Ichimeni nu vor ieşi niciodată din noroi cu asemenea escrocherie, care se face la mic între primar şi executant” – era strigătul disperat al unui locuitor din Ichimeni.
De câte ori a auzit că dorim să dialogăm cu el, primarul Gheorghe Cârnu a dat bir cu fugiţii. O sigură dată l-am îngrămădit în primărie, şi nemaiavând încotro a stat de vorbă cu mine. M-a ameţit de cap, nu m-a lămurit cum de-a ajuns societatea Dany Ema pozasă câştige licitaţia, de ce la faţa locului am găsit lucrând angajaţii unei alte societăţi, de ce dirigintele de şantier, care reprezintă interesele primăriei nu-şi face datoria. A dat din colţ în colţ, iar când i-am spus că nu trebuie să fii specialist să observi cu ochiul liber că nu s-au executat nici jumătate din lucrările stabilite prin caietul de sarcini, adică s-a furat la greu, s-a cam speriat şi a căutat să mă convingă că până în primăvară drumul va fi cum trebuie.
În primăvară m-am dus din nou să văd stadiul drumului. Era atât de degradat, că n-am putut intra cu Dacia pe el. Primarul a dispărut imediat ce a aflat că sunt în zonă. L-am găsit acasă pe viceprimarul Pânzaru, care a recunoscut că şi el are treabă la Ichimeni, dar nu poate ajunge că-i drumul prost. Cei doi cetăţeni din Ichimeni, ajunşi la redacţia noastră, s-au arătat disperaţi. Satul este izolat pur şi simplu. Se poate intra şi ieşi numai dacă nu plouă. Înainte de a ajunge la redacţia noastră, ei au trecut pe la o instituţie a statului, a cărui şef a vrut să intervină la primar şi termine odată lucrările la drum. N-a reuşit să se înţeleagă cu el, iar când l-a anunţat c㠄îl sun pe Rotundu, să meargă din nou la faţa locului”, primarul s-a enervat la culme şi m-a înjurat în fel şi chip.
Nu mă miră că am fost înjurat de un birjar ca el, lipsit de orice urmă de moralitate. Dacă îi face bine, să mă înjure în continuare. Dar să repare drumul, să restituie primăriei banii furaţi pe seama calităţii şi cantităţii lucrărilor şi să nu-şi mai bată joc de săteni. Netrebnici ca el am întâlnit mulţi în viaţă. Numai că furturi de o asemenea dimensiune n-am întâlnit, până acum, la nici un drum din judeţ. Nici chiar la cel de la Dracşani, pentru care primarul din Suliţa este cercetat de DNA tot în urma celor sesizate de noi.
Şi, apropo de DNA, poate se ostenesc să-l întrebe pe primarul Cârnu de sănătate. Îi asigur că n-o vor face degeaba. Vor întocmi un dosar de toată frumuseţea, iar procurorul de caz va merita un premiu. Şi încă ceva, cei de la DNA să nu se mai teamă de cel aflat în spatele societăţii Dany Emea. Că doar şi el are un dosărel pe la ei. (Ioan Rotundu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Nişte intelectuali obosiţi şi plictisiţi
Ioan Rotundu
Poliţistul Oistric se are bine cu hoţii
Cordăreni – comuna unde intelectualii sunt marginalizaţi
Comentariul comentariilor (CIII)
(Ioan Rotundu)
Profesor şi scriitor de modă veche
Românul şi punctul slab
Preot ortodox român aflat în slujba securităţii sârbe
Patriarhia română îl protejează, de ce oare?
O parte din românii din Spania şi Italia s-ar putea întoarce acasă
Degustare de mâncăruri şi vinuri româneşti la Cap Est
Comunicat de presă
Expoziţie de pictură dedicată zilelor oraşului
PD-L a depus listele de candidaţi pentru alegerile locale
Când vine vorba de braconaj, românii se înţeleg frăţeşte cu moldovenii
Horoscop
Răzbunarea tânărului
Program Tele'M Botoşani marţi, 22 aprilie
Închiriază şi cu ora. Pentru ce oare?
Anunţ documentare
Felicitare sărbători
Vicele Ghiorghiţă a primit puteri sporite asupra taximetriştilor
Să moară indicatorul vecinului!
Flutur şi-a legiferat, ieri, candidatura pentru funcţia de primar
Ajutoare pentru botoşăneni cu probleme sociale
Revista Prefecturii a intrat pe linie moartă
Preşedintele Conţac zice că a cârmuit bine CJ-ul
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă