Nu s-a dat publicităţii la cât s-ar ridica suma respectivă dar ne putem da seama şi singuri că nu putea fi decât la nivelul a vreo câteva mii de lei, poate vreo cinci mii. Cum la astfel de evenimente munca de organizare cade în cârca sindicaliştilor şi nu a conducerii instituţiei, va fi interesant să aflăm pe cine suspectează procurorii DNA că s-ar fi înfruptat din banii respectivi.
Însă surse din interiorul IJP mi-au dat de înţeles că tot comisarul şef Cristian Cucoreanu, la acea vreme comandantul IJP; ar fi vizat de procurori. Se pare că probele în dosarul deja întocmit pe numele lui Cucoreanu pe motiv de abuz în serviciu sunt subţiri, neconvingătoare iar procurorii DNA se tem să-l trimită pe masa judecătorilor. Prim procurorul DNA, Codruţa Koveşi, le-a transmis procurorilor că dată în vreun dosar ajuns la judecători, aceştia dispun achitarea inculpatului, atunci se vor lua măsuri disciplinare cu acei procurori care dovedit superficialitate în anchetă.
Ştiindu-se că probele din Dosarul promovarea prin care fostul inspector Cristian Şuhan a fost promovat în grad fără a avea vechimea necesară, procurorii DNA caută de aproape un an de zile să adune noi probe şi nu prea le-a ieşit norocul în cale.
În timp ce procurorii DNA se ocupă de aceste mărunte găinării, adevăraţii ofiţeri de poliţie cu muscoiul corupţiei pe caschetă continuă să-şi facă de cap. N-am cum să înţeleg de ce nu s-au autosesizat procurorii DNA despre şirul nesfârşit de abuzuri comise de poliţistul Mihai Cliveţ. Numai dacă ar verifica corelând datele când acesta a angajat anumite credite de bancă cu datele promovării în grad ar descoperi foarte uşor unde s-au dus banii lui Cliveţ. Pornind de aici ar fi şi mai uşor să afle cine a beneficiat de avantaje materiale pe la locuinţa personală cât Cliveţ a fost şeful Secţiei de Poliţie Rurală Flămânzi.
Dar oare de ce nu sunt interesaţi procurorii DNA de cele peste şapte miliarde de lei vechi pe care şeful Serviciului de Criminalitate Economică, comisarul Dumitru Aioanei, nu le poate justifica provenienţa? Numai dacă ia la mână dosarele instrumentate de acesta şi nefinalizate sau omorâte ar descoperi şi dâra provenienţei acestor bani dobândiţi ilicit. N-or vrea procurorii sau nu-i lasă şeful lor Mihaela Mihai, aceasta-i întrebarea?
Mai există un ofiţer cu numele de Liviu Crăciun ce are un viloi la Lebăda, chiar faţă în faţă cu intrarea arătoasă de la Alfa Land. Numai dacă i se verifică provenienţa terenului de sub vilă, a terenurilor megieşe vândute parcelat, musai procurorii DNA vor trebui să-i facă o vizită şi primarului de la Curteşti, Dumitru Viţel, care s-a făcut ditamai taurul că dacă află Borcea de existenţa lui ar mai putea face un atac de cord, de invidie de această dată.
La Secţia de Poliţie Rurală Vlăsâneşti, patronată de comisarul Vasile Luchian, există un focar de corupţie care înfloreşte cu repetiţie. Un tentacul a acestui focar existent la Vorniceni l-am tăiat noi, cei de la Jurnalul, prin ce-am scris şi televizat anul trecut. Dar mai sunt vreo patru tentacule care sug binişor seva muncii altora, ce-i drept munca lor nu-i prea cinstită că în ziua de astăzi munca cinstită îi aducătoare de sărăcie şi foamete.
La Secţia de Poliţie Rurală Darabani agenţii şi-au împărţit teritoriul precum animalele de pradă. Fiecare paşte pe tarlaua proprie, că iarbă infracţională se găseşte începând din biroul primarului şi până la ultimul crâşmar de cătun care vinde o ladă de bere de la începutul anului şi numai nu reuşeşte să epuizeze stocul.
M-am luat în acest comentariu de poliţişti pentru că pe la ei trag mai mult procurorii DNA Suceava pentru a prinde câte un porcuşor, lăsând crăpcenii să-şi facă de cap prin întreaga baltă numită judeţul Botoşani. Părerea mea!