Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Sport
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
14945
De la 07 Ianuarie 2003
118434259

44 de milioane de euro pentru reabilitarea societăţii de termoficare

  • 21 December 2010, 23:00

Finanţarea de aproximativ 44 de milioane de euro pentru reabilitarea societăţii de termoficare Modern Calor din municipiul Botoşani a devenit, marţi, o certitudine, după ce Guvernul a publicat în Monitorul Oficial al României lista proiectelor finanţate în cadrul Programului operaţional sectorial „Mediu”.
Proiectul, intitulat „reabilitarea sistemelor de încălzire urbană în municipiul Botoşani în vederea conformării cu standardele de mediu privind emisiile poluante în atmosferă şi pentru creşterea eficienţei energetic în alimentarea cu căldură urbană”, a fost depus, în urmă cu doi ani, de Primăria municipiului Botoşani şi operatorul de termoficare şi va fi finanţat în cadrul “Axei prioritare 3- reducerea poluării provenite de la sistemele de încălzire urbană în localităţile cele mai afectate”.
„Am primit cu satisfacţie vestea publicării listei proiectelor care vor fi finanţate pe Axa 3 de mediu. Noi eram informaţi cu privire la faptul că proiectul va primi finanţare, iar acum avem confirmarea oficială. În aceste condiţii demarăm în cel mai scurt timp procedurile de achiziţie public impuse de proiect”, a declarat primarul municipiului Botoşani, Cătălin Flutur.
Beneficiarul investitiţiei va fi societatea comercială Modern Calor, al cărei director general, Ion Diaconu, şi-a manifestat, de asemenea, satisfacţia pentru publicarea listei finale. „E un binemeritat cadou de Crăciun nu doar pentru societatea noastră, ci pentru întreaga populaţie din municipiul Botoşani, care, în baza acestui proiect, va beneficia de servicii mai bune şi mai ieftine. Este o încununare a eforturilor pe care noi şi Primăria le-am depus timp de doi ani. Important este şi faptul că, pe perioada derulării proiectului, vor beneficia de locuri de muncă circa 140 de persoane, care vor lucre la implementare”, a declarat, la rândul său, directorul Modern Calor.
În cadrul aceluiaşi program, vor mai primi finanţare doar încă şase municipii din ţară- Iaşi, Timişoara, Bacău, Oradea, Râmnicu Vâlcea şi Focşani. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Carcatura zilei: Cei trei crai de la Răsărit sunt numai doi
Horoscop
Ispăşirea ticăloşiei prin amendamente
Interzicerea substanţelor etnobotanice mai are de aşteptat
Primarul Cătălin Flutur a premiat doi sportivi botoşăneni de excepţie
Colegiu prefectural cu bilanţ, moment de reculegere şi urători
Consilierii locali nu s-au sinchisit de HSR
Directorul Filarmonicii din Botoşani s-a prezentat consilierilor locali
Tramvaiele nu circula pe 25 decembrie şi pe 1 ianuarie
Moş Crăciun vine în autoturism decapotabil la patinoar
Tineretul PDL Botoşani a făcut daruri la 300 de copii şcolari şi preşcolari
400 de prichindei au beneficiat de atenţia lui „Moş Crăciun” Pitorac
Bancul zilei: Dorinţa nevestei milionarului
IŞJ Botoşani se laudă cu lista profesorilor de elită
Se decontează transportul la elevii navetişti
Bolnavii internaţi în spitale trebuie să-ş;i cumpere medicaţia
Bolnavii internaţi în spitale trebuie să-ş;i cumpere medicaţia
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă