Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Economic
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
14254
De la 07 Ianuarie 2003
120838720

Botoşani: Ambiţiile şi orgoliile duc la prăbuşirea Spitalului judeţean

  • 21 February 2013, 23:00

Gheorghe Damian: „Şefii CNAS abia aşteaptă să dea mai puţini bani spitalelor botoşănene”. Aceasta este opinia managerului Spitalului Judeţean, care este de părere că la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate s-ar dori decomasarea spitalelor, reînfiinţarea spitalelor care au devenit secţii ale judeţeanului, pentru că astfel spitalele, declasificate, ar primi mai puţini bani.
„Şefii CNAS abia aşteaptă să dea mai puţini bani spitalelor botoşănene. Dacă se rup iar spitalele, fiecare pierde câte un nivel sau două la clasificare, şi aşa se face economie la bugetul sănătăţii, în detrimentul locuitorilor judeţului. Noi ne-am spus părerea la Consiliul Judeţean, de acum ce urmează nu mai depinde de noi, va fi până la urmă o decizie politică”, a declarat Gheorghe Damian, managerul Spitalului „Mavromati”.
Săptămâna viitoare va avea loc la Consiliul Judeţean dezbaterea pe tema oportunităţii reînfiinţării Spitalului de Pediatrie. Cel puţin asta spun şefii Consiliului Judeţean, care susţin că în cursul săptămânii care se apropie de sfârşit nu s-a putut organiza dezbaterea pentru că au fost multe concursuri pe care le susţin cei ce vor să ocupe funcţii de conducere în sistemul de sănătate botoşănean.
„Aproape sigur vom avea întâlnirea săptămâna viitoare. Am primit de la Spitalul Judeţean punctul de vedere şi vreau să spun că cei din conducerea unităţii nu sunt pentru decomasare. Ei văd pericolele care ar însoţi o astfel de măsură, faptul că s-ar pierde bani, şi nu puţini, pentru sistemul sanitar botoşănean. Ar pierde şi Spitalul Judeţean, ar pierde şi Spitalul de Pediatrie”, a declarat Gheorghe Sorescu (foto), vicepreşedintele Consiliului Judeţean.
Potrivit directorului de la „Mavromati”, până să se ia o decizie ar trebui mai întâi să se facă şi o analiză clară, serioasă, privind perspectivele privind natalitatea şi, implicit, adresabilitatea la Spitalul de Pediatrie.
„Din 2008 până în 2012 a scăzut natalitatea cu vreo 600 de copii şi asta afectează adresabilitatea la Pediatrie. Eu chiar nu înţeleg de ce se vrea atât de mult reînfiinţarea spitalului de Pediatrie, pentru că ei şi acum funcţionează independent, nu se amestecă nimeni în activitatea lor, doar că nu scrie « director » acolo pe uşa unui birou”, a mai spus managerul Spitalului Judeţean. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Bărbatul de sub nevastă
Gastronomie: Varză cu bacon şi mămăligă
Petrom, profituri record în 2012-3,94 miliarde de lei
Carnea de cal etichetată drept carne de vită ar putea proveni şi din Botoşani
Nicolae NEGRU:Cum descoperim mâna Moscovei sau revolta deputaţilor AIE
Compania OMV Petrom ar fi dispusă să demoleze rafinăria Arpechim
De ce ei pot şi noi nu?
Ioan Rotundu
Toţi directorii de şcoli sunt chemaţi la şedinţă cu şefii de la IŞJ
Mihaela Huncă, în delegaţie la Bruxelles
Cei de la AJOFM vor să-i înveţe pe ţigani să muncească
Discriminare salarială în sectorul privat
Şef de sector administraţie pieţe şi cimitire
Inginer concediat cu un an înainte de pensie
Rotaru se şi vede şeful Gărzii de Mediu
Cercetarea cazului cu taximetristul înjunghiat se face de procuror
Portariuc chiar crede că Armata îi va da terenul Lebăda
Hoţ prin în flagrant… la declanşarea alarmei
Suma din factură nu se potriveşte cu cea declarată de Modern Calorf
Arestat pentru omor calificat
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă