Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Religie
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
13087
De la 07 Ianuarie 2003
108314662

Botoşani: O nouă temă de lucru pentru prefectul Dan Nechifor

  • Ioan Rotundu
  • 21 February 2016, 23:00

Săptămâna trecută, la postul Tele’M Botoşani s-a difuzat ştirea cum că la Staţiunea de cercetări Popăuţi va fi angajat pe post de cioban boschetarul care curăţă WC-urile în Autogara Botoşani. Venit de prin Paşcani, oploşitul prin Autogară a stârnit mila conducerii Staţiunii care s-a arătat dispusă să-l angajeze cioban şi să-i găsească serviciu chiar şi soţiei sale.
Ştirea a fost confirmată de către actualul director al Staţiunii, Traian Atanasiu (foto), trimisul Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice (ASAS) ca să-l susţină pe liberalul impostor Ionică Nechifor sa lichideze patrimoniul Staţiunii prin devalizare. În confirmarea ştirii, alături de directorul Atanasiu a stat însuţi impostorul Nechifor, liberalul despre care în Jurnalul s-a scris care-i este rostul şi rolul prin Staţiune.
Iar impostor este pentru că s-a strecurat în conducerea Staţiunii prin infiltrări politice la nivelul preşedintelui ASAS, prof.univ.dr. Gheorghe Sin care condamnat fiind în dosarul ICA a lui Dan Voiculescu la patru ani închisoare cu suspendare a cedat presiunilor făcute de deputaţii liberali Roxana Ţurcanu, Costel Şoptică, Verginel Gireadă şi l-a unit pe Ionică Nechifor director interimar la Staţiunea Popăuţi, împlinind astfel visul lui Florin Ţurcanu a a-şi planta aici un om de încredere cu care, în tihnă, să poată falimenta unitatea de cercetare şi să-i preia întreg patrimoniul genetic de karakul şi terenurile destul de valoroase.
Ionică Nechifor nu întrunea nicio condiţie legală să fie numit director interimar, dovadă că atunci când s-a organizat examenul de titularizare el a fost respins din examen fiind necorespunzător ca studii dar şi aflat în conflict de interese pentru a avea o societate de profil, respectiv o fermă de oi de rasă karakul, fermă care are o poveste interesantă.
Ionică Nechifor fiind respins de la examen, a fost numit director interimar cercetătorul ştiinţific Gheorghe Brădăţan. Numai că acesta s-a lăsat dominat de Ionică Nechifor, bine infiltrat în actul de decizie al Staţiunii şi cu o puternică susţinere de la nivel de ASAS de către şeful Secţiei Zootehnice, bătrânelul de peste 80 de ani pe numele de Dumitru Simionescu, un bătrânel vecin cu senilitatea dar care conduce din umbră întreaga activitate a ASAS.
Lipsit de coloană vertebrală, Brădăţan a fost repede dominat de Nechifor care a continuat să decidă ce şi cum trebuie de făcut În Staţiune. Până la urmă, de la nivel de ASA a fost desemnat directore un cercetător de la Staţiunea Bacău, un anume Traian Atanasiu, o namilă de om de vreo 200 kg.
Acesta a făcut tandem cu Ionică Nechifor, scopul său declarat de venire la Botoşani fiind de a muta fondul genetic de rasă karakul la Bacău. Sub atentul control al lui Nechifor, Atanasiu a început a curăţa Staţiunea de adevăraţii cercetători care erau şi piedici în calea intereselor binomului Nechifor- Atanasiu. Prima victimă a fost chiar credulul şi naivul cercetător Gheorghe Brădăţan căruia Atanasiu i-a luat programul de cercetare la care lucra şi l-.a trimis la plimbare din Staţiune. Apoi s-a trecut la selectarea personalului auxiliar. Ciobani vechi şi cu experienţă în creşterea oilor şi care aveau puţin până la pensie, au fost disponibilizaţi numai pentru că erau percepuţi ca potenţiali inamici.
Singurul care a rezistat şi mai rezistă presiunilor impostorului Nechifor şi neavenitului director Atanasiu este cercetătorul Gheorghe Hrincă. Dar şi el a fost izolat şi nu are voie să iasă din laboratorul unde lucrează pentru a avea contact cu restul lucrătorilor.
Dând afară ciobani în prag de pensie., iată cu directorul Atanasiu, secondat de Nechifor, angajează acum boschetari, transformând Staţiunea de cercetări în Cămin social. Ciudat, nicio reacţie potrivnică a vreunei autorităţi judeţene. Prefectul Costică Macaleţi n-a fost interesat de ce se petrece la Staţiune şi că o unitate brand pentru cercetarea românească în creşterea ovinelor, veche de peste 100 de ani, mândrie a Botoşaniului, este devalizată.
Dacă noul prefect Dan Nechifor, care ţine cu tot dinadinsul să ne convingă cu nu are nimic comun cu liberalii, se crede că-l ţin brăcinarii, să intervină cât mai este timp la conducerea SAS, la premierul Dacian Cioloş şi prin el la Ministerul Agriculturii ca actuala conducere a Staţiunii formată din liberalul Ionică Nechifor şi directorul străin de interesele judeţului nostru, băcăoanul Traian Atanasiu să fie îndepărtaţi iar Staţiunea să fie redată cercetătorilor şi redresată economic.
Poate s-or deştepta între timp şi cei de la DNA Suceava şi vor deschide o anchetă pentru a stabili vinovaţii de distrugerea fondului genetic al Staţiunii şi a patrimoniului biologic al acesteia. Reclamaţii au primite cu duiumul, numai cercetarea lor nu s-a făcut
Actualul prefect Dan Nechifor dacă va avea curajul şi voinţa de a apăra valorile ştiinţifice ale judeţului de impostori şi devalizatori, va intra cu certitudine în galeria personalităţilor judeţului demne de a le fi cinstită memoria. Dacă n-o va face va rămâne în istorie ca un fost care a făcut mult bine şi puţin rău judeţului, dar binele l-a făcut rău iar răul bine, după cum sună epitaful de pe mormântul cardinalului Richelieu.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Iohannis: Eu nu sunt apropiat de acest trust de presa
Am inteles foarte clar mesajul trimis via Facebook
Stephen Hawking intentioneaza sa zboare la bordul avionului spatial prezentat de Virgin Galactic
SUA: Un atacator a impuscat mortal cel putin sase persoane in Michigan
Sconcsul Klaus vrea să dreagă busuiocul
Ioan Rotundu
O tanara din Covasna, ce nu vorbeste limba romana, ar fi fost "umilita si discriminata" intr-un spital din Cluj Napoca
Protest in Piata Universitatii fata de pozitia lui Klaus Iohannis cu privire la unirea cu R.Moldova
Horoscopul zilei de 22.02.2016
Bancul zilei: Cercelul buclucaş
Reţeta zilei: Brioşe de post cu stafide
Lumea lu' Rotundu: Acasă la Grigore Vieru
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 19.02.2016
Multumim, Antena 3!
Ipocrită în fustă de senator
Ioan Rotundu
Turnul bisericii fortificate din Rotbav, ce dateaza din secolul XIII, s-a prabusit
Flămânzi: Poştaşii fac campanie primarului Dan Oloeru
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă