Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Horoscop
Umor
Comentarii
Anchete
Poşta redacţiei
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
12704
De la 07 Ianuarie 2003
120837170

De ce n-a mai avut loc emisiunea Dosarul zilei, miercuri, 24 februarie

Comportamentul de gangster al şefului PF Stânca, Vasile Luca

  • Vameşul Ungureanu a recurs la intimidări şi ameninţări
  • 25 February 2021, 21:03

Miercuri, 17 februarie, când la emisiunea Dosarul zilei l-am avut ca invitat pe jurnalistul Traian Apetrei, directorul Teatrului „Mihai Eminescu” Botoşani, la final de emisiune, aşa cum obişnuiesc, am anunţat că la următoarea emisiune am invitat o persoană care cunoaşte foarte bine cum funcţionează corupţia în instituţiile statului. Nu i-am pronunţat numele, nu am pronunţat instituţiile, tocmai pentru a-l proteja de eventuale ameninţări şi să ratez emisiunea, ceea ce s-a şi întâmplat.
Joi am primit zeci de telefoane şi întrebat ce s-a întâmplat de emisiunea anunţată n-a mai avut loc.
Se pare că vameşii şi poliţiştii de frontieră de la Stânca au intuit cine ar fi invitatul meu şi ce voi dezvălui în emisiune.
Marţi, 23 februarie, m-am deplasat la Ştefăneşti pentru a mă întâlni cu invitatul pentru a stabili desfăşurătorul emisiunii. Numai că Daniel Nuţu, că despre el este vorba, era extrem de speriat. Mi-a spus că şeful interimar al Sectorului de Poliţie Frontieră Stânca l-a ameninţat că va plăti rău de tot, el şi familia sa, pentru că a dat informaţii la Jurnalul. Mai mult, grănicerii din Vama Costeşti, Republica Moldova, au fost informaţi că Daniel Nuţu este extrem de periculos şi că este un spion al presei din Botoşani. Aceşti grăniceri l-au informat pe Nuţu că nu va fi iertat pentru dezvăluirile făcute presei.
Vameşul Ionel Ungureanu, care conduce în fapt activitatea Vămii şi colaborează perfect cu poliţistul Vasile Luca, l-a ameninţat pe Nuţu, în stil de gangster, că-l va costa enorm că a colaborat cu Jurnalul. Printr-un mesager i-a trimis lui Nuţu copia unei acţiuni prin care l-a dat în judecată pentru calomnie şi-i cere 100 mii euro.
Numai că acel documente nu are nicio valoare juridică pentru că el nu i-a fost remis lui Nuţu de către instanţa de judecată cu înştiinţarea ca în termenul stabilit să depună întâmpinare prin care să-şi exprime punctul de vedere şi să-şi construiască sistemul de apărare.
Practic, documentul trimis lui Nuţu are drept scop intimidarea acestuia, Ungureanu considerându-l pe Nuţu ca fiind contrabandist de ţigări, comunicând Jurnalului că dezvăluirile acestuia nu trebuie luate în considerare. Păi, cine cunoaşte mai bine mecanismul corupţiei în Vama Stânca decât un contrabandist integrat crimei transfrontaliere?
Ungureanu, acum doi ani, i-a înscenat lui Nuţu că este contrabandist de ţigări. Asta după ce Nuţu bi-a fost mult timp omul de casă, de încredere. Trei persoane, instruite de ce-l care i-a întins cursa lui Nuţu, s-au urcat în maşina acestuia în Vama Costineşti pentru a-i aduce în România. Numai că pasagerii de ocazie aveau mai multe cartuşe de ţigări pe care nu le-a declarat la vama românească. Ei n-au păţit nimic, în schimb Nuţu a fost amendat şi autoturismul confiscat.
După 2 ani de judecată, judecătorii au constatat că nu era vorba de contrabandă cu ţigări efectuată de Nuţu, i-a anulat amenda şi au dispus restituirea autoturismului. Ca şicană, când Nuţu a venit să-şi recupereze maşina, nu i s-a dat şi certificatul de înmatriculare pe motiv că a fost pierdut.
Am ratat emisiunea, dar nu şi ce se mai întâmplă în Vama şi Sectorul PF Stânca, pentru că tot marţi am avut contacte cu mai multe persoane din satul Stânca, persoane care cunosc din cine este formată gaşca de corupţi, obţinând numele vameşilor şi ale poliţiştilor care formează gaşca corupţilor.
În ce priveşte comportamentul de gangster al lui Vasile Luca, firele duc la Al Capone, şeful de la Iaşi. Voi reveni în curând!
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Bancul săptămânii: Aventură conjugală între soţi
Horoscopul săptămânii 22 – 28.02.2021
SNPF- protectorul contrabandiştilor și a celor din crima transfrontalieră! (VI)
Zoe Zlata
Din nou finul Ţurcanu îşi spală naşul de nămolul infestat al iazului Dracşani
Ioan Rotundu
Legile De la Casa de pensii Botosani
Cum a dat Mihai Ţurcanu cu bâta-n balta lui Nistor de la Dracşani
Ioan Rotundu
Nemaipomenitele aventuri ale lui Ionică Nechifor
Minte de-ngheaţă apele, dar „guguştiucii” să-i îl cred
Corupția din cadrul poliției de frontieră e la cote maxime! (VII)
Zoe Zlata
Primăria Mihai Eminescu - Comunicat de presă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă