Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Sport
Administraţie
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
2733
De la 07 Ianuarie 2003
123099808

pnl
Prefectul Sorescu a putut constata că avem, de pe urma premiilor,

Directori bogaţi, directori piperniciţi la… buzunar

  • 21 January 2008, 23:00

Prefectul Gheorghe Sorescu a făcut publice ieri fondurile de premiere şi premiile încasate la sfârşitul anului 2007 de directorii instituţiilor deconcentrate botoşănene. Din punctul de vedere al primului reprezentant al Guvernului în teritoriu premiile nu au fost atât de mari comparativ cu restul ţării şi indiferent de sume directorii trebuie să îşi asume deciziile luate.
În topul directorilor care au încasat cele mai mari premii conduce directorul Oficiului Judeţean de Consultanţă Agricolă Gheorghe Dănilă (foto), cu un premiu de 10.900 lei dintr-un fond de 66.000 lei. Acesta este urmat de directorul DADR- Unitatea Fitosanitară, Ovidiu Mihalache, cu un premiu de 8.200 lei din fondul de premiere de 42.000 lei. Pe locul al treilea este directorul DSVSA Vladimir Rizac care şi-a acordat un premiu de 8.128 lei, dintr-un fond de premiere în valoare de 247.981lei. Directorul Direcţiei de Finanţe Radu Ţurcanu a încasat 7.999 lei din 1.035.471 lei, fiind urmat de Directorul Casei Judeţene de Pensii Gheorghe Livadaru cu 7969 lei din 212.348 lei, fond de premiere.
La polul opus, directorul Direcţiei pentru Sport, Dorel Budăi Ungureanu, a încasat 480 lei dintr-un fond de premiere de 3.544 lei. Directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor, Vasile Cercel, a luat un premiu de 750 lei, în timp ce Rodica Huţuleac, directorul CJAS a luat un premiu în valoare de pozade 747 lei, fondul de premiere de 111.983 lei, fiind împărţit în mod egal tuturor angajaţilor (cu privire la veniturile salariale şi din alte surse ale Rodicăi Huţuleac vom reveni printr-un materiale separat). Singura instituţie care nu a avut fond de premiere, directorul neîncasând nici un leu, este Garda de Mediu, condusă de Rodica Zelincă.
Două instituţii nu au prezentat fondul de premiere, motivând faptul că faxul privind solicitarea acestor informaţii nu a ajuns la ei. Este vorbe de Oficiul de Mobilizare a Economiei şi Direcţia Judeţeană de Tineret. Prefectul Gheoghe Sorescu a încasat un premiu de 2.425 lei. „Am observat că la Botoşani încă funcţionează bunul simţ. Nu mă feresc să spun că unii directori au fost nemulţumiţi. Eu le spun să îşi ţină nemulţumirea pentru ei. Prefectura poate solicita orice fel de informaţii de ordin public. Nu trebuie să le fie ruşine de banii pe care i-au câştigat”, a declarat primul reprezentant al Guvernului în teritoriu.
Câteva din instituţii au refuzat să dea informaţii motivând că nu au personalitate juridică. Printre acestea se numără Inspectoratul Judeţean în Construcţii, Birourile Vamale Botoşani –Stânca, Direcţia de Drumuri Naţionale şi A.P.I.A. Din punctul de vedere al prefectului şi aceste instituţii trebuie să prezinte la Instituţia Prefectului fondul de premiere şi premiile directorilor. (Bianca ALBU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Conţac îi ţine partea lui Gireadă
Pregătiţi să extindă programul „Cornul şi Laptele”
Ziua Unirii Principatelor Române, la Botoşani
Preşedintele Moldovei şi-a tras timbru poştal
Românul şi uşa
Două vieţi curmate şi alte două distruse
Tupeu de poliţist curmat la KOMA
Săptămâna de prevenire a cancerului de col uterin
Pricopi pune la cale o nouă trăsnaie
Secţia de infecţioase va fi reabilitată
Intrarea europeană în Spitalul judeţean, bani aruncaţi pe fereastră
sălile de operaţie, modernizate, vor fi inaugurate la începutul lui februarie
Debitele râurilor sunt în uşoară creştere
Cinci incendii în câteva zile
Primarul Flutur visează la zona Cornişa
Este pe cale de a se rezolva problema traficului greu
Sala Polivalentă dotată din banii bugetului local
Vinde cârlige, dar... speciale
Salata roşie
Horoscop
Observaţia beţivului
Program TELE’M Botoşani, marţi, 22 ianuarie
Scandal erotic la Truşeşti
Ars de viu în singurătate
Comentariul comentariilor (XXX)
(Ioan Rotundu)
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog