Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
11168
De la 07 Ianuarie 2003
112761519

Şeful PSD Botoşani vrea să-l mediteze pe prefectul Cristian Roman

  • 21 January 2011, 23:00

Ieri, preşedintele Partidului Docial-Democrat, Gheorghe Marcu, a prezentat documente care să ateste faptul că hotărârea de CJ prin care primarii au primit fonduri este lovită de nulitate. Senatorul PSD a făcut trimitere la lege, potrivit căreia 80% din fondurile de la bugetul de stat sunt repartizate prin decizia directorului DGFP, iar restul de 20% de CJ.
Gheorghe Marcu a precizat că Fiscul botoşănean nu a îndeplinit condiţiile legale, potrivit cărora trebuia postată pe site cu două zile înainte maniera în care au fost împărţiţi banii către primării. PSD-iştii au cerut prefectului să studieze mai cu luare aminte, oferindu-se chiar să-l mediteze pentru a sesiza abaterile de la lege.
„Rog prin consilierii pe care îi are domnia sa să constate nulitatea absolută a hotărîrii Consiliului Judeţean. Noi proba o avem că pe data de 13 nu era publicată decizia pe site-urile celor două instituţii”, a declarat şeful PSD Botoşani.
Răspunsul specialiştilor din Instituţia Prefectul a venit prompt şi este de natură să infirme cele declarate de către senatorul Gheorghe Marcu. „Referitor la solicitarea publică, făcută către prefect de către unul din parlamentarii judeţului, privitoare la constatarea nulităţii hotărârii Consiliului Judeţean nr. 1 din 2011, privind repartizarea sumelor defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pe unităţi administrativ-teritoriale, pentru finanţarea cheltuielilor privind drumurile judeţene şi comunale, precum şi pentru susţinerea proiectelor şi programelor de dezvoltare locală pe 2011 precizăm următoarele:
- Legea 273/2006 nu prevede un termen de publicare pe site a deciziei directorului DGFP de repartizare a cotei de 80% din sumele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat, ori decizia a fost publicată în aceeaşi zi în care a fost emisă (ataşăm dovada);
- Hotărârea adoptată de consilierii judeţeni, de împărţire pe unităţi administrativ-teritoriale a cotei de 20%, nu poate fi influenţată de decizia directorului DGFP de repartizare a cotei de 80%;
- Condiţia privitoare la publicare trebuie îndeplinită anterior adoptării hotărârii Consiliului Judeţean de aprobare a bugetului propriu, respectiv a hotărârilor consiliilor locale de aprobare a bugetelor unităţilor administrativ-teritoriale, ori aceste hotărâri încă nu au fost adoptate;
- Prefectul nu poate constata nulitatea unui act administrativ. Nulitatea se constată de către instanţa de Contencios Administrativ, la sesizarea prefectului sau a oricărei alte persoane interesate.
- Motivele invocate nu sunt suficient de temeinice pentru ca prefectul să promoveze o acţiune la instanţa de contencios administrativ, acţiune care ar avea ca efect imediat blocarea bugetului judeţului, implicit a bugetelor tuturor unităţilor administrativ teritoriale”
, este punctul de vedere al Instituţiei Prefectului Botoşani. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Tucanu a devenit „mieluşel”
Consiliul Judeţean bagă fonduri într-o groapă de gunoi ...europeană
An de an, unui cetăţean din Prăjeni îi sunt incendiate stogurile de fân
Ponta vine bărbat, dar va pleca de la Botoşani femeie
Probleme salariale la Şcoala de Arte şi Meserii Dorohoi
Pensionarii s-au trezit cu cote majorate la CAS
Prima de instalare pentru profesori rămâne valabilă
Spitalele din Botoşani vor primi şi în acest an bani de la minister
Viceprimarul Florin Ghiorghiţ㠄este ultimul om”,
crede consilierul liberal Romulus Eram
Ţigări de mii de euro confiscate în această săptămână
A scris conducerii FMI despre abuzurile lui Jeffrey Franks in România
Ori facem alianţa dintre PSD şi ACD până la 1 martie, ori nu o mai facem
V\nătoarea de la Balc începe azi
Suntem într-o tensiune publică pe care nu ne-o dorim
Eurodeputaţii dezaprobă continuarea practicii angajării membrilor de familie ca asistenţi
Ministerul Dezvoltării ar trebui să înceteze să existe
Tribunalul a respins cererea clienţilor BCR de suspendare a plăţii ratelor
mai mult, i-a obligat la plata cheltuielilor de judecată în sumă de 100 mii le
“Speranţa moare ultima”
Ascensiune solitară pe cel mai înalt vulcan activ din lume Cotopaxi
Răzbunându-l pe Narîşkin
O carte importantă pe care joacă Moscova este divizarea Europei
Horoscop
Bancul zilei: Aluzie la fundul nevestei
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă