Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
5221
De la 07 Ianuarie 2003
123695394

Autorii morali ai crimei de la Vorniceni ocupă funcţii înalte în IJP Botoşani

  • Ioan Rotundu
  • 21 January 2018, 23:00

Duminică, 14 ianuarie a.c., Dumitru Dăscăleanu din Vorniceni a fost omorât bestial de către patru tineri din sat cunoscuţi ca fiind extrem de violenţi, implicaţi în mai multe acte infracţionale dar protejaţi de fiecare dată de către poliţiştii locali şi mai ales de „sfinţi” din Inspectoratul Judeţean de Poliţie Botoşani.
C a să înţelegeţi condiţiile în care s-a comis această crimă, pentru că ea nu va fi şi ultima, Vorniceni fiind localitatea din judeţ cu cele mai multe crime comise începând cu perioada modernă a României, adică de la Cuza încoace. Am să rezum ce s-a scris în publicaţia de faţă despre mafia din Poliţia Vorniceni şi IJP Botoşani.
În 30 august 2015 am publicat articolul intitulat „Comuna Vorniceni terorizată de un comisar şef şi un agent şef de poliţie - cei doi protejează hoţiile şi crimele din comună” Arătam în acest articol că în comuna Vorniceni furturile de animale şi bunuri din gospodăriile oamenilor au trecut de 200, spre disperarea localnicilor care au ajuns să se baricadeze noaptea în casă.
Sătenii ştiau că hoţii, cel mai cunoscut şi periculos Ionel Epure, fură sub protecţia agentului şef de poliţie Ionuţ Afrăsânei şi a agentului de poliţie Claudiu Zaharia, ambii poliţişti aflându-se sub protecţia comisarului şef Vasile Luchian, şeful Secţiei de Poliţie Rurală Vlăsâneşti sub autoritatea căreia se află Poliţia Vorniceni.
Exasperaţi, oamenii au solicitat primarului Toader Leampăr să intervină la Consiliul Judeţean Botoşani să trimită Autoritatea Teritorială de ordine Publică să ţină o şedinţă la Primăria Vorniceni ca ei să-şi poată plânge necazurile. La şedinţă a participat şi un comisar de la IJP Botoşani. Peste 30 de cetăţeni au avut curtajul să explice celor din ATOP cine sunt hoţii care-i pradă, cum sunt ei protejaţi de poliţiştii din comună şi cum aceştia, la rândul lor, au protecţie de la poliţişti cu funcţii înalte din IJP Botoşani.
După şedinţă, comisarul şef Vasile Luchian l-a ameninţat pe primarul Toader Leampăr că-l învaţă el minte să mai aducă ATOP-ul să ţină şedinţe în comună. Ulterior acestei şedinţe, comisarul şef Mihai Bunduc, atunci comandantul IJP Botoşani, a trimis un control la Poliţia Vorniceni. Controlul a scos la iveală grave deficienţe şi mai ales cârdăşia poliţiştilor cu hoţii. Ca măsură, poliţistul Ionuţ Afrăsânei a fost mutat la o altă comună din judeţ, deşi faptele sale erau de natură penală şi trebuia sesizat Parchetul.
Măsura destructurării mafiei din Poliţia Vorniceni venea prea târziu. Cetăţeanul Dumitru Ursache, cel care a avut curajul să sesizeze furturile şi presupuşii autori a fost bătut în plină zi de lună august în faţa unui bar, bătaie care s-a soldat cu moartea sa. Tot satul ştia cine sunt autorii crimei numai cei din Poliţia locală şi judeţeană susţineau că autorii sunt necunoscuţi. De fapt autorii erau cei mai violenţi din sat ]n frunte cu Costel Lupu care a cum a recidivat cu altă crimă, cei mai implicaţi în furturi şi acte de contrabandă dar şi cei cu „spate” în IJP Botoşani.
Crima a fost acoperită de poliţiştii locali Ionuţ Afrăsânei şi Claudiu Zaharia prin întocmirea unul proces verbal, la indicaţia comisarului şef Vasile Luchian, pozacum că Dumitru Ursache a murit pentru că a căzut din căruţă. Ulterior, când a venit controlul de la IJP Botoşani, actul a fost făcut dispărut dar cei din familia Ursache au apucat să-l vadă şi să-l lectureze.
Despre cum au primit controlul IJP cei din Vorniceni am publicat un alt reportaj în 24 septembrie 2015 intitulat „Cetăţenii din Vorniceni despre controlul IJP la postul de Poliţie: „boala lungă, moarte sigură”
Chiar în timpul controlului, poliţiştii Ionuţ Afrăsânei şi Claudiu Zaharia continuau cârdăşia cu mafiotul Ionel Epure. Acest Epure s-a lăudat în sat, după ce-a fost prins cu o mare cantitate de ţigări de contrabandă, că a rezolvat problema la IJP cu comisarul şef Dumitru Aioanei (şef la Serviciu de Criminalitate Economică şi care nu poate justifica un venit de 200 mii euro) carte este prietenul lui.
Cu câteva zile înainte de declanşarea controlului IJP, adică în 24 august 2015, Epure a fost prins pe raza comunei Roma cu ţigări de contrabandă în valoare de 5.000 lei. Poliţiştii din Roma i-au confiscat ţigările şi maşina dar Epure le-a râs în nas şi le-a spus că rezolvă el la Botoşani cu comisarul şef Aioanei.
„Bucuria s-a cetăţenilor din comună a fost repede spulberată de către Epure care s-a lăudat că a rezolvat treburile cu cei de la IJP, dovadă că agenţii locali de poliţie Afrăsânei şi Zaharia au rămas prietenii lui de casă” a fost concluzia trasă din spusele sătenilor în urma controlului IJP.
În urma controlului IJP agentul şef Ionuţ Afrăsânei a fost mutat la o altă comună, deşi faptele sale erau evident penale şi trebuia sesizat Parchetul. L-au salvat cei din IJP Botoşani în frunte cu comisarul şef Mihai Bunduc. Agentul Claudiu Zaharia a fost luat de comisarul Luchian sub aripa sa la Poliţia Vlăsâneşti.
În 28 octombrie 2015 am revenit în comună pentru a afla dacă autorii crimei comisă asupra lui Dumitru Ursache au fost identificaţi şi reţinuţi. Am scris reportajul „Crimă cu autori ştiuţi de tot satul numai de anchetatori nu” Dimpotrivă, după cum ne-a declarat Cristina, fata lui Ursache, căsătorită Ştefan, aceşti tineri îi ameninţă pe care i-au văzut bătând-l pe Ursache că dacă depun mărturie împotriva lor vor păţi ce-a păţit Ursache, adică-i vor omorî în bătaie. Iată că au recidivat în frunte cu Costel Lupu, L-au omorât în bătaie, cu furci şi cuţite, pe oierul Dumitru Dăscăleanu, după ce mai întâi i-au omorât câinele de la stână.
Criminalii: Costel Lupu, Ionuţ Dumitru Glisă, Gabriel Marian şi Ştefan Romică Şurubaru vor petrece mulţi ani după gratii. Vor ieşi din puşcărie bătrâni, cu viaţa ratată iar Dumitru Dăscăleanu va putrezi în mormânt. Numai autorii morali, cu funcţii înalte în IJP, vor continua să ne privească cu superioritate, îmbrăcaţi în uniforma statului, uniformă care le permite să pactizeze cu infractorii fără teama că vor răspunde în faţa legii. Mai mult, vor puteri sporite ca nu cumva vreun cetăţean cu curaj să vorbească public despre mizeria lor morală şi profesională. Câtă vreme autorităţile statului nu-şi vor face datoria, legal şi cu severitate, la Vorniceni crimele vor continua.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Catrenul săptămânii
Un jandarm, filmat in timp ce loveste cu pumnul manifestanti din Piata Universitatii.
Jandarmeria: "Imaginile sunt analizate. Si-a pierdut calmul sub presiunea multimii care incerca cu forta sa desfaca barajul"
Godina a postat pe Facebook o poza cu un jandarm foarte protectiv cu Dragnea
Conducerea extinsa a PSD se reuneste luni dupa-amiaza pentru a decide noul cabinet Dancila
Protest mut, duminica, in Polonia, Germania, Cehia si Romania: Justitia furata!
Bancul zilei: Tactică de somn liniştit
Horoscopul zilei de 22.01.2018
Lumea lu Rotundu Botosanenii si Unirea t
Lumea lu Rotundu Botosanenii si Unirea 2
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din ]9.01.2018
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog