Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Anunţuri
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Reportaje
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
10953
De la 07 Ianuarie 2003
110931423

Bilanţ de activitate prezentat în faţa membrilor SSB

  • Ioan Rotundu
  • 27 July 2019, 19:13

Sâmbătă, la Sala de conferinţe din Centrul Istoric, str. 1 Decembrie nr.25 Botoşani s-au desfăşurat în comun două importante evenimente culturale. Ion Istrate, directorul Editurii Agata Botoşani şi preşedinte al Fundaţiei pentru Dezvoltare a lansat Proiectul Expoziţie Muzeală „Scriitori Botoşăneni” care se va derula cu finanţare de la Consiliul Judeţean Botoşani. Despre acest Proiect s-a scris de curând în paginile Jurnalului şi s-a prezentat pe larg conţinutul lui.
În acelaşi timp, ing. Ovidiu Chelaru, preşedintele Societăţii Scriitorilor Botoşăneni „Mihai Eminescu” (SSB) a prezentat un prim bilanţ de activitate desfăşurată de la înfiinţarea Societăţii în martie 2018. Totodată, s-a lansat şi primul număr al revistei literare „Memento Mori” care are ca fondatori pe Ovidiu Chelaru, Ion Istrate, Traian Apetrei, Dan Cristescu şi Constantin Adam.
Bilanţul a fost unul bogat în activităţi, cele mai multe de ordin organizatoric şi de pregătire a lansării primului număr al revistei literare. Cei prezenţi, majoritatea profesori autori de poezie şi proză, au apreciat activitatea preşedintelui Chelaru care, la cei 88 de ani ai săi şi cele peste 33 de volume de poezie şi proză publicate, a dovedit vivacitate în mobilizarea membrilor din conducerea Societăţii şi din redacţia revistei, coordonând eficient activităţile propuse ca să poată fi finalizate şi prezentate public.
De asemenea, s-au împărţit şi diplome de excelenţă pentru poeţii şi scriitorii membri ai Societăţii care au participat la desfăşurarea activităţilor şi mai ales au contribuit cu articole la primul număr al revistei literare.
A fost şi un moment interesant creat de poetul şi omul de cultură Dorel Gaftoneanu care a ţinut să prezinte dovezi documentare cum că el este un descendent din familia Eminovici. Cu un umor de înaltă ţinută intelectuală, Gaftoneanu a ţinut să menţioneze că cine-i contestă originea îl invită la o discuţie pe bază de documente, după care îşi rezervă dreptul a-l „”pedepsi” pe contestatar cu o epigramă în care va turna cu dărnicie mult acid.
Pentru că m-am numărat printre cei care au primit o diplomă de excelenţă, mă simt dator să mulţumesc public celor din conducerea SSB pentru că îmi apreciază munca ce-o desfăşor ca jurnalist şi mai ales publicist.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul săptămânii: Idilă pe plajă
România, lovită luni de un val de caniculă. Marți, temperaturile scad
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Lumea lu Rotundu Destainuirile unui politician
Dinamica economiei: Produse traditionale din carne
Horoscopul săptămânii 22– 28.07.2019
Băsescu spune că Iohannis are interes ca Dăncilă să intre în turul doi la prezidențiale:
„Dacă intră Barna PSD va vota USR”
Teodor Jacotă –un mucalit de stirpe caragialiană
Ioan Rotundu
Magistrați cu diurne uriașe pentru o navetă de câțiva kilometri:
Lia Savonea, 10.300 lei pentru 10 km
Comunicat de presă - Primăria Botoşani
Contribuabilii persoane juridice, invitaţi la sediile ANAF
pentru a fi informaţi despre schemele de ajutor de stat
INVITAȚIE DE PARTICIPARE LA CONFERINȚA DE LANSARE
Botoșani, 27 iulie 2019
Lumea lu rotundu Dezvaluirile unui politician II
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă