Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Religie
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
16954
De la 07 Ianuarie 2003
112807180

Botoşani: La Havărna somnoroşii postdecembrişti s-au trezit pentru o clipă

  • Ioan Rotundu
  • 21 June 2015, 23:00

Ieri, la Havârna, a avut loc un protest la care au participat în jurul a 45 de cetăţeni locuitori ai satelor Tătărăşeni, Gârbeni, Balinţi. Cu maşina, cu faetonul sau pe jos, sătenii au protestat faţă de indiferenţa primarului Gheorghe Jităreanu de a le asfalta drumul comunal care se desprinde din cel judeţean şi se şupureşte pe valea râului Başeu, străbătând satele Gârbeni, Tătărăşeni cu capăt în satul Balinţi, aflat la graniţa cu comuna Ştiubieni.
În urmă cu ceva ani, înainte ca Gheorghe Jităreanu să fie ales primar, adică înainte de anul 2000, havârnenii au mai pus de un protest. Ei erau nemulţumiţi de drumul judeţean care le străbate centrul de comună venind dinspre Dorohoi şi cu capăt la Darabani, drum care era atât de găurit că nici nu mai înţelegeai dacă a fost vreodată asfaltat. S-au burzuluit şi atunci havârnenii dar protestul a fost organizat exact când fostul primar Ioan Stan preda mandatul către nou aleasa primăriţă Lucia Murăreanu.
Protestul n-a avut nici un efect până ce la conducerea Consiliului Judeţean Botoşani n-a ajuns Constantin Conţac pe post de vicepreşedinte şi care a reuşit să reasfalteze întreg drumul judeţean. De atunci havârnenii au intrat din nou în somnolenţa generată de primarii social-democraţi, că la Havârna, din decembrie 1989 şi până în prezent cetăţenii au votat numai cu candidaţii PSD, fără a avea curiozitatea să mai voteze şi altceva că poate schimbând partidul, schimbă şi proasta gospodărire a comunei.
Din anul 2000 a fost ales primar social-democratul Gheorghe Jităreanu, de profesie maistru mecanic. Deşi maistru, Jităreanu n-a reuşit să repare mecanismul administraţiei publice locale ca şi locuitorii comunei să se bucure de civilizaţie şi prosperitate. Mai mult de zece ani i-au trebuit să scoată la capăt investiţia unui nou sediu de primărie. Primarul ştia doar să se plângă la judeţ, partidului sau prefectului când a fost PSD, că n-are bani să termine noul sediu al primăriei. Şefii l-au ascultat, l-au compătimit şi au dat vina pe opoziţie că din cauza ei nu poate termina sediul.
Venind la putere opoziţia, cu ajutorul guvernului Boc, la Havârna, noul sediu al primăriei a fost finalizat iar funcţionarii s-au putut muta din vechiul sediu în cel nou. În afară de sediu nou de primărie, nimic altceva n-a fost realizat de primarul Jităreanu ca să-i poarte numele peste ani, cum nimic n-au realizat nici ceilalţi primari PSD precum Ioan Stan, Danalache şi Lucia Murăreanu pe care cetăţenii i-au şi uitat că le-au fost primari.
Iată că ieri, zi de duminică, sătenii de pe valea Başeului s-au trezit din somnolenţa social-democrată la care i-au supus primarii PSD şi s-au trezit pentru o clipă, cerându-i primarului să le asfalteze uliţa principală a celor trei sate. Primarul le-a promis că le va asfalta drumul, aşa cum le-a promis şi în 2004, 2008 şi în 2012 şi cum le va mai promite şi la anul când se va declanşa campania electorală.
Aşa că protestatarii se vor cufunda din nou în somnul dulce al social-democraţiei şi se vor trezi la anul, în plină campanie, ca să primească de la PSD punga cu alimente, ţuica şi felia de „saleam”, acordându-i maistrului mecanic cel de-al cincilea mandat, după care vor putea dormi liniştiţi alţi 4 ani.
Iar dacă cumva se va găsi printre ei vreo minte zburdalnică să încerce să le deschidă ochii asupra dureroasei realităţi în care a ajuns comuna lor, ideologul PSD-ului, directorul de şcoală Rodica Baltă, va sări mai repede ca ţarca şi-i va îmbrobodi cu vorbe bine însuşite de la Ceauşescu şi apoi Iliescu cum că de vor alege un primar de opoziţie, precum Sergiu Saviuc, nu vor mai avea somn liniştit iar capitalismul feroce îi va scoate la muncă, tăindu-le ajutoarele sociale şi alte subvenţii financiare cu bani luaţi de la cei care muncesc.

Foto: Aşa arăta sediul de primărie la venirea Guvernului Boc, cîn timpul căruia investiţia a fost dusă la bun sfârşit


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Ciudăţenie legumicolă
Reţeta zilei: Cheeseburger
Caricatura zilei: Pensia parlamentarului
Horoscopul zilei
Lumea lu' Rotundu: Stăpânul imaşului
Dreptul la reolică al protopopului de Darabani, preotul Constantin Pânzaru
Coreea de Nord sustine ca a inventat un medicament-minune, care vindeca SIDA si Ebola
Senatul cumpara aspiratoare profesionale, becuri, automate de cafea si sistem de alarmare incendiu
In locul padurilor din Romania, Austria vrea sa taie alocatiile copiilor romani
Prognoza meteo pentru luni si marti
Se va schimba procedura de inregistrare a firmelor si a PFA in Registrul Comertului.
Tezele elevilor ar putea fi corectate in alte judete
Ministru grec: FMI nu ar trebui sa fie in Europa. Sper sa gasim o solutie fara participarea sa
Ambasadorul SUA la NATO: Avem un angajament juridic obligatoriu sa ne aparam aliatii, inclusiv Romania
Protopopul Leonte moşeşte o nouă biserică pe altarul educaţiei
Ioan Rotundu
Isprava celor doi farisei politici
Ioan Rotundu
Două incendii în aceeaşi comună, izbucnite în mai puţin de cinci ore
Pompierii, prietenii copiilor !
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă