Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Fapt divers
Editorial
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12422
De la 07 Ianuarie 2003
122210365

Botoşani: Rotaru a deschis un proces cu multe necunoscute

  • Ioan Rotundu
  • 21 June 2016, 23:00

Răzvan Ilie Rotaru (foto), liderul PSD Botoşani şi totodată şeful Gărzii de Mediu a deschis la Secţia de contencios administrativ a Tribunalului Botoşani un proces de natura litigiilor cu profesioniştii, proces ce parte menit să şteargă anumite urme nu tocmai onorabile patronului.
În anul 2006, pe vremea când era preşedintele Organizaţiei de tineret a PSD Botoşani şi se ocupa de afaceri oneroase, respectiv trafic de influenţă şi mituirea unor funcţionari publici pentru a obţine anumite favoruri fiind în combinaţie de afaceri cu un italian dubios oploşit prin Botoşani, Răzvan Rotaru înfiinţează societatea comercială Calopag SRL. Societatea a fost înregistrată la Registrul comercial sub numărul J07/31/2006, cu sediul declarat în Botoşani9, str. Sucevei nr.7 având cod de identificare fiscală 18295826., ne plătitoare de TVA. Ca obiect de activitate este specificat consultanţă de specialitate fără a se preciza exact nivelul de competenţe. Societatea desfăşoară activitate până în anul 2008, când se depune ultimul bilanţ contabil, după care nu se mai cunoaşte nimic oficial despre activitatea societăţii deşi pe site-ul Ministerului de Finanţe se specific㠄firmă în funcţiune”.
După aproape 8 nani de necunoaştere a activităţii societăţii pentru că nu s-a mai depus bilanţ contabil, brusc, la Secţia de contencios administrativ a Tribunalului Botoşani se înregistrează la data de 19.05.2016 dosarul nr. 1201/40/2016 avându-l ca reclamant pe Răzvan Rotaru şi ca pârât propria societate Calopag SRL, motivul fiind dizolvarea. Mai pe înţelesul tuturor, Răzvan Rotaru în calitate de administrator al societăţii s-a chemat în judecată în calitate de acţionar pentru a dizolva societatea.
Şi acum începe partea cu necunoscutele. La data de 13.06.2016 are loc primul termen de judecată iar soluţia pronunţată a fost următoarea: „În temeiul art. 200 alin. 4 din Noul Cod de Procedură Civilă anulează cererea de chemare în judecată. Cu drept de reexaminare în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică din data de 13.06.2016.”
Anularea cererii poate fi o consecinţă a faptului că Rotaru n-a respectat prevederile art. 194 – 197 Cod civil în sensul că la întocmirea cererii au lipsit anumite elemente obligatorii iar în urma solicitării instanţei de judecată, în termenul de 10 zile n-a depus completările necesare.
Răzvan Rotaru nu renunţă la proces şi contestă soluţia instanţei de judecată, ceea ce denotă că interesul său este unul major ca societatea să fie dizolvată. De ce? Doar cei de la Fisc ar putea cunoaşte interesul lui Rotaru, ce s-a întâmplat cu activitatea societăţii în intervalul 2008 – 2016 şi de ce nu s-au mai depus bilanţuri contabile. Mai pe şleau, ce urme vrea să şteargă Răzvan Rotaru prin dizolvarea societăţii.
Gurile rele spun că Rotaru a folosit societatea ca mijloc de colectare a bani9lor pentru PSD dar5 şi ca acoperiş pentru aranjamentele sale financiare cu diferite firme controlate. Dar cum zvonurile nu sunt probe, vom urmări evoluţia procesului în speranţa că vom primi răspunsurile la întrebări.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: De ce nu concertează Ricky Martin în Rai
Horoscopul zilei de 22.06.2016
Cum prefectul Nechifor a umilit umilinţa
Ioan Rotundu
Curtea Constitutionala admite sesizarea Avocatului Poporului privind formularea recursului in casatie
Angajatii unei banci din China sunt batuti cu batul la fund, pentru performante
Cine bea mai "vartos": olteanul, ardeleanul sau moldoveanul?
O analiza a consumului de alcool din Romania anului 2015
Moscova se teme de "incidente" la centralele nucleare din Ucraina
Manuscrisul in care se face referire la sotia lui Iisus este "probabil un fals"
IMIUR: Traducerea de la Cotroceni, lipsa grava de cunoastere a principiilor statului de drept
Un copil in varsta de un an si 10 luni a asteptat 3 ore ambulanta
pentru a fi transportat de la un spital la altul
Surse europene: Sanctiunile impuse Rusiei, prelungite cu inca 6 luni
Tupeu în creştere sau sfidare impertinentă?
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog