Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Editorial
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
11638
De la 07 Ianuarie 2003
108313213

Cum poţi să ajungi viceprimar de Văculeşti folosind şantajul

  • Ioan Rotundu
  • 21 June 2017, 23:00

În 5 ianuarie 2015 am publicat articolul intitulat „Noi potlogării ale baronului de Văculeşti” prin care arătam că la primăria vizată a fost angajat administrator public un fost şofer. Este vorba de Constantin Hăisuc, fost şofer la Banca de credit Dorohoi, cunoscut ca fiind un apropiat al primarului Sorin Gânga.
Hăisuc s-a cunoscut cu Gânga pe vremea când primarul era pădurar pe raza comunei Văculeşti şi amândoi jucau căiuţii şi caprele în timpul sărbătorilor de iarnă. Ajuns primar, Gânga l-a făcut pe şoferul coleg de joc al caprei administrator public la Primăria Văculeşti. Angajarea i-. luat prin surprindere pe consilierii locali pentru că ei nu aprobaseră existenţa în organigramă a unui asemenea post şi nici n-au primit spre aprobare vreun proiect de hotărâre iniţiat de primar.
Ca să puteţi înţelege ce proceduri trebuiau îndeplinite la această angajare, reproduc din referatul adresat de către consilierul local Constantin Diaconescu (foto) preşedintelui Comisiei juridice, referat înregistrat la primărie sub nr. 1906/26.05.2015, adică la patru luni de la angajarea lui Hăisuc.
Diaconescu cere să i se pună la dispoziţie următoarele documente:
- motivele de expunere pentru activarea funcţiei din organigramă;
- raportul comisiei de specialitate din cadrul consiliului local;
- dovada că angajarea s-a făcut cu avizul secretarului primăriei;
- Hotărârea consiliului local prin care s-a înfiinţat comisia de organizare şi desfăşurare a concursului pentru ocuparea funcţiei de administrator public;
- hotărârea consiliului prin care s-au aprobat criteriile pe care trebuie să le îndeplinească candidaţii care s-au înscris la concurs;
- dovada unde a fost anunţat public data concursului;
Cum angajarea lui Hăisuc s-a făcut fără îndeplinirea acestor obligaţii legale, primarul Gânga l-as invitat pe consilierul „obraznic” la negocieri. La cinci zile de la înregistrarea referatului lui Diaconescu a fost convocată şedinţa de consiliu local. În şedinţa din 31 mai 2015, viceprimarul ales statutar, liberalul Iulian Vlas, a fost eliberat abuziv din funcţie de către maşina de vot a PSD-ului, fiind ales Constantin Diaconescu.
Ales viceprimar, Diaconescu n-a mai fost curios să primească copie de pe documentele solicitate referitoare la angajarea lui Hăisuc. În schimb, viceprimarul abuziv destituit s-a judecat în tot acest timp cu Primăria Văculeşti. În mai acest an, prin decizia definitivă şi irevocabilă a Curşii de Apel Suceava, Iulian Vlas a câştigat procesul. Urmează să primească drepturile băneşti pentru întreaga perioadă cât a fost privat de exercitarea funcţiei dar şi reintegrarea pe postul de viceprimar ocupat în prezent tot de Const6antin Diaconescu.
Aflând că va pierde funcţia de viceprimar, Diaconescu i-a dat de înţeles primarului Gânga că de se va întâmpla aşa ceva va începe a vorbi.
De ce a fost nevoie de angajarea lui Constantin Hăisuc pe postul de administrator public şi ce afaceri a derulat acesta în concubinaj infracţional cu primarul Sorin Gânga veţi afla în zilele următoare. Dacă nu mi-o va lua Diaconescu înainte!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Dorinţă îndeplinită
Horoscopul zilei de 22..66.2017
Cinci runde de aplauze pentru Dragnea, auzite la sedinta PSD
in care se hotaraste data Comitetului Executiv in care se va propune noul premier al PSD-ALDE
Grindeanu: PSD nu inseamna Liviu Dragnea, nici Sorin Grindeanu.
Voi ramane in PSD. Aceasta nebunie politica ar putea duce la pierderea guvernarii
Klaus Iohannis va chema luni la consultari partidele parlamentare.
Ce spune Constitutia
Comunitatea "Coruptia Ucide" propune proteste pana pe 4 iulie:
Dragnea va incerca sa isi impuna o noua marioneta la Palatul Victoria
Robert Schwartz: Dragnea este omul forte in Romania
Klaus Iohannis nu va desemna un premier PSD daca nu va fi un om integru
Care sunt pasii urmatori pentru deblocarea crizei politice: Iohannis si Dragnea, actorii principali
Dragnea, despre viitorul premier propus de PSD:
Eu am 4 variante, dar vom merge cu o singura propunere la Cotroceni. Nu cred ca va fi din afara PSD. Care e profilul viitorului premier
Cum trebuie sp arate noua victimă a viperei
Ioan Rotundu
Arta denigrări la Dragnea
Grigore Cartianu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă