Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17585
De la 07 Ianuarie 2003
123749255

Editorial

Aveţi o şansă! Salvaţi-vă, dragi parlamentari din PSD Botoşani

  • Ioan Rotundu
  • 21 June 2018, 23:00

Şandramaua PSD-ului începe a se dărâma precum podul de piatră din joaca copiilor luat de viitură. Dacă în jocul copiilor se va ridica altul mai trainic şi mai frumos, în cazul PSD finalul va fi destrămarea partidului în grupuri de interese mai mult sau mai puţin interesate de nevoile societăţii româneşti adusă în prag de dezastru de cel care joi seară a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare, cu mari şanse ca la recurs să i se mai adauge ceva, urmând a petrece Revelion 2019 după gratii, cu infractorii de drept comun.
Liviu Dragnea, că despre el este vorba, face parte din categoria politicienilor care dacă nu-şi ating scopul puterii, aplică principiul devastării; nici eu, dar nici ei! După condamnarea de joi seară, Dragnea a înţeles că epoca gloriei sale se îndreaptă cu paşi repezi spre apusul definitiv. Singurul lucru care i-a rămas şi la care am convingerea că va recurge, este să producă un haos total în viaţa politică, economică şi socială a României.
Iată de ce cred că pentru parlamentarii PSD de Botoşani, cei 7, s-a ivit prilejul de a se delimita de toate demersurile infracţionale ale lui Dragnea şi clica sa din Teleorman şi să profite de situaţie pentru a rezolva problemele cu care se confruntă întreg judeţul Botoşani.
Dacă despre reabilitarea infrastructurii rutiere este târziu să mai vorbim pentru acest an, sunt alte probleme pe care parlamentarii PSD-ului le pot rezolva, fără să fie neapărată nevoie de fonduri guvernamentale sau europene. Consilierii municipali ai PSD să voteze preluarea de către Primărie a parcului de agrement Cornişa. A venit vara iar noi în loc să ne bălăcim în bazinul ultramodern, ne ducem pe la vecini sau plătim bani grei la piscinele private în loc ca aceşti bani să intre în bugetul local şi să profităm tot noi de ei.
Conducerea PSD Botoşani să renunţe la politica de a-şi plasa în consiliile de administraţie politruci care n-au nimic în comun cu societatea. Este cazul scandalului de la societatea Urban Serv unde PSD-ul a desemnat în CA specialişti în domeniul auto, pe Viorica Andronachi de la Silvic şi turnătorul de la Securitate Florin Egner. Egner, ca primar, a falimentat oraşul. Urban Serv este în pragul falimentului. Societatea se poate salva cu conducători competenţi şi nu cu politruci puşi de PSD sau cu foşti turnători la Securitate.
Cu un picior în faliment se află şi societatea Nova Apaserv, unde, ca şi la Urban Serv, conducerea este de o incompetenţă înspăimântătoare. Şi-au făcut salarii uriaşe, au scumpit şi scumpesc apa care tot mai puţin curge pe la robinete pentru că avariile se ţin lanţ.. Doina Federovici să nu-şi mai pună cumetrii şi rudele şefi de instituţiile statului, ci să lase ca aceste funcţii să fie ocupate de persoane competente. Recent, la Cadastru, directorul Bâlbă, protejatul Doinei Federovici, a organizat un concurs pentru funcţia de şef după cum i-au fost interesele. Este aproape vremea când justiţia îşi va reveni din „şocul Dragnea” şi-şi va face datoria iar cei precum Bâlbă vor da socoteală.
Ziua judecăţii celor care şi-au bătut joc de noi, în plan central şi local, este pe aproape. Aşa că, dragi parlamentari ai PSD Botoşani, aveţi ocazia să vă spălaţi, măcar parţial, de păcatele dorinţei de putere. Numai faptul că a-ţi sprijinit pe faţă gruparea infracţională din Parlament vă poate aduce consecinţe neplăcute, Nu vă bazaţi pe imunitatea parlamentară pentru că aceasta nu operează în cazul parlamentarilor infractori sau susţinători ai acestora. Nu vă bazaţi pe deciziile CCR pentru că ele pică odată cu suspendarea Constituţiei, aşa cum s-a întâmplat în decembrie 1989.
Există multe semne că Dragnea nu va ceda puterea de bună voie şi că s-ar putea ca protestele publice să se transforme în acte criminale din partea actualei guvernpări. Nu vă faceţi părtaşi la astfel de fapte pentru care Ion Iliescu şi clica lui răspund la 28 de ani de la comiterea lor. Dacă mai aveţi o brumă de inteligenţă şi putere de judecată, salvaţi-vă! Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Expresiile care vă pot duce la închisoare.
Legea a fost votată de Parlamentul României
Bancul zilei: Educaţia analfabetului funcţional
Horoscop zilnic 19.06.2018
Dan Diaconescu cere instanței să îi ridice interdicția de a avea activități de presă
Proiect de lege care ar putea ține anti-vacciniștii departe de emisiunile tv:
Televiziunile unde persoane necalificate abordează teme de sănătate riscă să fie sancționate
Comisia Europeană, îngrijorată de modificările din justiție
Euro se apropie de pragul de 4.7 lei.
Pentru finalul acestui an, estimările bancherilor sunt în intervalul 4.70-4.72 lei/euro
Andrei Năstase: Mafia controlată de Plahotniuc a considerat că trebuie să mă oprească
Invalidarea alegerilor pentru Primăria Chișinăului a fost o comandă politică / Chemăm lumea în stradă
Are nevoie de legitimitatea intervenţiei ]n forţă
Ioan Rotundu
Condamnarea lui Dragnea dă curaj opoziției din PSD.
Întâlnire de urgență a contestatarilor din partid. PLUS: Ședință CEx, convocată pentru vineri
Dăncilă îi atacă pe judecătorii care l-au condamnat pe Dragnea.
„Decizia ne arată că modul în care în România se aplică legea este încă sub influența arbitrariului” / „Cei care cer demisia președintelui PSD încalcă grav Constituția”
Ce le pregătește ministrul de Interne, Carmen Dan, manifestanților:
Efective sporite ale MAI la protestele spontane
Ponta: După a două condamnare Liviu Dragnea trebuie să se retragă dacă îl interesează soarta PSD
Cine sunt cei trei judecători care l-au condamnat pe Liviu Dragnea
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 22.06.2018
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog