Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Editorial
Învăţământ
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
11338
De la 07 Ianuarie 2003
120806611

Călăraşi: Eveniment de neuitat pentru bătrânii comunei

  • 21 May 2012, 23:00

Locuitorii din Călăraşi s-au aflat ieri în sărbătoare. Cu mic cu mare s-au adunat la biserica din satul-reşedinţă pentru a fi alături de sărbătoriţii zilei.
Primăriţa Elena Vrajotis a premiat, pentru a doua oară în acest an, 20 de cupluri care sărbătoresc anul acesta nunta de aur. Alături de mirii peste care jumătate de veac a trecut ca o zi au fost premiaţi şi 20 de locuitori ai comunei care anul acesta ar fi împlinit cinci decenii de convieţuire dacă ar fi trăit jumătatea lor.
Evenimentul s-a consumat la Biserica din Călăraşi unde a avut loc o slujbă impresionantă oficiată în cinstea Împăraţilor Constantin şi Elena de un sobor de preoţi. La acţiunea de la Călăraşi a fost prezent preşedintele Consiliului Judeţean Mihai Ţâbuleac dar şi deputatul Neculai Rebenciuc.
Gârboviţi, în cârje, cu mâna în ghips, cu un picior operat, măcinaţi de boli şi de dureri, oamenii trecuţi de multă vreme de 70 de ani au răspuns pozitiv la iniţiativa primăriţei.
Cei care aveau dificultăţi de deplasare au fost aduşi cu maşina primăriei. Înainte de ceremonia de premiere, oamenii au sprijinit zidurile bisericii, plângându-şi bătrâneţile şi minunându-se totodată că s-a gândit cineva şi la ei în alt mod decât să ceară biruri.
Rugăciunea specială făcută de preoţi cu ocazia evenimentului i-a mai trezit la viaţă, la fel şi momentul festiv de înmânare a diplomelor şi a darurilor. Rând pe rând, bunicii care pot oricând să fie mărturii ale valorilor familiale de odinioară au trecut prin mijlocul bisericii şi au ridicat o diplomă de fidelitate şi un dar consistent şi voluminos.
Nu a lipsit buchetul de flori şi câte o icoană cu sfinţii sărbătoriţi ieri, dăruită de preoţi. Cu lacrimi în ochi s-au apropiat văduvele care au primit acelaşi dar consistent. „Dacă nu se ducea de boală, era astăzi lângă mine şi sărbătoream împreună, dar aşa… e trist momentul pentru mine” a spus una dintre sărbătorite.
Cei care au rămas împreună pot spune că deţin secretul unui trai de-o viaţă lângă acelaşi om, cu bune şi cu rele. „Apăi, dragii mei…Ţi-a plăcut la tinereţe, să-ţi placă şi la bătrâneţe…Să ştii să ierţi, să aştepţi. Credinţă în Dumnezeu şi răbdare muuuuultă-multă” a spus o bunicuţă care încă nu se dumirea ce să facă cu serviciul de masă format din 45 de piese dăruit de primăriţă.
„Aceşti oameni sunt nişte exemple pentru aceste vremuri, pentru cei care ani la rând stau în concubinaj şi trăiesc fără ajutorul lui Dumnezeu, fără să-şi asume responsabilitatea. Mai multe sunt cuplurile pe care le-am sărbătorit astăzi decât cele tinere pe care le-am unit în Sfânta Taină a căsătoriei în ultimul an”, a spus preotul paroh din Călăraşi, Ionică Păduraru.
Primarul comunei, Elena Vrajotis, a mulţumit locuitorilor pentru contribuţia lor. „Mă încearcă emoţiile la un eveniment în faţa căruia mă închin cu toată admiraţia. Pentru că aţi demonstrat putere de a ierta de merge mai departe, de a iubi, cu temeinicie” a spus emoţionată primăriţa.
După câteva cuvinte adresate locuitorilor din Călăraşi, mpreşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Mihai Ţâbuleac, a ţinut să facă o donaţie consistentă bisericii cu promisiunea că fiecare locaş de cult din comună va primi un mic ajutor.
După ceremonia de la biserică, sărbătoriţii au fost cinstiţi în sala mare a Primăriei Călăraşi cu bucate alese pregătite de bucătărese talentate. Nu mică le-a fost mirarea celor prezenţi când în sală 15 perechi de dansatori au încins o horă pe cinste şi au încălzit atmosfera. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Furia mamei
Cine pierde şi cine câştigă?!
Ioan Rotundu
Botoşani: Campania electorală văzută la faţa locului (II)
Sute de kilograme de zahăr cu aromă de evaziune, confiscat la Mihăileni
În drum spre casă s-a ales cu un dosar penal
Cum a transformat ministrul Daniel Constantin un training intr-o diplomă acordată de Scottish Agricultural College
Ministrul Silaghi şi-a angajat până acum 11 consilieri şi secretari
Centrul European de Studii Covasna – Harghita:
Nyiro Jozsef – vinovat de propagandă de război fascist şi de anti-Semitism
Tot de la “păsărică” i se trage şi lui Romanescu
Ioan Rotundu
Botoşani: Premianţi în chimie felicitaţi de prefectul judeţului
Bătaie cu sticle de bere la Roma
Bac în sesiune specială
O nouă strategie pentru prevenirea violenţei în şcoli
IŞJ Botoşani mai are nevoie de 180 camere video
Nu se mai achiziţionează prin licitaţie mobilier pentru clasele pregătitoare
Deces la Maternitatea Botoşani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă