Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Administraţie
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
33849
De la 07 Ianuarie 2003
108570490

Botoşani/Bucecea: Trofeul Festivalului l-a obţinut un dorohoian

  • 21 May 2014, 23:00

S-a tras cortina peste festivalul de la Bucecea , „Satule, mândră grădină”. Chiar dacă din punct de vedere organizatoric şi în ce priveşte evoluţia concurenţilor, primarul Andron Ţâmpău nu îşi poate reproşa nimic, edilul de Bucecea are totuşi o undă de dezamăgire. Parcă niciodată în cei 35 de ani de când manifestarea premiază talente autentice nu a fost aşa puţin public în sală la evoluţia concurenţilor. Cei care au râvnit la marele trofeu au evoluat mai mult cu sala goală.
Ecxplicaţia pe care a găsit-o primarul oraşului Bucecea este că munca la câmp este în toi, iar prima zi de festival a căzut taman în primele zile din săptămână. „ Şi munca la câmp are nevoie de mână de lucru şi a fost şi o zi frumoasă pentru lucru. Dar tot parcă am aşa o tristeţe pentru că am avut un festival de excepţie. Foarte buni copii, adevărată clasă” a spus primarul de Bucecea Andron Ţâmpău.
Peste şaptezeci de copii şi-au încercat norocul la Festivalul „Satule, mândră grădină”, anul acesta. După preselecţie au rămas patruzeci şi cinci, dar aceştia le-au dat de furcă juriului, care extrem de avizat cu greu a putut totuşi să facă un clasament. Cei care au analizat evoluţia concurenţilor au fost şi anul acesta unul şi unul.
Preşedintele juriului a fost profesorul George Sârbu, folclorist, dirijor, compozitor. Alături de acesta au mai făcut parte din juriu: prof. Aurel Melniciuc, directorul CJCPCT Botoşani, Elena Mândrescu, solist de muzică populară, prof. Iurie Levcic, preşedinte al centrului Bucovinean de artă pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Româneşti. Prof. Marcel Dupu, prof. Ciprian Potoroacă, Silvia Zagorean din Republica Moldova , Violeta Buta de la primăria Bucecea, dar şi dan Doboş, manager la Rapsozii Botoşanilor, au fost membri în juriul de anul acesta la festivlul „Satule, mândră grădină”.
Înainte de gala laureaţilor, în faţa centrului Cultural Bucecea au dansat şi au făcut spectacol membrii Ansamblului „Ţărăncuţa” din Dreptcăuţi, Republica Moldova. Evoluţia acestora s-a sfârşit cu un moment de suflet pentru organizatori. Primarul Andron Ţâmpă a premiat pentru colaborarea excelentă în decursul anilor trei reprezentanţi de peste Prut.
A urmat premierea concurenţilor, un moment mult aşteptat cu sala plină, faţă de ziua precedentă când spectatorii erau tot cei care au evoluat pe scenă. Trofeul festivalului a ajuns la un tânăr de 18 ani, Răzvan Serafim, de la Orchestra „Mugurelul” din Dorohoi, un clarinetist care prin evoluţia sa a făcut sufletul celor din juriu să vibreze. La secțiunea 9-11 ani s-au mai evidențiat Teodora Grumeza care a luat premiul I, Flavia Lesuc, premiul II, Iuliana Chirică, premiul al III-lea. La Secțiunea Copii 12 – 15 ani a convins juriul Carmen Lorena Acatrinei, care a luat premiul I, Eliza Târgovăț și Maria Calancea, premiul II. Odorica Bostan și Iuliana Antoce, premiul al III-lea. La categoria 16-29 de ani a ieșit în evidență Adrian Roșca și Alexandra Strugaru care au luat locul I, Vasile Ionuț Claudia Țibichi, premiul al II/lea.
Adulții au luat puține premii. Edu Maria de 32 de ani de peste Prut a luat premiul al doilea, dar Vlad Aicoboaie și Ștefan Gabriel au obținut primul loc. Premiile au fost realiyate de maestrul dan Bordeianu, artist sticlar din Bucecea care anul acesta s-a întrecut pe sine în alegerea modelului. Trofeul Festivalului a fost placat pe o anumită porțiune cu foiță de aur. (Liana Anuței)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Replică pe măsură
Horoscopul zilei
Cerem demisia primarului Gheorghe Nichita
Partidul Verde celebreazǎ Ziua internaţionalǎ anti-Chevron în România
PNL Botoşani face un apel către politicieni: „Spuneţi oamenilor adevărul!” (P)
Tricolorul în casele botoșănenilor
PSD Botoșani îi cheamă la vot pe semnatarii petiției
Peste 20.000 de semnături pentru Petiția „România merită mai mult”,
Senatoarea Doina Federovici, șefa de campanie a PSD Botoșani: „Sondajul Țurcanu-Diaconu prezintă o realitate, nu opinia PSD” (P)
Florin Ţurcanu l-ameninţă pe prefect cu demiterea
PDL Botoşani – Comunicat de presă
Primarulk de Bucecea i-a cerut ajujtor premierului Ponta
Centrul Cultural Bucecea caută specialist în înregistrări sudio
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă