Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Pamflet
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6524
De la 07 Ianuarie 2003
123769740

Botoşani: Primarul Portariuc umilit din nou de directorul Eugen Ţurcanu

  • 21 May 2015, 23:00

Pe la începutul anului 2014 între directorul de atunci al Direcţiei de Prestări Servicii Sport şi Agrement ing. Eugen Ţurcanu (foto) şi primarul Ovidiu Portariuc se declanşase un întreg scandal pe seama realizării nocturnei la Stadionul municipal. Primarul l-a acuzat pe Ţurcanu că a realizat construcţia nocturnei cu firme propiate PDL-ului din care face parte.
În replică Ţurcanu a dezvăluit presei întreg mecanismul de organizare a licitaţiei, mecanism din care reieşea că primarul era cel care ar fi dirijat licitaţia după cum i-au fost interesele. Supărat că Ţurcanu a dezvăluit presei metodele sale de lucru, primarul l-a acuzat pe acesta de dezvăluirea unor secrete de serviciu şi a cerut Comisiei de disciplină din Primăria Botoşani să-l ancheteze şi să-l sancţioneze. Preşedinte al Comisiei de anchetă a fost desemnat viceprimarul Cosmin Andrei, omul de încredere al primarului.
Iar viceprimarul a adus în sala de anchetă poliţia locală ca să-l filmeze pe Ţurcanu cum este anchetat, susţinând că acesta este violent şi ar fi în stare să-i ia la bătaie pe membrii comisiei. Până la urmă, în baza anchetei, primarul, prin Deciziei nr. 418/5.02.2014 la- sancţionat pe Ţurcanu cu diminuarea a 5% din salariu pe timp de două luni de zile.
Ţurcanu a contestat sancţiunea la Tribunalul Botoşani – Secţia contencios administrativ, luând naştere Dosarul nr. 835/40/2014, soluţionat la fond în şedinţa din 15 decembrie 2014. Completul de judecată a stabilit prin Hotărârea 1619/2014 15.12.2014 c㠄Admite în parte contestaţia formulată de reclamantul Ţurcanu Eugen-Cristian împotriva Deciziei nr. 418/5.02.2014 emisă de pârâtul Municipiul Botoşani-prin Primar. Admite excepţia nulităţii absolute a Dispoziţiei nr. 418/5.02.2014 şi, pe cale de consecinţă, constată nulă dispoziţia contestată. Obligă pârâtul să plătească reclamantului suma de 1500 lei reprezentând cheltuieli de judecată. Respinge ca nefondat capătul de cerere având ca obiect obligarea pârâtului la plata de daune morale în cuantum de 30000 lei. Executorie de drept.”
Având drept de apel, primarul a atacat hotărârea Tribunalului Botoşani la Curtea de Apes Suceava. În şedinţa din 20 mai a2015 s-a judecat apelul iar judecătorii au stabilit: „Respinge apelul ca nefondat. Respinge ca nefondată cererea reclamantului intimat de obligare a pârâtului apelant la plata cheltuielilor de judecată din apel. Definitivă.”
Aşadar, sancţiunea aplicată lui Eugen Ţurcanu de către primarul Ovidiu Portariuc s-a dovedit a fi una abuzivă iar judecătorii a două instanţe de judecată au constatat nulitatea acesteia.
Ţurcanu va primi înapoi cei 5% reţinuţi din salariu, câteva sute de lei, dar Primăria Botoşani va plăti cheltuieli de judecată în sumă de 1.500 lei. Este a doua sancţiune aplicată în mod abuziv de primar lui Ţurcanu pe care instanţa de judecată o anulează. Decizia de desfacere a contractului de muncă lui Ţurcanu, decizie emisă tot de primar, şi anulată de instanţa de judecată s-a soldat cu plata de către Primăria Botoşani a câtorva sute de milioane lei vechi.
Desigur, primarul Portariuc poate avea oricâte ambiţii vrea, dar când ambţiile sale sunt plătite scump din buzunarul nostru, cred că este de datoria noastră să-l tragem la răspundere şi să-l punem la plata sumelor, ca acestea să nu mai fie achitate din bugetul primăriei.
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Ora de diriginţie
Reţeta zilei: Cârnaţi dobrogeni
Horoscopul zilei
Crin Antonescu, la concertul aniversar PNL
E ultima oara cand ma adresez unei asemenea adunari liberale
ANAF: 283 de sesizari penale pentru prejudicii de 1,51 miliarde lei, in primele 4 luni
Romania, prinsa in spirala devastatoare a populismului
Cu onestitate despre cresterea alocatiilor pentru copii
Victor Ponta, la Chisinau: Cazul George Simion sa fie analizat in justitie, nimeni nu va contesta decizia
Ginerele lui Vasile Blaga, audiat de procurori
Exemplu de gandire "strategica" din partea Companiei de Autostrazi
Revizuieste acum pe 5 milioane de euro Studiul de Fezabilitate la o autostrada programata in Master Plan sa fie construita abia dupa 2023
Caricatura zilei. Cadou pentru Elena
Două minuni creştin-ortodoxe şi una luterană
Ioan Rotundu
Când tupeul devine el însuşi tupeu
Cel mai citit editorial la săptămânii
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog