Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
25281
De la 07 Ianuarie 2003
112936119

Multe controverse în depoziţia de martor a Ralucăi Stâncescu

  • Ioan Rotundu
  • 21 March 2018, 23:00

Marţi, 20 martie a.c. la Judecătoria Botoşani a avut loc un nou termen de judecată în a dosarului în care Cătălin Stavără fost Borcoi, perceput drept un membru al lumii interlope botoşănene, este judecat penal pentru abandon de familie, reclamantul fiind fosta sa soţie Anca Jijie.
La acest termen a fost audiată ca martor Raluca Stâncescu, fost prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, amanta lui Cătălin Stavără, ambii trimişi în judecată pentru mai multe infracţiuni de corupţie.
Procesul a fost judecat de către judecătoarea Lăcrămioara Lemnaru care a făcut echipă cu Raluca Stâncescu la Judecătoria Săveni, cele două având o strânsă prietenie. Deşi recuzată, Lemnaru n-a acceptat să se retragă de la judecarea acestui proces, motiv pentru cei din familia Jijie s-o suspecteze că va face o judecată în favoarea cuplului Stavăr㠖 Stâncescu.
Marţi, Raluca Stâncescu s-a prezentat în sala de judecată pentru a depune mărturie în favoarea lui Cătălin Stavără judecat pentru abandon, neplătind Ancăi Jijie pensia de întreţinere pentru fiica lor încredinţată mamei după divorţ. Depoziţia Ralucăi Stâncescu apare destul de ciudată în acest dosar de vreme ce ea, în perioada de referinţă, avea statut de demnitar al statului, statut care nu-i permitea să aibă un anturaj dubios şi să se implice în familia altor persoane.
Stâncescu a recunoscut că relaţia sa cu Stavără a fost de concubinaj (n-a specificat dacă relaţia lor mai continuă) şi că acesta n-a avut niciodată un loc de muncă. Cu toate acestea, Stâncescu a susţinut că Stavără avea sume importante de bani din care i-a dat şi Ancăi Jijie în contul pensiei de întreţinere dar că nu există acte doveditoare.
Putem lesne constatat că de vreme ce Stavără u avea un loc de muncă dar avea bani, înseamnă că banii proveneau din activitatea sa de interlop, într-o astfel de situaţie Stâncescu devenindu-i un fel de complice.
A mai declarat Stâncescu că şi ea i-a dat bani fetei lui Stavără aflată în îngrijirea mamei, că i-a cumpărat diverse obiecte de îmbrăcăminte, că i-a plătit ore de pian dar că nu a cerut bon fiscal, ceea ce l-a determinat pe un bărbat din sală să constate cu voce tare „Ai făcut evaziune fiscală!”.
Stâncescu a mai recunoscut şi faptul că a încercat să-i găsească un loc de muncă lui Stavără ca gardian la Penitenciarul Botoşani dar că acesta a căzut la examenul psihologic. Iată şi dovada că Stâncescu a făcut trafic de influenţă, uzând de poziţia sa de înalt demnitar al statului.
Judecătoarea Lemnaru a lăsat-o să spună verzi şi uscate, fără a-i pune întrebarea esenţială în ce calitate s-a implicat în viaţa familiei Anca Jijie. Nu i-a pus nici întrebarea esenţială de ce nu l-a îndrumat pe Stavără să plătească pensia de întreţinere pentru a evita să fie judecat penal pentru abandon de familie. Cârdăşia dintre judecătoare şi cuplul de amanţi Stavăr㠖 Stâncescu a fost evidentă pentru toţi cei din sală.
Întrebată dacă se află în duşmănie cu familia Jijie, Stâncescu a declarat că este în relaţii bune., chiar amicale. O mărturie manipulatoare, falsă de vreme ce Stâncescu şi Stavără sunt trimişi în judecată de DNA pentru şantaj la adresa familiei Jijie şi fabricarea lui Ioan Jijie a unui dosar de falsă evaziune fiscală. Pronunţarea a fost stabilită pentru data de 2 aprilie a.c. Iată soluţia pe scurt: „Amână pronunţarea la data de 02 aprilie 2018. Pronunţată în şedinţa publică din 20 martie 2018.”

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Instanta suprema a decis, in premiera, sa aiba loc o confruntare intre Liviu Dragnea si fosta sefa a DGASPC Teleorman,
Bancul zilei: Solicitare în spirit de gaşcă
Horoscopul zilei de 22.03.2018
Dragnea, in instanta: Incerc sa inteleg de ce am fost trimis in judecata fara nicio proba,
ci doar in baza unor barfe spuse la un sprit. Am ramas tinta DNA
Romania a facut unele progrese in combaterea platilor informale (spagi) din Sanatate,
dar coruptia este perceputa la un nivel ridicat/Ce au reclamat telefonic anul trecut pacientii externati
Scrisoare catre premierul Dancila pe tema regulamentului de receptie a lucrarilor de infrastructura
, trimisa de un deputat USR: "28 de km de autostrada intre Sebes si Turda sunt gata de folosire, dar stau inchisi din cauza unei hotarari de guvern absurde"
Israelul recunoaste, pentru prima oara, ca a bombardat un "reactor nuclear" in Siria, in 2007
Avertismentul pentru Iran
Cazul Skripal Rusia: O substanta toxica militara ar fi facut mai multe victime
Brennan, fost sef al CIA: Rusii ar putea avea ceva personal despre Trump
Cred ca ii e frica de Vladimir Putin
Rupert Wolfe Murray, noi detalii despre presupusa propunere a Cambdridge Analytica de a lucra pentru PSD
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă