Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Publicitate
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
25482
De la 07 Ianuarie 2003
112936320

Geoană spune că Stolojan este iepurele – diversiune al lui Băsescu

  • dacă vor să-şi refacă Alianţa DA, să şi-o refacă în opoziţie, spune Geoană
  • 21 November 2008, 23:00

Prezent vineri la Botoşani, preşedintele PSD, Mircea Geoană a declarat referitor la situaţia actuală a economiei că nu criza din America sau Europa au adus criza în România, ci prim ministrul Călin Popescu Tăriceanu prin incompetenţa, incoerenţa şi scandalul nesfârşit pe care l-a avut cu partenerii de la PD-L şi preşedintele Traian Băsescu, în ultimii patru ani. El este vinovat că Moldova este în continuare cea mai săracă regiune a Europei, că nu se fac infrastructuri. El crede că problema trebuie scoasă din contextul politic, motiv pentru care adresat o solicitare Consiliului Economic şi Social şi face o invitaţie către toţi liderii politici din România, guvernatorului Băncii Naţionale, profesioniştilor şi celor mai buni economişti, indiferent de culoarea politică să pună umărul la rezolvarea problemei.
„O să avem timp să arătăm la televiziuni care-i mai frumos, mai deştept dintre candidaţii de prim miniştri, dar o discuţie serioasă din care să rezulte un plan anticriză, o comisie naţională de înţelepţi care să aibă soluţii serioase, neelectorale pentru România este binevenită. Îl aştept pe domnul Tăriceanu şi mâine la Roman, poimâine la Buzău, iar dacă nu are timp să facem o discuţie serioasă într-un loc neutru”, a subliniat Mircea Geoană, specificând că şi la Botoşani l-a aşteptat 33 minute pe premier, însă acesta probabil era ocupat cu strângerea dosarelor pe final de mandat.
„România arată exact cum arătau ţările baltice în urmă cu un an de zile, care aveau o creştere economică de 7-9 % şi în trei luni de zile au ajuns în recesiune economică. În România, buba ar fi crăpat mai devreme sau mai târziu undeva după această guvernare care a lăsat guvernării viitoare un cartof fierbinte. Din punctul meu de vedere, această criză economică este o criză cu profunde rădăcini interne. De patru ani de zile, politicile Alianţei au fost greşite din punct de vedere economic şi social”, a declarat Mircea Geoană.
În ce îl priveşte pe preşedintele Traian Băsescu şi PD-L, liderul social democrat crede că este puţin cam neserios ca Theodor Stolojan să fie folosit încă o dată pe post de „iepure” în această campanie electorală, precum s-a întâmplat şi în 2004. „Domnul Stolojan nu este candidatul real al preşedintelui Băsescu. Este un surogat în această campanie. Un partid care îşi propune să guverneze trebuie să aibă curajul şi decenţa să spună în faţa naţiunii care este candidatul pe care îl au. Însuşi preşedintele Băsescu a spus la televizor acum două zile că domnul Stolojan nu va fi prim ministru. Domnul Tăriceanu conduce un partid de 15 % şi nu o să mai fie prim ministru în România, nici el şi nici liberalii încă 80 ani de-acum încolo, cum a fost cazul până acum patru ani de zile. Portocaliul nu mai e la modă, galbenul e puţin cam hepatic, aşa că este vremea colorii roşii puternice şi simpatice la conducerea României”, susţine Geoană.
„Ne mai trebuie câteva procente care să ne permită să guvernăm coerent şi competent, fără compromisuri cu partide de dreapta, fără să fim obligaţi să luăm în barca noastră incompetenţi doar fiindcă sunt propunerile altor partide. Dacă vor să-şi refacă Alianţa să şi-o refacă în opoziţie. Vor din nou să înceapă scandalul de acum patru ani de zile. Iar să scoată doamna Elena Udrea din noptieră un bileţel?”, a mai adăugat Mircea Geoană. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Autorizaţia de mediu, valabilă pentru o perioadă mai lungă
Programul de achiziţionare a calculatoarelor pentru elevi
Sprijin financiar pentru operatori economici
ANC propune scăderea tarifelor la telefonia mobilă
Horoscop
Românul este român chiar şi în… Canada
Conţac, păpuşarul
Comentariul comentariilor (CCXLVII)
(Ioan Rotundu)
Ajutaţi-l să-şi împerecheze odrasla!
Stă cel mai bine în Colegiul Flămânzi
Îl poate bate pe Florin Ţurcanu
Cu un pas în faţa adversarilor
Îi dă lui Buhăianu fiori de spaimă
Îl va trimite acasă pe constănţeanul Pană
Ţâbuleac glacial chiar şi în faţa senectuţii
prefectul uman şi diplomat l-a întors pe moş din greva foamei
Geoană visează din nou la o Moldovă trandafirie
Vărul Flutur de peste Siret cere ajutorul vărului din Botoşani
Botoşanii ar trebui să contribuie cu o sumă mare la modernizarea aeroportului Salcea
Învins de hoţi, şeful Poliţiei vrea să devină agresiv cu proprietarii de autoturisme
Câmpanu dezvăluie secretul numirii lui Paul Secrieru ca subprefect
îşi va primi Corneliu Mihai contribuţia înapoi?
S-a rezolvat în totalitate problema celor evacuaţi din casele naţionalizate
Alţii mai fac şi altceva în afară de campanie electorală
Şi-a uitat „capul” pe taraba din piaţă
Lui Corneliu Mihai i-au fost tăiate aripile
Românul şi „ochiul boului”
Gravide în prag de concediere, salvate de ITM
Candidat la Senat, trimis în judecată pentru omor din culpă
Pentru că n-au de lucru, cei din învăţământ îşi fac
Ţarcă ar vrea să-i vadă pe patroni după gratii
Nemulţumirile salariale se înmulţesc
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă