Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Publicitate
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
9299
De la 07 Ianuarie 2003
120643928

Botoşani: Marele Georgescu a fost huiduit de preşedinţii de asociaţii

  • 21 November 2011, 23:00

Scandal între şefii de asociaţii şi cei de la societatea Nova Apaserv. Chemaţi de conducerea societăţii să îşi spună părerea dacă vor să se semneze contractele între operatorul de apă şi asociaţii, preşedinţii acestora au ajuns să îi huiduiască pe directorii veniţi la întâlnire.
La masa conducerii Nova Apaserv au luat loc directorul Maricel Georgescu, directorul Cristian Romanovschi şi juristul Albert Tănasă. Un moment tensionat a fost cel în care s-a ajuns la facturarea apei, la repartizarea consumurilor care rezultă din după citirea apometrului de scară şi însumarea consumurilor declarate de fiecare apartament, când se face diferenţa între ce arată apometrul de la subsol şi ce se însumează din citirile din apartamente.
Preşedinţii asociaţiilor au protestat aproape în cor că deşi fiecare apartament are apometru, s-a ajuns să nu se mai ia în considerare consumul indicat de acesta, ci să se adauge şi alte cantităţi de apă.
„S-a ajuns la Protecţia Consumatorilor cu reclamaţii, de acum o să se meargă în instanţă. Oamenii au contracte individuale, şi normal ar fi în aceste condiţii să se meargă pe principiul: cât consum, atâta plătesc. De ce să văd pe factură mai mulţi metri cubi de apă decât îmi arată apometrul, mai ales când ştiu că la subsol nu sunt pierderi”, s-a adresat un preşedinte de asociaţie şefilor societăţii Nova Apaserv. „Pentru că aveţi vecini buni”, a venit răspunsul dinspre masa unde se afla conducerea operatorului de apă.
În apărarea celor de la Nova Apaserv a sărit şi reprezentantul ANRSC, Bogdan Panţâru, care a venit cu explicaţii legate de ce înseamnă proprietatea, de unde începe proprietatea locatarilor unei scări de bloc, şi în consecinţă, proprietarii trebuie să suporte costurile pentru tot consumul de apă înregistrat pe proprietatea lor, fie că este comună sau individuală.
Cei de la asociaţii s-au arătat şi revoltaţi că Nova Apaserv nu îşi trimite oamenii pe teren să facă citirile apometrelor, şi să îi încarce la plată doar pe locatarii care nu dau drumul la uşă de două ori sau mai multe ori la rând.
Pentru că nu vor să se încarce cu o treabă în plus, care s-ar putea să le aducă mari nemulţumiri de la unii oameni din asociaţie, cei mai mulţi preşedinţi nu au fost de acord cu semnarea contractului între asociaţii şi furnizorul de apă.
„Dacă nu vor să încheie contract cu noi nu o să-i obligăm. Să facă ANRSC-ul în aşa fel legislaţia încât să se adapteze şi la voinţa oamenilor. Avem doar două asociaţii care au spus că vor contract cu noi. Putem încheia doar cu acestea?. Dacă se modifică regulamentul în aşa fel încât să ne permită asta, o să semnăm doar cu ele. Să vină ANRSC-ul să îi convingă să semneze pe preşedinţii asociaţiilor”, a declarat Maricel Georgescu, directorul societăţii Nova Apaserv.
La întâlnirea organizată de conducerea furnizorului de apă au acceptat invitaţia mai puţin de 50 de preşedinţi de asociaţii. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Caricatura zilei
Reţeta zilei: Budincă de vin
Bancul zilei: Priorităţi teroriste
Reclame comerciale video
Vladimir Putin, fluierat pentru prima oară în public
Spania: Trebuie sa ne îngrijoreze căderea socialiştilor?
ÎIn curând vor ieşi la iveală elemente corupte din rândul Opoziţiei
Capitalul străin fuge din Rusia mâncând pământul
Un demers iresponsabil, cu şanse zero de reuşită
USL a decis declanşarea procedurii de suspendare a preşedintelui
Mircea Druc: Unionismul este înnăscut
Prohodul socialismului
Ioan Rotundu
Humelnicu promite măsuri geniale pentru agricultură
Bani pentru oraş din proiecte cu Moldova şi Ucraina
Portariuc nu vede cu ochi buni Carrefour-ul
Rocadă de consilieri PSD în CLM Botoşani
Eveniment educativ la Şcoala din Corni
A început vaccinarea gratuită cotra gripei
Ţiprigan nu acceptă lecţii de democraţie
ea ar dori sancţionarea părinţilor care cer socoteală profesorilor
Batjocoriţi de către o şleahtă de canalii
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă