Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Pamflet
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
11411
De la 07 Ianuarie 2003
120748052

Drăguşeni: Protejaţi ai PSD-ului, soţii Nichita, se confruntă cu mari probleme

  • Ioan Rotundu
  • 21 November 2016, 23:00

Eugen Nichita (foto) este primarul comunei Drăguşeni la al doilea mandat, înainte de a fi primar fiind viceprimar. Tehnician veterinar de profesie li fost coleg de şcoală cu liberalul Florin Ţurcanu, primarul Nichita are un comportament arogant şi jignitor faţă de angajaţii din primărie şi faţă de cetăţenii din comună care nu susţin PSD-ul. Aş spune că din punct de vedere al gradului de cultură poate fi pus în balanţă cu Florin Ţurcanu cu care a fost în gaşca USL.
La funcţionarii din primărie se adresează numai urând, lipsindu-şi vorba normală şi dialogul civilizat, fie că-i vorba de o parte feminină sau de un bărbat.
Eugen Nichita a comis multe ilegalităţi ca viceprimar şi apoi ca primar dar încă nu i-a sunat ceasul să fie chemat la judecata cuvenită şi să dea socoteală pentru faptele sale. Reamintesc doar faptul că Nichita este inculpat în „dosarul Harward”, acel dosar în care DNA-ul cercetează tranzacţii ilegale cu păduri în paguba Universităţii Harward din SUA. Partea din pagubă care ar fi fost produsă de Nichita se ridică la peste 100 mii euro. Dar şirul infracţiunilor sale este mult mai consistent. Nichita obişnuieşte să se laude că este protejatul unor mari lideri din PSD şi că nu se teme că va suporta consecinţe neplăcute.
Soţia sa, învăţătoarea Daniela Nichita, are acelaşi comportament ca şi soţul. Şi-a făcut rost de câteva diplome şi, ca slujitoare credincioasă PSD-ului, Mihaela Huncă, liderul PSD pus inspector general la Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani a făcut-o director.
Ca să-şi acopere incompetenţa şi incapacitatea managerială, ţipă şi ea la cadrele didactice care au obţinut diplomele învăţând zi de ti şi nu cumpărând-o prin plata unor taxe fără prezenţă la cursuri şi examene.
Dar să intrăm ceva mai adânc în activitatea profesională a celor doi soţi protejaţi ai PSD-ului care conduc cu mână de fier destinele comunei Drăguşeni.
Necazuri noi pe capul primarului Eugen Nichita
Câtă vreme şeful Poliţiei Drăguşeni a fost plutonerul major Neculai Ciobanu, considerat şeful mafiei locale alături de primar, Nichita a făcut ce-a vrut din bugetul primăriei, din patrimoniul acesteia, ajutat cu hărnicie de către viceprimarul Cristinel Cobuz, un tractorist scăpătat care ştie să-şi scrie numele şi care deţine în satul Podriga, vecin cu primarul, un bar, un magazin alimentar şi o fermă agricolă înzestrată cu utilajele necesare.
Acum poliţistul Ciobanu s-a pensionat iar Nichita şi-a mutat centrul de greutate la Poliţia Săveni, găsind aici poliţişti dispuşi să-i acorde protecţie. Pe la jumătatea lunii octombrie Nichita s-a deplasat la o juntă în Constanţa. La întoarcerea fost implicat într-un accident pe raza judeţului Brăila. I s-a ridicat permisul de conducere dar acest lucru nu-l afectează prea mult. Circulă prin localitate şi prin zona Săveni pentru că plutonerul major Paşalău din cadrul Biroului de poliţie rutieră de din cadrul Poliţiei Săveni îl protejează.
Pentru protecţia acordată, poliţistul Paşalău are raţie alimentară gratuită de la magazinul viceprimarului Cobuz unde este văzut în mod frecvent pentru a-şi umple portbagajul maşinii.
În 15 noiembrie primarul a fost citat la DNA Oradea, se pare că tot în „dosarul Harward” unde este implicat şi un orădean ungur. A plecat cu autoturismul Audi, abia reparat în urma accidentului de la Brăila, dar la volan a urcat viceprimarul Cristinel Cobuz. În maşină a mai luat loc şi un infractor recidivist. Marinică Tederincu, personaj dubios al comunei dar nelipsit de la dreapta primarului. De când s-a întors de la DNA Oradea primarul, spun sătenii, şi-a muiat clonţul şi a devenit mai concesiv. Înseamnă că e groasă cu Harvardul!
Deşi repetentă dă la examen, Daniela tot director a rămas
După cum se ştie, în luna aceasta au fost organizate examene pentru funcţia de director de şcoală. A dorit ministrul Educaţiei să curăţe sistemul de directori incompetenţi dar nu i-a reuşit, cel puţin la Botoşani generala Huncă a păstrat în funcţie majoritatea directorilor puşi de PSD. Doar în câteva comune unde primarii au demonstrat „sânge în instalaţie” concursul n-a putut fi măsluit şi acolo unde directorul în funcţie s-a dovedit a fi prea incompetent ca să poată fi salvat de la repetenţie.
Daniela Nichita face parte din ultima categorie, adică cea a incompetenţilor. Preşedintele comisiei de examinare a fost Elena Lămâie din cadrul IŞJ Botoşani. Ca membri au fost Margareta Tănasă – profesoară şi fostă director timp de 12 ani, Gelu Mariciuc – credincios al PSD, Lidia Ursolinschi – secretarul primăriei şi cu Dorel Lesuc – contabil în primărie, ambii oamenii primarului. Din partea Comitetului de părinţi asistenta medicală Mirela Coldic – membru PSD şi liderul de sindicat din şcoală, prof. George Cluci şi el loial PSD-ului.
Cu aşa o gaşcă de social-democraţia Daniela Nichita trebuia să ia notă maximă. N-a reuşit decât un amărât de 3,17. S-a rugat cu lacrimi în ochi de trimisa IŞJ Botoşani, Elena Lămâie, să-i dea notă de trecere dar cea în cauză a refuzat categoric să se prostitueze profesional cu riscul de a intra în conflict cu şefa sa de la Botoşani, generala Huncă.
Da, Daniela Nichita a fost respinsă la examen ca incompetenţă şi foarte puţin inteligentă dar protectoarea sa de la Botoşani, generala Mihaela Huncă, pe motiv că nu s-a mai înscris nimeni la examen, a lăsat-o în continuare director pe Nichita. Nu s-a înscris nimeni la examen pentru că au fost ameninţaţi că vor dispărea din şcoală pentru că tot Nichita va rămâne pe post. Şi, iată, a rămas!
Încă o dovadă că prin PSD promovează sau sunt menţinuţi în funcţie cei incompetenţi, că ei sunt uşor de manipulat şi controlat, başca că rămân recunoscători până la moartea partidului binefăcător.
Acum Mihaela Huncă, pentru serviciile deosebite aduse PSD-ului, va ajunge deputat. Nu va pleca la Parlament cu poşeta goală, va avea în ea patru dosare penale. Despre aceste dosare voi comenta în curând.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

TDucu Bertzi, audiat la politie in dosarul privind Radioul Public
Profesor de la Universitatea de Petrol si Gaze Ploiesti, cercetat pentru luare de mita.
El ar fi cerut studentilor bonuri de benzina
Alexandru Athanasiu, pus sub acuzare in dosarul "Microsoft 2":
Inca nu ma gandesc foarte serios sa intru intr-un regim de recluziune, nu m-am atins de vreun leu al statului roman
Doi fosti directori ai Microsoft Romania si un fost sef al Fujitsu Romania, pusi sub acuzare in dosarul "Microsoft 2"
Atacul unei maimute din Libia a starnit un conflict tribal tancuri, mortiere si armament greu
care a provocat moartea a cel putin 16 persoane
Tolo.ro - Marturii si documente dintr-o multinationala pharma:
Firma noastra insala bolnavi saraci din Romania
Un angajat al Radio Romania, intr-o scrisoare deschisa catre Iohannis:
Suntem condusi de indivizi cercetati penal, incompatibili, in conflict de interese
Guvernul va termina legea salarizarii bugetarilor la inceputul lunii decembrie.
Crestere medie de 29% pana in 2021 - Ministrul Muncii, Dragos Pislaru
Rusia va amplasa sisteme S-400 si rachete Iskander in Kaliningrad
Cancelaria premierului pregateste 34 de dezbateri publice pentru pregatirea presedintiei romane a Consiliului Uniunii Europene
Doua brigazi americane, blindate si aviatie, vor fi amplasate in Europa
Elemente ale celor 2 brigazi vor fi dislocate si in Romania
Horoscopul zilei de 22.11.2016
Bancul zilei: Păcate preoţeşti
Social-democrata Federovici şi fixul cu „un milion”
Ioan Rotundu
Ungaria doneaza bani pentru reconditionarea unei biserici din Transilvania. Ce s-a descoperit in lacasul de cult
La Gireadă, boala din născare, leac nu are!
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă