Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Administraţie
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
29885
De la 07 Ianuarie 2003
111338532

Vechi şi noi nelegiuiri ale poliţistului Romică Gorgan

  • Ioan Rotundu
  • 21 November 2017, 23:00

Mitică Satcou din Vf. Câmpului are viaţa şi sănătatea distruse de către Romică Gorgan, agentul şef de poliţie din comună: Torturile fizice şi psihice prin care a trecut şi trece familia Satcou sunt de o cruzime care depăşeşte puterea înţelegerii umane. Dacă n-ar fi încă îmbrăcat în uniforma statului român şi plătit din banii noştri, agentul şef de poliţie Romică Gorgan ar putea fi considerat, fără rezerve, un agent al Gestapoului lui Hitler instruit să aplice tortura fizică şi psihică oricărei fiinţe umane fără a da semne de slăbiciune.
Cu lacrimi în ochi, Marieta Satcou (foto) mi-a relatat cum a ajuns familia sa şi cei 6 copii să nu mai aibă viaţă tihnită din cauza poliţistului. Să dăm timpul înapoi cu mai bine de 17 ani. În ianuarie 2000, la barul situat lângă sediul Primăriei comunei Vf. Câmpului dar şi a postului de poliţie, bar patronat de un anume Şova, s-a produs un scandal.
În ce împrejurări, familia Satcou nu ştie, Gorgan a stabilit că protagoniştii scandalului ar fi fost Cristi şi Alin, cei doi băieţi mai mari ai lui Satcou. Avea Gorgan de mai mult timp un dinte asupra lor. Băieţii au refuzat să muncească gratuit pe moşia poliţistului, aşa că Gorgan i-a atenţionat că are el ac de cojocul lor.
Mitică Satcou, tatăl băieţilor, aflând că ei sunt acuzaţi de scandal, în condiţiile în care toată familia aparţine de cultul penticostal, s-a dus la Poliţie să afle mai multe de la Gorgan.
În loc ca poliţistul să-i explice cum stau lucrurile, l-au luat pe Satcou şi l-au legat cu cureaua de la pantaloni, apoi împreună cu agentul de poliţie Ciobanu l-au luat pe bietul tată la bătaie.
Primarul de atunci, Ioan Honceriu, ieşind din primărie a auzit răcnetele lui Satcou şi s-a dus la poliţist să-l întrebe de ce-l bat. Gorgan l-a trimis la plimbare pe motiv că nu-i treaba primarului ce face el. Trecând pe bicicletă prin faţa sediului poliţiei, tehnicianul veterinar Râmbu a auzit aceleaşi răcnete. S-a dus la Gorgan şi l-a rugat să nu-l omoare în bătaie că are de crescut 6 copii.
După ce l-au stâlcit în bătaie, Gorgan a sunat la IJP Botoşani să vină duba pentru a ridica un reţinut care a intrat în sediul poliţiei şi i-a luat la bătaie. Satcou a fost dus cu duba la Poliţia Dorohoi, apoi în arestul IJP Botoşani. Nu i s-a dat voie familiei să aducă un medic legist pentru a-l consulta. Şeful Poliţiei de atunci i-a cerut Marietei Satcău să dea scris că nu are pretenţia la un medic legist. Femeia a refuzat. L-au ţinut pe om în arest fără a permite să fie văzut de un medic. Acest tratament avea să se soldeze cu consecinţe grave asupra echilibrului psihic al lui Mitică Satcou.
S-a găsit şi un procuror coadă de topor care a aprobat arestarea lui Mitică Satcou, luând de bune acuzaţiile poliţiştilor Gorgan şi Ciobanu cum că aceasta a intrat în postul de poliţie şi i-a luat la bătaie. Procurorul nu s-a ostenit să-i întrebe pe poliţiştii bătăuşi cum de ei n-au nicio vânătaie iar Satcou este desfigurat.
Familia nu avea bani. Marieta mi-a povestit că a vândut vaca, lăsându-şi copii fără lapte. L-a angajat avocat pe Ţăranu. Cu o neruşinare greu de imaginat, agentul de poliţie Ciobanu s-a constituit parte civilă în proces pe motiv că a fost bătut de Satcou şi a cerut daune suma de 30 milioane lei, adică 3.000 lei de acum. Procesul a durat vreo trei luni de zile, timp în care Satcou a fost ţinut arestat. Judecătorul a constatat că Mitică Satcou nu este vinovat şi l-a achitat de orice acuzaţie.
În acest timp, poliţistul Gorgan a intervenit şi la Secţia de Drumuri Naţionale Botoşani, unde Mitică Satcou lucra, ca să-i desfacă contractul de muncă. În decizia de desfacere a contractului de muncă stă scris că raporturile de muncă au încetat la cererea poliţistului Romică Gorgan. Apoi, s-a pus la cale altă mârşăvie. Decizia de desfacere a contractului de muncă nu i-a fost comunicată lui Satcou prin poştă, cum ar fi fost corect şi legal. I-a fost adusă acasă, într-un plin, în ziua în care i se expira termenul de contestaţie. Orice ar fi făcut Satcou, nu mai avea nicio cale de atac asupra deciziei.
În timp ce Satcou era reţinut În arestul IJP Botoşani, fostul primar Ioan Honceriu şi tehnicianul veterinar Râmbu au venit acasă la soţia lui Satcou şi i-au cerut acesteia să-l cheme în judecată pe poliţistul Romică Gorgan pentru că ei vor depune mărturie cum a fost.
S-a depus plângere la Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar Iaşi. Numai că Gorgan a făcut ce-a făcut şi cei doi n-au mai vrut să depună mărturie. Procurorii militari n-au avut nici ei curiozitatea să ceară dosarul de achitare a lui Satcou să vadă ce argumente a avut judecătorul de l-a declarat nevinovat. Altă cârdăşie, de data aceasta bazată pe uniforma statului, procurorii militari purtând şi ei uniformă .Între timp Râmbu a şi murit. Fostul primar trăieşte şi nu pare să aibă remuşcări că a pactizat cu poliţistul bătăuş.
Dar calvarul familiei Satcou era abia la început. Gorgan nu este omul care să se teamă de lege sau de şefi. Pe şefi îi are la degetul cel mic iar de lege nu-i pasă. În comună legea este el. (Va urma)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Educaţie postdecembristă
Horoscopul zilei de 22.11.2017
Madridul, dispus sa permita Cataloniei sa-si stranga singura taxele, dupa modelul Tarii Bascilor
Calendarul adoptarii legilor justitiei.
Proiectul de lege ar putea trece miercuri de comisia speciala. Cand vor fi votate in Parlament
Investitori: E foarte ușor să pierzi forța de muncă din IT,
piața a fost adusă la punctul de fierbere
CSM a aprobat raportul Inspectiei Judiciare de dupa controlul la Parchetul General
. S-a apreciat ca managementul PG a fost eficient - surse
Cum manipuleaza presa rusa declaratiile lui Basescu in Moldova despre sustinatorii lui Dodon
Dumitru Costin: BNS va organiza pe 12 decembrie un miting de protest
fata de modificarea Codului Fiscal si a legilor justitiei
Asteroidul detectat in octombrie este intr-adevar un vizitator din alt sistem solar
DNA a pus sechestru asigurator de peste 127 milioane de lei pe averea lui Liviu Dragnea
Liviu Dragnea a fost marti la DNA, unde a fost instiintat de sechestrul pus pe avere
. Seful PSD, intampinat de sustinatori, inclusiv parlamentari PSD, dar si de contestatari ce l-au huiduit si i-au strigat "Demisia"
Scenariul suspendarii presedintelui Iohannis. Sperietoare sau plan real?
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă