Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
2826
De la 07 Ianuarie 2003
123968450

Relaţiile dintre Câmpanu şi Conţac s-au înveninat

  • disensiuni în împărţirea banilor judeţului
  • 21 October 2007, 23:00

Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Constantin Conţac îşi manifestă nemulţumirea cu privire la faptul că Guvernul continuă să favorizeze primarii liberali, lăsând la o parte pe cei de la alte formaţiuni politice. Asta cu toate că nu demult deputatul liberal Liviu Câmpanu asigura că nu se vor aloca fonduri după culoarea politică. „Voi solicita conducerii noastre a PSD să ne batem în negocieri în momentul în care se va lua în discuţii bugetul la Parlament. Dar până la urmă trebuie să înţelegem şi să nu blocăm bugetul. Va trebui insistat în Parlament foarte mult pe acest fond special care se pune la dispoziţia primului ministru. În ultimii trei ani Guvernul a beneficiat de prea mari sume. Este inadmisibil, zilnic se dau bani prin Hotărâre de Guvern lui X, Y, CL sau nu ştiu pentru ce investiţie. Totul este plată electorală”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani.
Acesta a exemplificat cu faptul că în ultimii trei ani Consiliul Judeţean a întocmit de 11 ori proiecte în care s-a solicitat susţinere financiară pentru comuna Todireni pentru finalizarea unui pod avariat la calamităţile din 2002. „Este făcut jumătate de pod şi mai trebuie 700.000-800.000 lei pentru finalizarea lucrărilor. Toţi au promis şi nimeni nu a mai dat nimic. Am luat legătura cu prefectul Gheorghe Sorescu şi a promis că mă va susţine şi el. S-au alocat bani la Santa Mare pentru iluminat şi nu mi se pare în regulă. Apoi s-au dat 10 milioane de Euro pentru construcţii de sedii pozade primării, liberale bineînţeles. Nu mi se pare normal”, a precizat Constantin Conţac.
Preşedintele este curios dacă vor fi alocaţi bani pentru vama Rădăuţi Prut până la finele anului. El mai atrage atenţia că în vreme ce primăriile din Frumuşica, Ştiubeni, Santa Mare şi Curteşti au primit bani pentru sedii noi, primăriile de la Răuseni şi Văculeşti, care se află într-o situaţie mai puţin favorabilă, au rămas pe dinafară. Mai ales Primăria Văculeşti, care se află în situaţia de a fi retrocedată.
De partea cealaltă, preşedintele liberalilor botoşăneni Liviu Câmpanu susţine că printr-o hotărâre de Guvern de săptămâna trecută 17 primării conduse de reprezentanţi ai mai multor formaţiuni politice au primit bani pentru câteva obiective. Comuna Avrămeni a primit 200 mii lei pentru eficientizarea iluminatului public, comuna Mihai Eminescu a primit un avans de 300 mii pentru lucrarea la extinderea sediului primăriei din necesarul de 1,4 milioane lei. Oraşul Săveni, cu primar democrat a primit un avans de 500 mii lei, pentru amenajarea zonei pietonale, alei, spaţii verzi. „Şi comuna Viişoara a primit 200 mii lei pentru reabilitarea drumurilor locale. De asemenea au fost suplimentate bugetele unor primării din judeţ pentru cheltuieli curente. Distribuţia nu e făcută pe criterii politice”, a declarat Liviu Câmpanu.
Suma totală pentru cheltuieli curente, ce vine în scopul suplimentării bugetelor locale este de 630 mii Ron. Comunele care beneficiază de aceste sume sunt Avrămeni, Corlăteni, Coţuşca, Dângeni, Hăneşti, Hlipiceni, Mitoc, Prăjeni, Rădăuţi Prut, Stăuceni, Ştiubieni, Truşeşti, Văculeşti, Viişoara şi Vlăsineşti. (Bianca ALBU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Guvernul Tăriceanu este la cheremul PSD
susţine deputata Doina Dreţcanu
Deputatul Drăguş loveşte, Oprişanu parează
Peremistul Aolăriţei vrea să încalece cu controale o activitate privată
constatarea evaziunii fiscale este în competenţa Fiscului şi nu a primăriei
Cîmpanu a constatat că noile ambulanţe nu-s bune de nimic
Dispută medicală pe seama unui tomograf second hand
O nouă şansă de amenajare a spaţiilor verzi
CJAS se laudă că a scăpat de cozile bolnavilor
Şcolile mici – fieful cadrelor didactice necalificate
Între intuiţie şi amatorism politic
Ioan Rotundu
Directorii de şcoli răspund de elevii cu părinţii plecaţi
Termen final pentru solicitarea celor 100 euro
Muzeografii moldoveni vor învăţa să restaureze ceramica
Un milion şi jumătate de români au urmărit prima ediţie “Dansez pentru tine”
Cheeky Girls fac show în ”Happy Hour”
Termica aşteptă ca asociaţiile să-i dea startul
Cu un lider sindical ce pare a fi de paie, liniştea a cuprins Eltransul
Îşi apără colegii de breaslă
Directoarea Slobodeanu, o pensionară protejată în funcţie de IŞJ
Gogoşari umpluţi cu schepsis
Noapte bună, somn uşor
Horoscop
Românul şi surdul
Program TELE’M Botoşani, luni, 22 octombrie
Condiţii incredibile de finanţare pentru casă şi maşină
Interviu cu Gilles Sohm, director general al AG2R Fond de pensii (III)
Perle ale aleşilor sau numiţilor noştri
(Cârcotaşul)
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog